Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@růžový achát píše:
Ne, přečti si draha můj dřívější příspěvek
Podle me bys mela. Kdo jiny mu muze dat tu bozskou svobodu nez ty . Kazda skola sebevix alternativni ocekava vystupy a kazda skola dite omezi v jeho bozskem ja
![]()
@růžový achát píše:
@hanka.br. Jj. Viděla jsem i film a velmi mě to nadchlo, film doporučuji, je to podle skutečnosti
No nevím. Vzhledem k níže uvedeným svědectvím bývalých žákyń o nestandardních a sexuálních vztazích mezi žáky a učiteli bych o nadšení nemluvila. Já nevěřím na tyhle svobodné šťastné komunity, dá se říct i sekty, kde si všichni dělají, co chtějí, ve finále všichni dělají, co je třeba, a je to jedna čistá duše vedle druhé. Ve finále se ukáže, že pod maskou vzorného osvíceného pedagoga je normální prase. A to nemluvím o využitelnosti takového vzdělávání v běžném životě (rozuměj v životě někoho, kdo si nemůže dovolit takové školné a tím pádem se bude muset živit normální prací.)
@růžový achát ahoj, taky mě to zajímá, jak se ten film jmenuje pls? Je fakt, že lidi v ČR nemají na změnu pohledu na školství, potažmo na společnost ještě koule, ale některé děti by to už s přehledem daly ![]()
troška historie, povinná školní dochá_ ka ochránila děti v Habsburské monarchii před _aměstnáním (i 14 hodin denně) v textilkách nebo dolech. _kuste si najít srovnání třeba ve VB nebo uSA. V současné době plní podobnou úlohu.
@hanka.br. píše:
@Evulina … už tady máme rozbor dnešního shnilého školství, který vznikl na tomto zářném příkladu …
Důležité je, že viník je úča potažmo školství, které děti nic dobrého ani užitečného neučí a jsou v něm špatní lidé a děti se musí učit nepotřebné blbost.
Ale když podobné případy člověk slyší zleva i zprava a pak to pocítí i na vlastní kůži, tak asi fakt bude „něco shnilého ve státě dánském“! Nebo je normální, že děti mají v 1. třídě z učitelky tik a nervové zhroucení, 11 dětí z 20 chce převést do jiné třídy, což ředitelka nejdříve přislíbí, ale jak se počet žadatelů zvyšuje, tak to celé zatrhne a 5 dětí raději odejde na jinou školu? A učitelka nadále učí a celá záležitost se jí skoro nedotkne? Za každou blbost se dětí ženou na vyšetření do PPP, ale že by někdo takhle poslal na vyšetření učitelku jsem ještě neslyšel. ![]()
@Černá vdova píše:
Já myslím, že si každý může klidně ty své poklady učit doma sám a do otravné školy jezdit jen na přezkoušení, ne?
A kdepak se pak ty podklady naučí žít a pracovat v kolektivu podobných jedinců? Jak to, že někde to jde a jinde ne?
@jege píše:
Bohužel, s něčím takovým jsem nepočítal, tohle byla celkem chválená výběrová škola, která ale po změně ředitele začala jít z kopce. Ovšem na staré manýry jsme vytáhli podobně starou klasickou obranu a modifikovali jsme hru na hodného a zlého poldu. Já jsem ten špatný, který nenechá sebou ani dítětem mávat a manželka je zase ta hodná, která to všechno urovnává. Můj kritický postoj je trochu brzdí v nějakých echt zvrácených akcích a manželka si je zase různě „nakloňuje“, takže je to občas celkem zajímavé.
Noo, to musí být psycho teda ![]()
@růžový achát píše:
@jege a že by tam u toho psychiatra každej dospělej dostal nějakou diagnostickou nálepku, jo je to na blití kolikrát, nepokroucené děti budou soudit pokroucení dospělí ..
No nekdy jsou deti pokroucene od pokroucenych rodicu
![]()
Tak přeci nejsou jen dva extrémy - jeden naprostá volnost a nechat dítě defacto být „až si na to přijde samo“ (to funguje jen někdy a u něčeho, u něčeho to prostě z mého pohledu nejde a do vyloženě summerhillské školy bych se asi dítě bála poslat), na straně druhé drill některých klasických škol, kde se znalosti biflují nezábavnou formou, dávají se poznámky za každý prd a živé dítě = divné dítě určitě s nějakou poruchou? Jsem pro pravidla, nicméně ne pro buzeraci. Jsem totiž člověk a moje dítě taky. Nejsme stroje..
@jege píše:
Ale když podobné případy člověk slyší zleva i zprava a pak to pocítí i na vlastní kůži, tak asi fakt bude „něco shnilého ve státě dánském“! Nebo je normální, že děti mají v 1. třídě z učitelky tik a nervové zhroucení, 11 dětí z 20 chce převést do jiné třídy, což ředitelka nejdříve přislíbí, ale jak se počet žadatelů zvyšuje, tak to celé zatrhne a 5 dětí raději odejde na jinou školu? A učitelka nadále učí a celá záležitost se jí skoro nedotkne? Za každou blbost se dětí ženou na vyšetření do PPP, ale že by někdo takhle poslal na vyšetření učitelku jsem ještě neslyšel.
Já vím - ty jsi byl takový miláček a oni ti křivdili, viď?
A ne, tebou popisovaný případ není normální, což znamená i to, že se nedá považovat za normu ve školství. A taky to neznamená, že ve školách nepracují hodné empatické učitelky, které dětem skutečně pomáhají. A je jich rozhodně víc, než těch meger.
@růžový achát píše:
Tak o těch tvých nepochybuji tam se to lehce nabízí…
Moje uz dorostly uz mohu bilancovat nad svoji vychovou
A co ty? Kolik deti jsi dovedla do uspesne dospelosti
Ucis nebo budes ucit deti doma predpokladam?