Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Klaraslunicko píše:
@Tichošlápek takže vám je trosku větší? volnejsi?
Ano
Mám všechny prsteny z bílého zlata, žluté se mi nelíbí. Včetně snubaku. Ty co už mám dlouho jsou lehce osoupane a to je nosím opravdu nepřetržitě a u všech činnosti, krom teda práce s agresivnejsimi čistici. Na snubaku se jen zmenšil rozdíl mezi brousenou a lesklou polovinou, ale barevně je stále perfektní. Velikost mám akorát na prst, v žádném případě větší, nemám zájem prstýnek za 12 tisíc kvůli tomu ztratit. Manžel si vybral větší a nakonec ho musí nosit na prostredniku.
@Klaraslunicko já jsem devět měsíců po porodu
ale tohle je spíš kvůli dlouhodobým zdravotním problémům ![]()
Máme kombinaci žlutého a bílého a po dvou týdnech nošení už jsou pěkně doškrábané. Ale to se dá nějakou údržbou zase zahladit. Já jsem volila hodně těsný, je to pro mě i motivace, abych v tomto stavu byla na vrcholu své životní hmotnosti a mohlo to jít už jen dolů
Ale stejně ty škrábance jdou vidět jen při detailním zkoumání, takhle na okamžik si nikdo nevšiml zatím. Samozřejmě uvidím časem no.
@Klaraslunicko já mám kombinaci bílé-žluté zlato, nosím 5 let denně a nic se ani nešoupe, ani není zničený. Pravda, byl dělaný na zakázku, přesně podle návrhu. Tomu odpovídala i cena. Kdyby něco, hned to zlatníkovi letí zpátky. Ale vybírali jsme právě prověřeného a spolehlivého.
@neila píše:
@Klaraslunicko já mám kombinaci bílé-žluté zlato, nosím 5 let denně a nic se ani nešoupe, ani není zničený. Pravda, byl dělaný na zakázku, přesně podle návrhu. Tomu odpovídala i cena. Kdyby něco, hned to zlatníkovi letí zpátky. Ale vybírali jsme právě prověřeného a spolehlivého.
jo, taky mame na zakazku dle navrhu od zlatnika, cena byla teda normalni…to si nemylsim, ze na to ma vliv
schvalne jsem se koukala a fakt nežloutne ![]()
@Klaraslunicko píše:
@Jeremi jee, já si někdy říkám, že bych chtěla mít aspoň o číslo tlustší prstya mate fotku, jak to vypadá?:)
Na fotce jednoho prstýnku není nic vidět. „Vtipné“ je to až v porovnání s něčím dalším. Třeba že můj prstýnek má menší průměr než korunová mince nebo že se můj prstýnek v pohodě dal vložit jako vnitřní kruh do manželova prstýnku a ještě kolem dokola bylo volné místo.
@Jeremi no, já jak si zkoušela ty kroužky, tak ta 48 to vypadá divne, jak je to malinký 😂 🤦♀️
@Klaraslunicko píše:
@Jeremi no, já jak si zkoušela ty kroužky, tak ta 48 to vypadá divne, jak je to malinký 😂 🤦♀️
No, ale to bylo „divný“ v porovnání s těma dalšíma na tom svazku kroužků pro měření velikostí, ne? Potom na ruce to vypadá prostě jako normální padnoucí prstýnek. ![]()
@debra.morgan píše:
jo, taky mame na zakazku dle navrhu od zlatnika, cena byla teda normalni…to si nemylsim, ze na to ma vlivschvalne jsem se koukala a fakt nežloutne
my brali prsteny (zejména můj
) jako investici. Proto jsme to nechali dělat na zakázku. Bylo to spíš o tom, že zlatník nám poradil, jak s tím vším naložit (co se týče poměru ryzosti a příměsí), aby hodnota odpovídala výsledku a zároveň byl prstýnek nositelný běžně, nejen na příležitosti. Mám tam vsazeno také 5 diamantů, které odpovídají velice vysoké kvalitě co do řezu, čirosti i barvy. Proto byla cena vysoká. Ale co mám i jiné šperky z bílého zlata, tak všechny zatím v pohodě ![]()
Mám z bílého zlata, nosím pořád už devět let a je jako nový. Sice jsem od té doby přibrala, měla jsem i štíhlejší období - prstýnek pořád dobře sedí. Žluté zlato se mi nelíbí.