Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ginuš Taky vítám ![]()
Na IVF jsem už 2× byla, tak kdybys potřebovala něco vědět, tak se kdykoliv ptej.
@kasinka píše:
Vítej z dovolenéTo je fajn, že sis odpočinula a vypnula
Byla jsem na HSG v květnu. Měla jsem na výběr buď to, nebo laparku. Ale nechtěla jsem, aby mi zůstaly vpichy v břiše, tak jsem si vybrala HSG. Hodně jsem se bála, ale dá se to přežít. Čekala jsem, že to bude horší. Zabolelo to vlastně jenom jednou, a za pár vteřin bylo po všem. Doma jsem si odpočinula a na druhý den už jsem byla OK. Mám uplně jinou zkušenost, než píše Iv83
Tak to teda koukám, ale u mně byl problem, že se nechtěl plnit pravý vejcovod, který byl asi slepený, tak tu kontrastní látku přidával, přidával, až ho protlačil. Docela mi dal Dr. zabrat. Kdyby ta látka prošla v pohodě jak u druhého vejcovodu, tak by to bylo o. k. a za minutu hotovo.
Holky, co jste byly na IVF, nebyla jste některá v Brně? Já byla v CARu na Unice, do IVF tlačili po vyčerpání stimulace clostilem, ale chtěli jsme tomu dát ještě čas. Teď jsem slyšela od mojí GynDr., že Unica má finanční problémy. Přirozenému otěhotnění chceme dát čas do konce roku, potom bychom šli do Ivf.
@Iv83 píše:
Holky, co jste byly na IVF, nebyla jste některá v Brně? Já byla v CARu na Unice, do IVF tlačili po vyčerpání stimulace clostilem, ale chtěli jsme tomu dát ještě čas. Teď jsem slyšela od mojí GynDr., že Unica má finanční problémy. Přirozenému otěhotnění chceme dát čas do konce roku, potom bychom šli do Ivf.
Já jsem sice moravanda
ale na IVF jsem byla 2× v Praze.
@Iv83 píše:
Tak to teda koukám, ale u mně byl problem, že se nechtěl plnit pravý vejcovod, který byl asi slepený, tak tu kontrastní látku přidával, přidával, až ho protlačil. Docela mi dal Dr. zabrat. Kdyby ta látka prošla v pohodě jak u druhého vejcovodu, tak by to bylo o. k. a za minutu hotovo.
A jo, tak to asi bude tím, že byl nejspíš slepený, jinak by tě to taky třeba tak moc nebolelo
Měla jsem i štěstí na Dr. a sestřičky, byli moc milí, tak jsem i já pak byla celkem v pohodě, ale bála jsem se hodně, jsem trochu strašpytel
Měla jsem v nemocnici i namžela, tak to taky psychicky pomohlo ![]()
@Iv83
My jsme sice na IVF nebyli, ale v CARu jo - v Repromedě v Brně. Můj Dr. mi je i doporučil, kdybychom šli na IVF nebo inseminaci.
@kasinka
A spokojenost v Repromedě? Já v Unice byla taky spokojená, jen mi vadil ke konci ten tlak do Ivf. Neudělali nám imuno, ani genetiku. Tak já nevím. V Unice mi řekli, že inseminace při výborném spermiogramu nemá smysl, že se to vyrovná klasickému oplodnění při souloži.
@Iv83 píše:
@kasinka
A spokojenost v Repromedě? Já v Unice byla taky spokojená, jen mi vadil ke konci ten tlak do Ivf. Neudělali nám imuno, ani genetiku. Tak já nevím. V Unice mi řekli, že inseminace při výborném spermiogramu nemá smysl, že se to vyrovná klasickému oplodnění při souloži.
My jsem tam spokojení nebyli. Na začátku oba vyplníte různé formuláře - a na jednom z nich byla i otázka, jestli chceme, aby byla přítomná sestra u všech pohovorů atd…oba jsme zaškrtli, že nesouhlasíme, ale přesto tam pořád a vždycky byla
. Nebo po nás chtěli podepsat nějaký papír, že s naší odebranou krví můžou nakládat jakkoliv - nejen pro účely našeho vyšetření - ale bylo to napsáno tak, že tomu bylo špatně rozumět, ale prokoukla jsem je. Sestra nás tlačila, ať podepíšeme souhlas, ale nepodepsali jsme, tak byli naštvaní
Nás taky pořád jenom tlačili do IVF, přesto, že jsme oba v pořádku, inseminace dělat nechtějí, vymýšlí si různé nesmyslné důvody. Podle mně je to z důvodu toho, že z inseminací moc peněz nemají, ale z IVF jo. Všeobecně i jiné kliniky - ne jenom CAR, mají totiž tzv. „balíčky“ - to jsou smlouvy s pojišťovnama, kde jsou nastavené limity, které musí splnit, aby dostali vyplacené dávky (jednoduše řečeno)No a v tom balíčku je třeba 20 inseminací/měsíc a 70 IVF/ měsíc, které pojišťovna proplatí. Proto tlačí do IVF. Někdy se na inseminaci čeká třeba i dýl, protože mají vyčerpané dávky příspěvků pojišťovny, není to z kapacitních důvodů. Ale to je všude, ne jenom v Repromedě. Pracovala jsem na klinice a přímo jsem byla u jednání s pojišťovnami, tak vím. Navíc někde na emiminu jsem se dočetla, jedna holka psala, že byli někde v CARu a slyšeli, jak si doktorka stěžuje sestře, že nesplní limity, že všichni chtějí jen inseminaci a ne IVF, že musí přemluvit ještě hodně párů, aby měli splněno. Takže tak ![]()
@Iv83 píše:
@Mica82
Až v Praze? To tam asi býváš, že?
Jojo, pracuju v Praze a život si užívám na Moravě ![]()
@kasinka
Tý jo, to si snad děláš legraci s těmi pojišťovnami a plnění limitů…
Já jsem do IVF tlačena nebyla, naopak, navrhli nám nejprve IUI a my odmítli a chtěli rovnou IVF, protože jsme si mysleli, že to prostě vyjde. No a nevyšlo a teď toho trochu lituju.
@kasinka píše:
My jsem tam spokojení nebyli. Na začátku oba vyplníte různé formuláře - a na jednom z nich byla i otázka, jestli chceme, aby byla přítomná sestra u všech pohovorů atd…oba jsme zaškrtli, že nesouhlasíme, ale přesto tam pořád a vždycky byla![]()
. Nebo po nás chtěli podepsat nějaký papír, že s naší odebranou krví můžou nakládat jakkoliv - nejen pro účely našeho vyšetření - ale bylo to napsáno tak, že tomu bylo špatně rozumět, ale prokoukla jsem je. Sestra nás tlačila, ať podepíšeme souhlas, ale nepodepsali jsme, tak byli naštvaní
![]()
![]()
Nás taky pořád jenom tlačili do IVF, přesto, že jsme oba v pořádku, inseminace dělat nechtějí, vymýšlí si různé nesmyslné důvody. Podle mně je to z důvodu toho, že z inseminací moc peněz nemají, ale z IVF jo. Všeobecně i jiné kliniky - ne jenom CAR, mají totiž tzv. „balíčky“ - to jsou smlouvy s pojišťovnama, kde jsou nastavené limity, které musí splnit, aby dostali vyplacené dávky (jednoduše řečeno)No a v tom balíčku je třeba 20 inseminací/měsíc a 70 IVF/ měsíc, které pojišťovna proplatí. Proto tlačí do IVF. Někdy se na inseminaci čeká třeba i dýl, protože mají vyčerpané dávky příspěvků pojišťovny, není to z kapacitních důvodů. Ale to je všude, ne jenom v Repromedě. Pracovala jsem na klinice a přímo jsem byla u jednání s pojišťovnami, tak vím. Navíc někde na emiminu jsem se dočetla, jedna holka psala, že byli někde v CARu a slyšeli, jak si doktorka stěžuje sestře, že nesplní limity, že všichni chtějí jen inseminaci a ne IVF, že musí přemluvit ještě hodně párů, aby měli splněno. Takže tak
To si děláš srandu. Ja jsem si myslela, že je to byznys, ale že až takový
To naše zdravotnictví je fakt síla. Doktoři místo toho, aby hledali příčinu, proč je něco špatně, tak léčí příznaky
Člověk dá za to tolik peněz a výsledek nejistý. Ach jo, kdyby to ivf aspoň byla jistota, tak do toho jdu taky. Tolik peněz, výsledek nejistý a nemluvě o zátěži pro organismus, jak psychicky i fyzicky.
Ahoj holky..Muzu se pridat i ja? Je mi 32 let a zkousime prvni…Tedka byl mesicni pauza kvuli svatbe, ale tedka jsem to dostala a pristi vikend bych mela mit ovu..
Nejak jsem se pozorovala 4 mesice a mam ovu hlen jako hodinky..Zkouseli jsme to jen 2×…A doufam, ze do konce roku snad otehotnim…
Holky take nevim, jestli bych mela pit ten caj na otehotneni?!Mela jsem hrozne silnou ms po nem a hrozne bolesti…
Vubec nevim, jestli ho mam pit..
![]()