Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, tohle jsme řešili zrovna o víkendu, byli jsme pro snubní prsteny a pani nám říkala, ze se opravdu ošoupou, ze by se pravidelne museli nechat namacet do nějaké tekutiny, tak jsme nakonec zvolili žluté zlato a mě se na chlapech stejně žluté líbí více ![]()
Heled my máme relativně drahý prstýnky a mam ho poškrábanej jak blázen, ale vyloženě zničený ne. Vubec ho nesundavám. S velikostí ti poradí v klenotnictví. Zkušená obsluha přesně ví a nabídne vhodnou velikost. Nesmí klouzat, nesmí být uplně na pevno. Větší bych cíleně rozhodně nebrala.
@Klaraslunicko píše:
Ahojky holky, mate snubaky z bílého zlata? Prý se osoupou je to pravda? jake mate zkušenosti a jakou velikost jste volili? Úplně na dotaz nebo větší? Já teda nevím jak časem ztloustnu, tak nevím, jestli nedat trosku volnější
Velikost neporadím. A ano bíle zlato postupem času trochu žloutne, protože se ošoupe ta vrchní vrstvička rhodia. Není problém pak nechat prsteny znovu porhodiovat. Mám jeden prsten z bílého zlata, který nosím denně a teď asi po 15 letech jsem ho nechala znovu porhodiovat a vypadá zase jako nový.
Já budu mít ten dokola s kaminkama, tak pak se bojím při zvětšení, aby to nešlo vidět, teď mám velikost 48-49,no jo, ale to nebude věcně
Btw „lepší“ zlatnictví nabízí pravidelný roční servis šperků zdarma.
@Klaraslunicko píše:
Já budu mít ten dokola s kaminkama, tak pak se bojím při zvětšení, aby to nešlo vidět, teď mám velikost 48-49,no jo, ale to nebude věcně
Na tohle jsem byla upozorněna, prý to zvětšit nelze. Proto mám kamínky jen přes půl obvodu.
Mame z bileho zlata a spokojenost. nic se nešoupe, nosím denně.
Máme z bílého, nesundávám prakticky vůbec a ošoupaný tedy je, ale ne zničený…
@Klaraslunicko píše:
@Šarlota4 mě zase říkali, že to jde, šle stojí to 1000 korun
Nevím nejsem zlatník
prodávám jak jsem nakoupila.
@Klaraslunicko píše:
@azaleila ani nežloutne?
Ne, nežloutne vůbec… chceš poslat fotku?
@Klaraslunicko máme snubák v kombinaci růžové a bílé zlato. Když jsme řešili, zda matné či lesklé, zlatník nám říkal, že z hlediska budoucnosti je to jedno. Že si máme dát to, co chceme teď, páč matný vzhled se časem zleskní a lesklý vzhled časem zmatní.
Ahojky holky, mate snubaky z bílého zlata? Prý se osoupou je to pravda? jake mate zkušenosti a jakou velikost jste volili? Úplně na dotaz nebo větší? Já teda nevím jak časem ztloustnu, tak nevím, jestli nedat trosku volnější