Sociálka na popud školy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.2.19 17:54

@Kazimíra Olejovka

Děkuji za příspěvek, ono se nedá do jednoho komentáře nacpat úplně všechno. Jsem s ním sama. Každý problém, který vzniknul jsem s ním probrala. Nemávnu nad tím rukou. Ze ho zvládám jsem myslela to, že spolu najdeme řešení. Neříkám aby se učitelka věnovala jenom jemu, ale už stokrát jsem dostala otázku, abych řekla jak bych to řešila já. Samozřejmě to s ní řeším. Ale příklad. Neměl tužku, nepracoval. Učitelka mu napsala poznámku, nechala ho nepracoval a pak se mě ptá,, jak byste to řešila vy? A já na ní,, a pujcila jste mu tužku? A ona že ne. Tak promiňte, ale tomu už říkám, že to nedává :oops:… Půjčit mu tužku zabere méně času, než napsat poznámku.

Zapomněla jsem napsat, že už si na učitelku stěžovali i jiní rodiče. Kolik rodičů je pozváno na sociálku samozřejmě nevím :mrgreen: ale více rodičů mají pocit, že to nezvládá. Syn má ve třídě spolužáka. Zlobí trošku jinak než ten můj. Hodně běhá po třídě, vykrikuje a o všech strká. Pak tam mají holčičku, co je zuřivá. Chápu, že to nemá jednoduché. Ale je to učitelka a musí zvládnout 30 dětí. Moje blízká je taky učitelka a je dokonale, jak zvládá děti. A její názor na mého syna? Jeeee vždyť je to kluk, copak má sedět v koutě a nechat se otloukat?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.2.19 17:56
@Regina Hero
@hanka.br. píše:
Mně se hrozně líbí, jak matky zanedbaných a nezvladatelných dětí mají bujnou fantazii. Takže tady máme jedno přeslušně vychované dítě, co všechno umí, přespává asi v knihovně, všechno má v naprostém pořádku, o všechno se zajímá, cigaretu neviděl ani v televizi, ale náhodně si zapomněl tužku a malilinkatý problém s pravidly hned se na vás volá - zase - sociálka. :mrgreen:

Socialka u nás byla kvůli svěření do péče, to jsem hned spatny rodič? ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.2.19 17:57
@Moise píše:
příště to bude o tom, že si vůbec dovolila mu nějaký úkol dát :mrgreen:

Ale to jsem neřekla. Řekla jsem že mu mohla půjčit tužku, místo aby hned psala poznámku. Proč jsou mi do úst vkládana slova, která jsem neřekla???

• Citovat
  • Upravit
29350
2.2.19 18:00
@Anonymní píše:
@Kazimíra Olejovka

Děkuji za příspěvek, ono se nedá do jednoho komentáře nacpat úplně všechno. Jsem s ním sama. Každý problém, který vzniknul jsem s ním probrala. Nemávnu nad tím rukou. Ze ho zvládám jsem myslela to, že spolu najdeme řešení. Neříkám aby se učitelka věnovala jenom jemu, ale už stokrát jsem dostala otázku, abych řekla jak bych to řešila já. Samozřejmě to s ní řeším. Ale příklad. Neměl tužku, nepracoval. Učitelka mu napsala poznámku, nechala ho nepracoval a pak se mě ptá,, jak byste to řešila vy? A já na ní,, a pujcila jste mu tužku? A ona že ne. Tak promiňte, ale tomu už říkám, že to nedává :oops:… Půjčit mu tužku zabere méně času, než napsat poznámku.

Zapomněla jsem napsat, že už si na učitelku stěžovali i jiní rodiče. Kolik rodičů je pozváno na sociálku samozřejmě nevím :mrgreen: ale více rodičů mají pocit, že to nezvládá. Syn má ve třídě spolužáka. Zlobí trošku jinak než ten můj. Hodně běhá po třídě, vykrikuje a o všech strká. Pak tam mají holčičku, co je zuřivá. Chápu, že to nemá jednoduché. Ale je to učitelka a musí zvládnout 30 dětí. Moje blízká je taky učitelka a je dokonale, jak zvládá děti. A její názor na mého syna? Jeeee vždyť je to kluk, copak má sedět v koutě a nechat se otloukat?

tak k tomu vytučněnému… učitelka se ptala správně… ale když ani matku nenapadne správná odpověď, tak je to špatné… zkus mu říct, že když zapomene tužku, tak se má omluvit a paní učitelku o tužku poprosit… takhle normálně to funguje u nás a nevěřím, že by na to paní učitelka volala sociálku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
2.2.19 18:01

Taky jsme to měli. Dcera měla problém a pravidly v první třídě. Podle školy jsem nespolupracovala se školou dostatečně, tak volali socialku. Ta prověří, jestli nebydlí v jeskyni, jestli ho nikdo nebije a jestli nefetujete a je hotovo. Oni to musí prošetřit. Dopadne to dobře a i syn se naučí jak to ve škole chodí a srovná se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
2.2.19 18:01

syn měl zůstat ještě rok ve školce protože hrát si v hodině na pejska je dost mimo a když už to fakt měl jen jednu tužku? dej jich dvacet do penálu a je klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.19 18:03
@ka2ka píše:
syn měl zůstat ještě rok ve školce protože hrát si v hodině na pejska je dost mimo a když už to fakt měl jen jednu tužku? dej jich dvacet do penálu a je klid

Neměl jednu, vytratil si je i s pár pastelkami. Dostal samozřejmě nové :mrgreen:

Nehrál si na pejska V HODINĚ ale v DRUŽINĚ :*

• Citovat
  • Upravit
1147
2.2.19 18:05

Proč si syn nepůjčí tužku od spolužáků??
Klasicky se to dělá tak,že nejdříve si žák,který si zapomněl psací potřeby, půjčí tužku nebo pero od spolužáka. Kdyz mu nikdo nechce půjčit (a to děti dělají většinou jen neoblíbeným spolužákům),jde se zeptat učitelky. Jestli to nebylo spíše tak,že nic nedělal třeba 20 minut, rušil a pak už učitelce došla trpělivost.
Jinak souhlasím s tím,že sociálka se volá pouze ze ZÁVÁŽNÝCH důvodu.Kvuli tomu,že dítě ruší v hodině se opravdu nikdo namáhat nebude.To bychom mohli volat sociálku pak každý den :D :roll:
Chtěla bych si poslechnout i názor paní učitelky,který tady chybí. Vás jednostranný pohled není objektivní. Určitě bylo napsáno jen několik informací..Ty podstatné,kvůli kterým škola sociálku zavolala, tady určitě napsány nebyly. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
2.2.19 18:06
@Anonymní píše:
@jahuhudka

Že mám živější dítě znamená, že se o něj nestarám a roste jako dříví v lese? 8o

Syn je zdravý, čistý, vždy najezený a slušně oblečený. Věnuji se mu dostatečně, nebývá doma sám, do školy ho vodím, chodí mezi ostatní děti, dávám pozor na to, co jí.
Je slušně vychovaný, umí pomoct, pozdravit, poděkovat. Hodně se zajímá o dění kolem sebe, je zvídavý a podle toho i chytrý. V jeho okolí jsou slušní lidé, nikdo ani nekouří :mrgreen: ani nepije. Televizi má dovoleno pouze jednu pohádku. Čteme si. Úkoly má vždy udělané. Má svůj vlastní pokoj, ve kterém si uklízí. Nemá mobil ani tablet. O víkendu má dovoleno si zahrát hru na mém mobilu 10 minut. Sám neotvirá dveře ani okna, nesahá na plotnu. Má rád sladké, ale protože bílý rafinovaný cukr mu dodává zbytečnou prázdnou energii, mlsat má dovoleno pouze málo. Je samostatný. Má šneky, o které se sám stará :potlesk:. Doma mi pomáhá.
Není zanedbaný :oops:

Je živější, potřebuje zaměstnat. Samozřejmě s ním mluvím a vysvětluju mu, jak to ve škole chodí, že musí ctít autoritu a dělat co se má, aby byl chytrý a naučil se. Problém je v tom, že on už vše umí. Tak je to trošku náročnější. ADHD nemá. Je to náročnější, když nastoupil do školy :nevim: není přece první ani poslední, co má trošku problém se zžil s pravidly. Má samé jedničky.

Podle popisu jsi dokonalý rodič, myslím že se návštěvy socialka vůbec nemusíš obavat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
2.2.19 18:07
@Anonymní píše:
Neměl jednu, vytratil si je i s pár pastelkami. Dostal samozřejmě nové :mrgreen:Nehrál si na pejska V HODINĚ ale v DRUŽINĚ :*

tak mu dej penály dva a nebo tři když víš že je zmatkář a nedává si na věci pozor
jinak paní učitelka ho hlídá i v družině? nevím ale nějak se mi nezdá že by jim v družině vadilo že si hraje na psa :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
2.2.19 18:09
@ka2ka píše:
tak mu dej penály dva a nebo tři když víš že je zmatkář a nedává si na věci pozor
jinak paní učitelka ho hlídá i v družině? nevím ale nějak se mi nezdá že by jim v družině vadilo že si hraje na psa :think:

taky nevěřím, že někdo řeší hru v družině. Leda by pokousal spolužáky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65677
2.2.19 18:10
@ka2ka píše:
jinak paní učitelka ho hlídá i v družině? nevím ale nějak se mi nezdá že by jim v družině vadilo že si hraje na psa :think:

třeba si hrál na psa, který kouše :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
2.2.19 18:14

@ivašot. @vokishka co vím tak u nás v družině si hrají normálně takže pes by je fakt nerozhodil teda pokud nekouše , třeba neměl očkování proti vzteklině :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.19 18:16

@Alušáček

No já si spíše chtěla postěžovat a schytala jsem to ze všech stran, ale našla jsem na netu že některé základní školy, při problémech volají sociálku. Aby předešli tomu, že nenahlasi kdyby se dělo něco velkého v rodině a oni to jako opomněli Tak tam zajdu, ať to mám z krku a uvidím. :palec: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
30422
2.2.19 18:16
@Anonymní píše:
Neměl jednu, vytratil si je i s pár pastelkami. Dostal samozřejmě nové :mrgreen:Nehrál si na pejska V HODINĚ ale v DRUŽINĚ :*

Co kdybys místo té pohádky kápla božskou? Jako - promiň - ale kvůli jedné zapomenuté tužce by nikdo sociálku nevolal. Takže - jak je to doopravdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí