Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
My vždycky dělaly čistku, když byla babička někde ve městě, a vyhazovaly některé její věci. Ona nám to pak odpoledne přinesla domů s tím, že to někde našla nebo koupila ![]()
Také dávám nevhodné oblečení a obuv k popelnici a také mám radost, když to zmizí. U nás se s tím nepářou, před dvěma dny se u těch popelnic nějací lidé svlékali do spodního prádla a něco si tam zkoušeli, asi si to nemůžou vyzkoušet doma, nebo se bojí, že by jim to popelnice nevzala zpět ![]()
Já kdysi našla nahoře v popelnici krabici plnou knoflíků, tak jsem ji sbalila. Hodně jsem na starší děti šila a pletla, tak jsem to upotřebila ![]()
A taky sněhule pro malou, má je u našich „na lítačku“.
Můj děda jezdíval na motorce na smeťák a taky si vždycky dovezl nějaký „poklad“ ![]()
A bývalý tchán našel u popelnic toustovač, tak ho opravil a používá ho ![]()
Ty jo, v tom pripade jsem socka taky ![]()
Ne, ted vazne, ja tohle vubec neresim.. Boty mam momentalne dvoje - jedny kozene a jedny sportovni.. Boty si koupim kvalitni a drazsi a pak mi drzi tri roky.. nez mit par levnych, co vydrzi tri mesice..
To same obleceni - ted mi prijde kabat za 4 tisice skoro, ale budu ho mit zase na par let..
Satnik mam maly, nosim jen to, co mi opravdu je a co unosim, ostatni veci pravidelne rocne tridim a vesim na kontejner, kde si to vetsinou nekdo vezme - je mi lito to primo vyhodit, kdyz to lidi mohou vzit, kdo to potrebuje - veci jsou nositelne, jen proste uz jsou mi treba male nebo je nenosim.
S jidlem - varime doma a taham si krabicky do prace.. kolegove kolikrat na me cumi jak na sociala, ale nevidim duvod, proc zbytecne utracet 150 Kc za obed s pitim nekde v bufetu, kdyz muzu mit kvalitni domaci jidlo a usetrime..
Nemuzeme si vyskakovat, nejezdime na zahranicni dovolene, ale „jen“ na chalupu..
Auto bychom nemeli, kdyby si bratr nekoupil nove a stare nam nedal.. a i tak nam ted stoji u nasich v garazi, protoze se porouchala prevodovka a bylo mi lito dat z jedne vyplaty skoro 10 000 Kc jen tak.. stejne pres zimu nejezdime, tak to postupne nasetrim..
@Tarjei píše:
@terinka4444 no vcera jsem zalozila diskuzi v cem nebo na co jste narocne ptz jsem si desne uzivala vikendovy valeni vyjimecny..no a v diskuzi se devcata bavila o triceti parech bot a tak..nezavidim to vubec jen mi doslo jak jsem chuda
Ptala ses na úchylky
nehledě na to, že 30 bot fakt nemusí znamenat až tak vysoké výdaje ve skutečnosti. Pokud máš 2 páry na celý rok, které nosíš VŠUDE, tak pochybuju, že jsou to boty, které budeš mít doma 10 let a budou sloužit stále stejně dobře ![]()
Myslím si, že to je takhle - nejbohatší lidé na světě nejsou ti, kteří mají nejvíce, ale ti, kteří mají dostatek – kteří nepotřebují víc, protože si dostatečně váží toho, co mají.
A nebo bohatý člověk je ten, který je spokojený s tím co má ![]()
@Ginuš píše:
Myslím si, že to je takhle - nejbohatší lidé na světě nejsou ti, kteří mají nejvíce, ale ti, kteří mají dostatek – kteří nepotřebují víc, protože si dostatečně váží toho, co mají.
A nebo bohatý člověk je ten, který je spokojený s tím co má
@Tarjei píše:
@padesátikoruna dekuju..no snazim se.Sice mi tu nekdo cpal, ze si muzu sama za to, ze mam blbou naladu, ale ja nemam v povaze malovat hovinko na ruzovo a tvrdit, ze je to ruze, kdyz to proste smrdi jako hovinko
Myslím, že to bylo myšleno v dobrém ![]()
Tak me taky 30 bot neprijde tolik, kdyz to je na cely rok a ruzne aktivity, hlavne je to nnasbirane za xy let a zapocitam tam třeba troje ty rolovaci baleriny co mám někde v kočárku, tašce atd. Když se někde mám prezouvat..myslím, ze bych to číslo dále do kupy taky, i těch 15 kabelek (i když tuhle jsem ty, co už mi přišly infantilni vyhodila
)
Ale většinou nosím jedny, oblíbené a zbytek je na nějaké prilezitosti ![]()
Pak tu mám určitě tak patery lodičky, které vyvencim 1× za rok, protože jsou krásné, ale velmi neprakticke
a ty už mám určitě 10 let v botniku ![]()
Když ale kouknu do dcerky botníku, začíná me dohanet
a to je ji rok a půl…
A já teda jsem na to sbírání od popelnic cimprlich…naši bydlí v takové lepší čtvrti a tam třeba vyhazují funkční krásné hračky - tuhle třeba sklápěcí tatrovka, nebo kočárek na panenky…tak jsem si říkala na zahradu super, ale prostě jsem to nedokázala vzít…
Můj manzel je opak, ten zastaví i autem aby sebral jakoukoliv věc co se mi zdá uzitecna
![]()
Ale třeba když jsme jezdili do Itálie, tak se lidi stěhovali tak, ze to natahali před barak a lidi si to rozebrali to bylo super
Zrovna mi tady syn brecel, ze nemame na letani letadlem a on by letet chtel. Ukazala jsem mu deti z Afriky ![]()
@Tarjei
Tak ty jsi ve sra. čkách, seš si toho plně vědomá a předstíráš, že je to sranda? Hele, to je smutný, to ani nemůže být vtipný. A je mi jasné, proč se mnou cítíš dotčena a ukřivděna, protože mám pravdu. A je mi líto, že se v tom tak plácáš, i když mě tu ty obviňuješ z nějaké neempatie, tak to tak rozhodně není a přála bych ti, aby sis svůj život uspořádala ke své spokojenosti. Bohužel mám dojem, že děláš všechno proti tomu.
@Catmum píše:
@Tiger-lily jenže deprese neni špatná nálada, ale nemoc. A myslím, ze zakladatelka je zdrava
to je možné, ale rozhodně se plácá v něčem, co s ní mává.
a fakt nechápu, že názor, že je potřeba situaci řešit a hledat možnosti, změny, je tu tak závadný. Z vlastní zkušenosti vím, jak je to těžké, ale vím, že je potřeba se pořád snažit, věřit, pracovat na změně… a ono to přijde. Tarjei se v tom víc a víc utápí, hledá hlavně povzbuzení v tom, že to fakt nejde a že někdo má něco ještě horší, než ona.
@omites můj malej minule koukal na letadlo, tak jsem mu vysvětlovala jak to funguje atd.
A on pak prohlásil - maminko prosím tr, ze nikdy nepoletime, ja se bojím výšek
,takže tohle je prozatím vyřešeno ![]()
@Tiger-lily píše:
@Tarjei![]()
Tak ty jsi ve sra. čkách, seš si toho plně vědomá a předstíráš, že je to sranda? Hele, to je smutný, to ani nemůže být vtipný. A je mi jasné, proč se mnou cítíš dotčena a ukřivděna, protože mám pravdu. A je mi líto, že se v tom tak plácáš, i když mě tu ty obviňuješ z nějaké neempatie, tak to tak rozhodně není a přála bych ti, aby sis svůj život uspořádala ke své spokojenosti. Bohužel mám dojem, že děláš všechno proti tomu.
Prosum.te a kdo jsi ty, ze tady zakladatelce opakovane vysvetlujes, jak se citi, ma citit, co ma delat atd.? Zalozila to tady s urcitym. nadhledem, pokud ti to nesedi, tak sem. prispivat nemusis, ale tohle vecne poucovani nechapu. Pockej s radami, az te o ne nekdo pozada
Takhle na me pusobis dojmem, ze se na zakladatelku povysujes protoze ty jsi to prece zvladla.
Nevite nekdo, co se pak deje s vecma, ktere se daji do charity? Ja ted vsechni obleceni a hracky davam do charity, ale nevim, jak se to „tem potrebnym“ dostane ![]()