Sociálka na popud školy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29350
2.2.19 17:37
@Anonymní píše:
Taky jsme teď předvolání na sociálku na popud školy.

Učitelka je mladá holka, co děti nezvládá. Můj syn je trošku živější. Přiznávám, že trošku vzteklounek. Mluví v hodině, občas odmítne pracovat. Naposledy neměl tužku, někde ji zašantročil. Místo aby mu učitelka tužku půjčila, napsala mu poznámku.

Několikrát jsme měli pohovor s výchovnou poradkyní a ředitelkou. Ta pořád dokola, že musíme společně najít řešení. :roll: Furt dokola. Řekla že má chování 3leteho dítěte, že si hrál na pejska :roll:… Ze si nechce hrát s dětmi a raději si hraje sám :roll: že vykrijuje a nehlásí se :roll: a v říjnu straaaaašné halooo, že jedl v hodině :roll:. Je v první třídě.

A teď máme jít na sociálku. Mám z toho nervy, nemám to ráda. Zase navsteva doma určitě. Teď jsme se stěhovali, ještě nemáme lednici a pár věcí :roll:

Jak to vypadá, na sociálku na popud školy, jako kdyby byl nějaký grazl nebo co. Je to hodný, citlivý kluk. Přiznávám že někdy reaguje přehnaně emotivně, nebo neadekvátně. Ve škole. Doma se chová dobře, protože ho zvládáme. Učitelka to nedává a mě tahá na sociálku :zed:

tak když ho doma zvládáte, tak mu prostě vysvětli, jak se má ve škole chovat, co má dělat a co nesmí dělat… a tužek mu dej pár, zkus je dát paní učitelce a poprosit ji, aby mu je u sebe schovala, aby si ji mohl přijít vzít v případě, že zase zapomene doma…
A zkuste společně všichni najít ta společná řešení, o které škola, paní učitelka a poradkyně žádají… je to ve tvém zájmu a v zájmu tvého syna… nevychovaných spratečků, o kterých si rodiče myslí, že jsou chudáčci a že za to může okolní svět, je i tak dost… tak zkuste zapracovat na tom, aby si to nemysleli i o tvém synovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3255
2.2.19 17:40
@Moise píše:
to myslíš vážně? 8o :lol: :lol:

U nas normalne pujcuje detem ucitelka tuzku,kdyz dite zapomene treba pouzdro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
@astoret píše:
@Moise to jsme njak přehlídla, to je ujetý, příště to bude, místo, aby za něj napsala ukol, mu dala poznámku :D

příště to bude o tom, že si vůbec dovolila mu nějaký úkol dát :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
@Anonymní píše:
Jsem taky jedna z těch učitelek, co zřejmě „nezvládá děti, a tak prudí se sociálkou“… Zamysli se prvně sama nad sebou, nad svou rodinou, nad chováním a zvladatelností tvého syna. Sociálka se totiž volá opravdu výjimečně a musí pro to být pádný důvod. Bohužel z vlastní zkušenosti vím, že tohle ale rodiče nikdy neuznají. Nic proti tobě, ale podívej se na situaci i z druhého pohledu.

Pěkné napsaný,naprostý souhlas :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
@Anonymní píše:
Taky jsme teď předvolání na sociálku na popud školy.

Učitelka je mladá holka, co děti nezvládá. Můj syn je trošku živější. Přiznávám, že trošku vzteklounek. Mluví v hodině, občas odmítne pracovat. Naposledy neměl tužku, někde ji zašantročil. Místo aby mu učitelka tužku půjčila, napsala mu poznámku.

Několikrát jsme měli pohovor s výchovnou poradkyní a ředitelkou. Ta pořád dokola, že musíme společně najít řešení. :roll: Furt dokola. Řekla že má chování 3leteho dítěte, že si hrál na pejska :roll:… Ze si nechce hrát s dětmi a raději si hraje sám :roll: že vykrijuje a nehlásí se :roll: a v říjnu straaaaašné halooo, že jedl v hodině :roll:. Je v první třídě.

A teď máme jít na sociálku. Mám z toho nervy, nemám to ráda. Zase navsteva doma určitě. Teď jsme se stěhovali, ještě nemáme lednici a pár věcí :roll:

Jak to vypadá, na sociálku na popud školy, jako kdyby byl nějaký grazl nebo co. Je to hodný, citlivý kluk. Přiznávám že někdy reaguje přehnaně emotivně, nebo neadekvátně. Ve škole. Doma se chová dobře, protože ho zvládáme. Učitelka to nedává a mě tahá na sociálku :zed:

Jestli vyrušuje v hodině, jí v hodině a odmítá spolupracovat a ty jsi už byla na koberečku, jaké řešení jsi navrhla? Absolvovali jste pedagogicko-psychologické vyšetření? Psala jsi že u vás byla sociálka kvůli svěření do péče, takže poředpokládám, že s tatínkem nežiješ - nechybí mu autorita? Myslím takový ten otcovský vzor? Je v první třídě, musí se naučit, že když něco ztratí, prostě to není a má si na to dávat pozor a nést případné následky, když mu budeš neustále umetat cestičku a chtít to i po učitelce, tak z něj vyrostě neschopnej trouba! a jen mě napadá, to mu dáváš jen jednu tužku? neměl by mít náhradní?
Píšeš, že doma ho zvládáš, tak tím vlastně připouštíš, že má nějaké větší problémy. Mě jako matku by spíš zajímalo, co za jeho problémy stojí než že mě bude otravovat sociálka. Popisuješ syna jako citlivého chlapce, kterej si občas dovoluje…přesně takhle popisovala babička mého tátu, taky mu furt umetala cestičku, citlivý a hodný kluk to byl, jen dělal klukoviny - vyrostl z něj tyran, co nás všechny mlátil - a dodnes nechápe, co je jako za problém. A maminka si za ním stála i v případě, že mámu topil ve vaně, nebo jí způsobil otřes mozku. Hele, je to sice extrém, ale i takhle vypadá důsledek takové výchovy! Stanov jasný mantinelky, spolupracuj se sociálkou, školou, hledej řešení, nabídní řešení…ale ty se k tomu stavíš, jako že učitelka nezvládá, vždyť syn přeci nedělá nic špatného, jen prostě nespolupracuje a dělá si v hodině co chce. Už se nedivím, že je málo učitelů. Kdyby se takhle chovalo každé druhé dítě… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.19 17:41

@jahuhudka

Že mám živější dítě znamená, že se o něj nestarám a roste jako dříví v lese? 8o

Syn je zdravý, čistý, vždy najezený a slušně oblečený. Věnuji se mu dostatečně, nebývá doma sám, do školy ho vodím, chodí mezi ostatní děti, dávám pozor na to, co jí.
Je slušně vychovaný, umí pomoct, pozdravit, poděkovat. Hodně se zajímá o dění kolem sebe, je zvídavý a podle toho i chytrý. V jeho okolí jsou slušní lidé, nikdo ani nekouří :mrgreen: ani nepije. Televizi má dovoleno pouze jednu pohádku. Čteme si. Úkoly má vždy udělané. Má svůj vlastní pokoj, ve kterém si uklízí. Nemá mobil ani tablet. O víkendu má dovoleno si zahrát hru na mém mobilu 10 minut. Sám neotvirá dveře ani okna, nesahá na plotnu. Má rád sladké, ale protože bílý rafinovaný cukr mu dodává zbytečnou prázdnou energii, mlsat má dovoleno pouze málo. Je samostatný. Má šneky, o které se sám stará :potlesk:. Doma mi pomáhá.
Není zanedbaný :oops:

Je živější, potřebuje zaměstnat. Samozřejmě s ním mluvím a vysvětluju mu, jak to ve škole chodí, že musí ctít autoritu a dělat co se má, aby byl chytrý a naučil se. Problém je v tom, že on už vše umí. Tak je to trošku náročnější. ADHD nemá. Je to náročnější, když nastoupil do školy :nevim: není přece první ani poslední, co má trošku problém se zžil s pravidly. Má samé jedničky.

• Citovat
  • Upravit
3255
2.2.19 17:42
@Anonymní píše:
Jsem taky jedna z těch učitelek, co zřejmě „nezvládá děti, a tak prudí se sociálkou“… Zamysli se prvně sama nad sebou, nad svou rodinou, nad chováním a zvladatelností tvého syna. Sociálka se totiž volá opravdu výjimečně a musí pro to být pádný důvod. Bohužel z vlastní zkušenosti vím, že tohle ale rodiče nikdy neuznají. Nic proti tobě, ale podívej se na situaci i z druhého pohledu.

A jak se to pak resi?Cim pomuze socialka?

Nemam zkusenost,zajima me jen postup a vysledek?
Doporuci lepsi praci rodicum s ditetem?nebo? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
2.2.19 17:42
@Kralikcek píše:
U nas normalne pujcuje detem ucitelka tuzku,kdyz dite zapomene treba pouzdro.

jasně, že půjčí, když dítě zapomene.. Nevím jak ty, ale já svému dítěti řeknu, ať si příště dává pozor a tužku si vezme.. a ne že vystartuju na učitelku, co si to dovolila, dát mu poznámku za zapomínání :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
2.2.19 17:44

No ty máš ale asi taky problém sžít se s pravidly,když kroutíš oči nad tím,že chce škola najít řešení . A popravdě ,dítě ,které po půl roce nezvládne pochopit ,že ve škole se v hodině nemluví , nevzteká , že se musí vykonat zadaná práce , má také problém .

• Citovat
  • Upravit
3255
2.2.19 17:46
@Moise píše:
jasně, že půjčí, když dítě zapomene.. Nevím jak ty, ale já svému dítěti řeknu, ať si příště dává pozor a tužku si vezme.. a ne že vystartuju na učitelku, co si to dovolila, dát mu poznámku za zapomínání :nevim:

Tak to je samozrejme,ze nestartuju…mame skvelou ucitelku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
2.2.19 17:48

doporučovala bych návštěvu dětského psychologa, nejprve si promluví s rodiči a usoudí, zda je nutná mávštěva dítěte, poradí jak s dítětem pracovat

ale tohle bych udělala hned, ne po půl roce, kdy na mě pošlou sociálku

může mít problém se začlenit, ale když mu to trvá půl roku, asi by chtělo mu trochu pomoci, nemyslíš? co jsi zatím pro to udělala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.19 17:48

Učitelka má učit, ne zvládat něčí chování. Do školy by mělo chodit dítě, co své chování zvládá samo. A ta sociálka je vůbec zvláštní, tam bude ještě něco jinýho, jinak by vás poslali spíš k psychologovi

• Citovat
  • Upravit
30422
2.2.19 17:50
@Anonymní píše:
@jahuhudka

Že mám živější dítě znamená, že se o něj nestarám a roste jako dříví v lese? 8o

Syn je zdravý, čistý, vždy najezený a slušně oblečený. Věnuji se mu dostatečně, nebývá doma sám, do školy ho vodím, chodí mezi ostatní děti, dávám pozor na to, co jí.
Je slušně vychovaný, umí pomoct, pozdravit, poděkovat. Hodně se zajímá o dění kolem sebe, je zvídavý a podle toho i chytrý. V jeho okolí jsou slušní lidé, nikdo ani nekouří :mrgreen: ani nepije. Televizi má dovoleno pouze jednu pohádku. Čteme si. Úkoly má vždy udělané. Má svůj vlastní pokoj, ve kterém si uklízí. Nemá mobil ani tablet. O víkendu má dovoleno si zahrát hru na mém mobilu 10 minut. Sám neotvirá dveře ani okna, nesahá na plotnu. Má rád sladké, ale protože bílý rafinovaný cukr mu dodává zbytečnou prázdnou energii, mlsat má dovoleno pouze málo. Je samostatný. Má šneky, o které se sám stará :potlesk:. Doma mi pomáhá.
Není zanedbaný :oops:

Je živější, potřebuje zaměstnat. Samozřejmě s ním mluvím a vysvětluju mu, jak to ve škole chodí, že musí ctít autoritu a dělat co se má, aby byl chytrý a naučil se. Problém je v tom, že on už vše umí. Tak je to trošku náročnější. ADHD nemá. Je to náročnější, když nastoupil do školy :nevim: není přece první ani poslední, co má trošku problém se zžil s pravidly. Má samé jedničky.

Mně se hrozně líbí, jak matky zanedbaných a nezvladatelných dětí mají bujnou fantazii. Takže tady máme jedno přeslušně vychované dítě, co všechno umí, přespává asi v knihovně, všechno má v naprostém pořádku, o všechno se zajímá, cigaretu neviděl ani v televizi, ale náhodně si zapomněl tužku a malilinkatý problém s pravidly hned se na vás volá - zase - sociálka. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65677
2.2.19 17:50
@Anonymní píše:
Učitelka má učit, ne zvládat něčí chování. Do školy by mělo chodit dítě, co své chování zvládá samo. A ta sociálka je vůbec zvláštní, tam bude ještě něco jinýho, jinak by vás poslali spíš k psychologovi

asi tak, takové děti se posílají do poradny, ne na sociálku. Pokud není ještě jiný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hodinarka
2.2.19 17:52

Přesně to mě napadlo, když ksem to četla :mrgreen:

@hanka.br. píše:
Mně se hrozně líbí, jak matky zanedbaných a nezvladatelných dětí mají bujnou fantazii. Takže tady máme jedno přeslušně vychované dítě, co všechno umí, přespává asi v knihovně, všechno má v naprostém pořádku, o všechno se zajímá, cigaretu neviděl ani v televizi, ale náhodně si zapomněl tužku a malilinkatý problém s pravidly hned se na vás volá - zase - sociálka. :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML