Sociálka na popud školy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56326
2.2.19 21:10
@Evulina píše:
Samozřejmě souhlas..ale zakladatelka nepíše, že tam syn seděl jako pecka..nevím, nikdo z nás u toho nebyl, že ano..ona u toho nebyla ani zakladatelka.

Ale příklad. Neměl tužku, nepracoval. Učitelka mu napsala poznámku, nechala ho nepracoval a pak se mě ptá,, jak byste to řešila vy? A já na ní,, a pujcila jste mu tužku? A ona že ne. Tak promiňte, ale tomu už říkám, že to nedává :oops:… Půjčit mu tužku zabere méně času, než napsat poznámku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
2.2.19 21:11

@Evulina máte ve vaší škole i druhý stupeň?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
2.2.19 21:14
@Moise píše:
@Evulina máte ve vaší škole i druhý stupeň?

Bohužel..vesnická malotřídka, pouze I. stupeň.
Znám i podobnou školu v okolí s druhým stupněm, ale každoročně přibírají pouze 14 prvňáků a na přestup pouze JEDNOHO, slovy jednoho, člověka. Takže masakr..Holt jestli skončíme v klasice, budem se s tím muset nějak popasovat a třeba zrovna narazíme na fajn učitele..vždy je to o lidech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
2.2.19 21:21
@Moise píše:
Ale příklad. Neměl tužku, nepracoval. Učitelka mu napsala poznámku, nechala ho nepracoval a pak se mě ptá,, jak byste to řešila vy? A já na ní,, a pujcila jste mu tužku? A ona že ne. Tak promiňte, ale tomu už říkám, že to nedává :oops:… Půjčit mu tužku zabere méně času, než napsat poznámku.

Mě spíš než celá záležitost s tužkou zaráží to s tím hraním na psa v družině (nikoli v hodině!) a především to, jak zakladatelka popisuje, že bylo dle učitelů špatně i to, že si pak zaražený o přestávce nehrál s ostatními. Vyznívá mi to pro tu školu prostě ne moc příznivě :nevim:
U nás ve škole sranda, tuhle třeba byla akce „ukaž, co umíš“. Po obědě děti, kdo chtěl, mohl předvést, kdo co umí a byli pozváni i rodiče, kdo může a chce přijít. Bylo to pro ty, KDO CHTĚJÍ, přesto se akce z vlastní vůle nezúčastnili pouze DVA ŽÁCI!!! No nic..plná třída, nebylo si kam sednout. Vylosováno pořadí čísel a podle pořadí se chodilo a každý mohl něco ukázat..byla to legrace, ukazovala i říďa, jak umí na diabolo a další paní uč., jak tancuje a cvičí jógu. Tak jsem se jako rodič taky přihlásila, jestli můžu něco předvést na konci, byla to fakt uvolněná atmosféra - no a já umím docela dobře hlasy domácích zvířat. Tak jsem tam kdákala, štěkala a mňoukala. Sklidila jsem velký ohlas a nikdo na mě sociálku nevolal :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
2.2.19 21:24
@Evulina píše:
Bohužel..vesnická malotřídka, pouze I. stupeň.
Znám i podobnou školu v okolí s druhým stupněm, ale každoročně přibírají pouze 14 prvňáků a na přestup pouze JEDNOHO, slovy jednoho, člověka. Takže masakr..Holt jestli skončíme v klasice, budem se s tím muset nějak popasovat a třeba zrovna narazíme na fajn učitele..vždy je to o lidech.

Taky znám jenom jednostupňové. Přitom je to zvláštní, ty děti by určitě pokračovaly dál, ale možná jsou pro 2. stupeň nějaké jiné předpisy, že to nejde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
2.2.19 21:28
@Evulina píše:
Mě spíš než celá záležitost s tužkou zaráží to s tím hraním na psa v družině (nikoli v hodině!) a především to, jak zakladatelka popisuje, že bylo dle učitelů špatně i to, že si pak zaražený o přestávce nehrál s ostatními. Vyznívá mi to pro tu školu prostě ne moc příznivě :nevim:
U nás ve škole sranda, tuhle třeba byla akce „ukaž, co umíš“. Po obědě děti, kdo chtěl, mohl předvést, kdo co umí a byli pozváni i rodiče, kdo může a chce přijít. Bylo to pro ty, KDO CHTĚJÍ, přesto se akce z vlastní vůle nezúčastnili pouze DVA ŽÁCI!!! No nic..plná třída, nebylo si kam sednout. Vylosováno pořadí čísel a podle pořadí se chodilo a každý mohl něco ukázat..byla to legrace, ukazovala i říďa, jak umí na diabolo a další paní uč., jak tancuje a cvičí jógu. Tak jsem se jako rodič taky přihlásila, jestli můžu něco předvést na konci, byla to fakt uvolněná atmosféra - no a já umím docela dobře hlasy domácích zvířat. Tak jsem tak kdákala, štěkala a mňoukala. Sklidila jsem velký ohlas a nikdo na mě sociálku nevolal :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ono je celkem jedno, co je to za školu, ale mně zase vadí, že ať je jaká je, nikdo se nedozví, co pravdy na tom je. Jo - pokud prvňák nemá tužku, považuji za samozřejmé mu ji dát, ani o ni nemusí říkat. Může být, že ji nemá soustavně a učitelka už mu to napíše do notýsku, ani tohle mi nepřijde skandální. Že si hraje na psa - zní to nevinně, jasně, taky může vyžadovat talíř s obědem pod stůl nebo čuchat holkám pod sukně ke kalhotkám. Prostě se opět pohaní školské zařízení jako naprosto nekompetentní a zoufalý ústav, což některým bez ohledu na fakta stačí k posouzení práce učitelů jako takových, přitom je zcela evidentní, že zakladatelka mlží. Jestli na sebe poštvala sociálku ze strany školy, o maličkost typu zapomenutá tužka se prostě nejedná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Černá vdova
2.2.19 21:38
@Anonymní píše:
Jsem teď četla na netu, proč škola volá sociálku a které školy ji volají skoro kvůli každé blbiny a naše je tam zmiňovaná hodně. Takže všem díky a dobrou :mavam:

Před pár lety jsem řešila na sociálce, že třeba dvojku z chování sociálka fakt neřeší, že mají jiné starosti. A dvojka z chování není za zapomenutou tužku nebo za štěkání v družině.
Přijde mi to, že Tvůj syn prostě zatím nemá na to, aby byl ve škole a to i přes to, jak jsi ho tu vykreslila.
A jestli už po půl roce ve škole dlouho zvažuješ změnu školy, tak to je taky divné.

Neporadím, co s malým, jedině poradit se někde, co s ním.
Ale napadlo mě, nemohl jít podnět na sociálku třeba ze strany otce? Vídá se syn s ním? Nechce otec třeba dosáhnout střídavé péče nebo svěření malého do péče a nevyužil jen školu ve svůj prospěch?
Odpovídat mi nemusíš, jen mě to tak napadlo. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
18304
2.2.19 21:55
@Moise píše:
Taky znám jenom jednostupňové. Přitom je to zvláštní, ty děti by určitě pokračovaly dál, ale možná jsou pro 2. stupeň nějaké jiné předpisy, že to nejde :think:

Nejsou jiné předpisy podle mě..ale druhý stupeň je podle mě ještě těžší učit takto zážitkově a „inovativně“ a prostě ty vesnické malotřídky vždy bývaly, leta letoucí zpátky, vždy jen prvostupňové. Ta škola i s druhým stupněm, o které mluvím, je soukromá. Ale ředitel té školy se zná s ředitelkou té naší malotřídky, jsou to kamarádi, navštěvují se, čerpají od sebe atd..je to moc fajn. Tak ráda bych, aby dcera mohla přestoupit tam..ale berou fakt jen jednoho na přestup, to je mazec.. :roll: Právěže si chtějí taky uchovat malé kolektivy, i na druhém stupni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
2.2.19 21:57
@hanka.br. píše:
Ono je celkem jedno, co je to za školu, ale mně zase vadí, že ať je jaká je, nikdo se nedozví, co pravdy na tom je. Jo - pokud prvňák nemá tužku, považuji za samozřejmé mu ji dát, ani o ni nemusí říkat. Může být, že ji nemá soustavně a učitelka už mu to napíše do notýsku, ani tohle mi nepřijde skandální. Že si hraje na psa - zní to nevinně, jasně, taky může vyžadovat talíř s obědem pod stůl nebo čuchat holkám pod sukně ke kalhotkám. Prostě se opět pohaní školské zařízení jako naprosto nekompetentní a zoufalý ústav, což některým bez ohledu na fakta stačí k posouzení práce učitelů jako takových, přitom je zcela evidentní, že zakladatelka mlží. Jestli na sebe poštvala sociálku ze strany školy, o maličkost typu zapomenutá tužka se prostě nejedná.

Hele samozřejmě neznám zakladatelku ani syna..nicméně píše, že ta škola volá sociálku fakt často..to je divné ne..? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
2.2.19 21:58

@Evulina spíš si myslím, že je tam problém s učiteli, na druhém stupni je už víc předmětů a tak. Je to škoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
2.2.19 21:59
@Černá vdova píše:
Před pár lety jsem řešila na sociálce, že třeba dvojku z chování sociálka fakt neřeší, že mají jiné starosti. A dvojka z chování není za zapomenutou tužku nebo za štěkání v družině.
Přijde mi to, že Tvůj syn prostě zatím nemá na to, aby byl ve škole a to i přes to, jak jsi ho tu vykreslila.
A jestli už po půl roce ve škole dlouho zvažuješ změnu školy, tak to je taky divné.Neporadím, co s malým, jedině poradit se někde, co s ním.
Ale napadlo mě, nemohl jít podnět na sociálku třeba ze strany otce? Vídá se syn s ním? Nechce otec třeba dosáhnout střídavé péče nebo svěření malého do péče a nevyužil jen školu ve svůj prospěch?
Odpovídat mi nemusíš, jen mě to tak napadlo. :kytka:

No vida, to tu nikoho nenapadlo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
2.2.19 21:59

proč by měla učitelka děckám půjčovat tužku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
2.2.19 22:04
@matkabagristy píše:
proč by měla učitelka děckám půjčovat tužku :roll:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.19 22:06

@matkabagristy zapomenout může každé dítě. U syna ve třídě mají vzadu na půjčení všechno. Dítě se musí omluvit a může si půjčit, co potřebuje.

• Citovat
  • Upravit
102087
2.2.19 22:14
@Anonymní píše:
@matkabagristy zapomenout může každé dítě. U syna ve třídě mají vzadu na půjčení všechno. Dítě se musí omluvit a může si půjčit, co potřebuje.

Ano, zapomenout muze kazde dítě, nicmene pokud dítě zapomene jednou, dvakrát ci třikrát, tak mu nikdo žádnou poznámku nenapíše, takze to, ze k tomu došlo, značí, ze je to spise pravidlem než vyjimkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí