Snažilky o první 30 +

112
25.6.14 08:43

Snažilky o první 30 +

Ahoj holky, toto téma zakládám, protože hodně diskuzí je už rozběhlých a nechce se mi dočítat 500 stran :-) Byla bych ráda, kdyby sem chodily holky, které už mají kolem 30. let a snaží se o první. Nejsem žádná kariéristka, ale prostě jsem dřív normálního chlapa nepotkala. Už nám to trvá více než 2,5 roku, ale nevzdáváme se a snad se brzy zadaří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
60
25.6.14 09:00

Ahoj, tak já se taky hlásím. Je mi 32 let a o mimčo se snažíme 3 roky. Taky doufám, že se brzy zadaří, i když někdy začínám být zoufalá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
25.6.14 09:27

@Mica82
Vítej :kytka: Úplně tě chápu, zvlášť, když aspoň moje kamadárky už mají po dvou dětech. Přeju jim jejich štěstí, ale vždycky to doma potají obrečím. Nesmíme se vzdávat, určitě se dřív nebo později zadaří :palec: Byli jste i někde v CAR? My jsme byli v Brně, ale bylo vidět, že je to jen bussines. Krom manželova trošku horšího (ale ne katastrofálního) spg nám nic nenašli, ale hned nás hnali na IVF :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
25.6.14 10:44

Ahoj holky, ráda se k vám přidám. Je mi 31 a snažíme se skoro 2 roky. Co jsme byli na vyšetření, tak oba dva v pořádku, spermio výborné, ovulace probíhá, tak nevím, kde to vázne. V Car jsme také byli, přáli jsme si konzervativní léčbu, clostillbegyt 5 cyklů, a nic. Potom nám bylo řečeno, že nemám nač čekat, a jit do ivf. Jestě chci zkusit inseminaci, v car mi řekli, že je to zbytečné, ale chci zkusit co se dá a pak když nebude zbytí, tak se ivf nebráním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
25.6.14 11:24

@Iv83
A zkoušeli jste nějaké vitamíny? Mám teď od Dr. Inofolic, Femigard a můj má Fertilan. V květnu jsem byla na HSG - taky všechno v pořádku. Dr. říkal, že je pak trochu větší šance na otěhotnění, protože jsou vaječníky „profouklé“. Tak uvidíme. Můj bývalý gynekolog mně pořád jenom posílal na IVF, ale pokud není nějaký problém, kvůli kterému by nešlo otěhotnět přirozenou cestou, tak mi to přišlo zbytečné. Je to přece jenom velký zásah do těla, co se týče hormonů, ale tak každý má jiný názor. Pracovala jsem ve zdravotnictví, takže vím, jaké svinstvo je antikoncepce, ne tak hormony na stimulaci. Ale na druhou stranu chápu, že někteří už není jak dál, tak jdou na IVF :nevim: Ř9kám si, že tomu dám čas třeba do 35 a když to pořád nepůjde, tak zkusíme inseminaci, je to přece jenom ne tolik invazivní cesta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
25.6.14 11:26

Holky a kdy (ne)čekáte MS? Já teď někdy, tak jsem zvědavá, ale moc se neupínám a radši už žádné příznaky nehledám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
25.6.14 11:34

Tak já už jsem docela zkušená „snažilka“, za poslední rok mám za sebou 2 IVF…předcházely tomu samozřejmě všechna možná vyšetření: hormonální, hysterosalpingografie, základní imuno, clostilbegyt, manžel SPG (lehce zhoršený, ale pořád normospermie), AMH - v pořádku. Nikdy mi nic nenašli. Při prvním IVF jsem měla 13 vajíček, oplodněno 5…třetí den začaly všechny pomalu odcházet. Nevyšlo. Při druhém IVF mi změnili stimulační protokol a já měla hyperstimulák - 28 vajíček, oplodněna půlka…IVF také nevyšlo, ale tentokrát mám zamraženo 5 krásných blastocyst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
25.6.14 11:35

Teď jsem objednaná za měsíc na laparoskopii a velmi podrobné imuno. Na jednu stranu se bojím, že něco najdou, na druhou už bych chtěla vědět, kde může být problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
25.6.14 11:37

@kasinka já čekala ms před týdnem…ale nemám žádné příznaky, prsa nebolí…tak si myslím, že je to prostě jenom zpoždění. Před měsícem jsem byla na IVF, tak budu mít rozhozený cyklus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
25.6.14 11:43

@Mica82
A nezkoušelas TT? Týden zpoždění už je celkem dost :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
25.6.14 11:46

@Mica82
Tý jo, máš toho za sebou hodně :? A kdy plánují transfer blatocyst? 5 krásných je hodně :hug:

Proč jdeš na laparku? Kvůli průchodnosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
25.6.14 12:28

@kasinka průchodnost mám OK, byla jsem na té hysterosalpingografii (HSG), což je kontrastní látka, kterou ti stříknou do vejcovodů a přes ultrazvuk pozorují, jestli protekla.
Na laparku jdu proto, protože hledám důvod, proč se nedaří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
25.6.14 12:28

@kasinka a ty už máš za sebou nějaká vyšetření?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
25.6.14 12:29

@Iv83 vítám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
25.6.14 14:49

Zkoušela jsem všechno možné, bylinky, vitamíny, gynex, jeřáb ptačí, změnu pracovního prostředi, změnu směn v práci ( uz 3 mesice bez nočních), celkem 3 léčitele, mojžíšovu metodu. Průchodnost vejcovodů o. k., HP o. k., protilátky na spermie o. k., tak si říkám, že to štěstí se už musí unavit a taky si sednout na nás. Dneska jsem byla u Dr., tak mám folikul před prasknutím, takže teď 3 dny se máme snažit. A jako bonus se Dr. nelíbil můj čípek, tak mi vzala stěry a předepsala asi citrotidine, nebo jak se to píše. Výsledky budou za 2 týdny, tak uvidím. Jinak se jí vše líbilo, sliznice dobrá. Takže MS nečekám asi za 16 dni. :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí