Socky seem :D

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8137
7.11.16 18:21

@Tiger-lily Tomu říkám konkrétní rady…chtít a ono to půjde. Chci tryskáč…taky stačí jen chtít? Prosím Tě evidentně nevíš o čem je řeč, pokud máš postižené dítě, tak můžeš stokrát chtít jít do práce. Když slyším tahle „moudra“, tak je mi z toho zle. Zakladatelka má můj obdiv za to, že to zvládá a ty se zamysli nad tím co mluvíš. Ono někdy psát za každou cenu i když to nemá „ani hlavu ani patu“ fakt není nejlepší řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.16 18:38

Mám možná hloupý dotaz, ale mám sousedku co má postiženého syna autistu, je celkem v pohodě- kamarádský kluk, tedy to tak vypadá pro nás okolí, občas teda doma vyvádí, slyším to a nezávidím jí. Ale dost se bavíme venku u cigára a vím že bere na kluka skoro 20000. Bydlí s manželem co normálně pracuje, ona bere něco na péči a kluk má plnej invalidní. Nepřijde mi to až tak málo peněz, proč na tyto peníze nedosáhnou i jiné rodiny s postiženými? nejen dětmi?
Anonymní Bára.

• Citovat
  • Upravit
101642
7.11.16 18:52

Přijde mi to nějaké prapodivné, co tak vím, tak invalidní důchod lze získat nejdříve v 18 letech :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.16 19:16
@j.a.n.i1 píše:
Přijde mi to nějaké prapodivné, co tak vím, tak invalidní důchod lze získat nejdříve v 18 letech :think:

Jo však on už má 18, ale předtím na něj taky brala solidní peníze. Celou dobu se to pohybuje kolem 20K měsíčně celkem i s příspěvkem na péči.

Anonymní Bára

• Citovat
  • Upravit
101642
7.11.16 19:23

Ale zakladatelka má 9 letého… plus tedy i těch 20tisíc mi přijde malinko přehnaných, když vím že maximální příspěvek na péči je 12 000,– a na to dosáhne tak ležák a co dalšího by člověk měl brát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
7.11.16 19:24

Já měla kolegu s postiženou dcerou. Nevím přesně jak moc, ale nějaká ment. retardace plus byla na vozíku. Říkal, že dávky jim pokryjí platby za denní ústavní péči. Chodila do nějakého stacionáře. Takže mohli normálně chodit do práce. A na kompenzační pomůcky dostávali jednorázové příspěvky. Pokud vím, nijak neživořili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.16 19:30
@j.a.n.i1 píše:
Ale zakladatelka má 9 letého… plus tedy i těch 20tisíc mi přijde malinko přehnaných, když vím že maximální příspěvek na péči je 12 000,– a na to dosáhne tak ležák a co dalšího by člověk měl brát?

To já taky nevím, proto ten dotaz. Proč na tyto peníze nedosáhnou i jiné rodiny co se starají o postižené členy. Tihle taky nijak neživoří, kluk chodí do nějakého zařízení na dopoledne. Tatínek normálně vydělává, mají se finančně dobře.

Anoonymní Bára

• Citovat
  • Upravit
9148
7.11.16 19:36

Baro ptz invalidni duchod dostane to dite az v osmnacti. A zjevne ma 4.stupen prispevku na peci k tomu…
Do 18 let ditete muzes dostavat jen ten prispevek na peci.
A posudkari to posuzujou jak se vyspi, moc fer to nebyva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
7.11.16 19:40

Je tu zarizeni, asi 30 km odsud… ale stoji za houby. Reditelka je tvrda nana.
A kazdej autik je jinej. Ten muj jr nizkofunkcni-ta nejmin fungujici kategorie-a ma stredne tezkou ment. retardaci. Skoro nic neji desne casto rve, kope okolo sebe, nemluvi. Nechce se oblikat. Ve smyslu cim min tim lip. Ted chodi v triku venku. Nektery navstevy mi vyhazuje. A dalsi a dalsi libovky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.16 19:42
@Tarjei píše:
Baro ptz invalidni duchod dostane to dite az v osmnacti. A zjevne ma 4.stupen prispevku na peci k tomu…
Do 18 let ditete muzes dostavat jen ten prispevek na peci.
A posudkari to posuzujou jak se vyspi, moc fer to nebyva…

Děkuji za odpověd, to je asi to co jsem popravdě čekala, žádná rovnost, dvojí metr.

Přišlo mi zvláštní že sousedka říkala že se jí ty peníze nijak razantně nezvýšili po tom co kluk dostal důchod, že se to pořád pohybuje kolem dvacky. No nejspíš mají těch dávek více, ale jak jsem psala manžel normálně pracuje. No někdo v tom asi umí chodit, zkusím od ní vyzvědět víc. Bára.

• Citovat
  • Upravit
9148
7.11.16 19:45

Moje dite neni kamaradsky. Ublizuje si, vriska. Na ruce ma misto kde uz ma exem ptz se do ruky denne hryze. Kdyz ma horsi den, je to afekt za afektem. Prazdniny byly peklo. Skoncilo to rozbitym sklem na ipadu a rozkopanyma. dverma. ve skole ho kreteni preradili do jiny tridy a nezvladaj ho. Je tam jen do desiti hodin. Nedojdu si letos asi ani k zubari. A neni kam jinam ho dat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
7.11.16 19:47

Baro diky ale to teda nevim co jeste na nej mohla do tech 18 brat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
7.11.16 19:48

Kamaradka se i stehovala kvuli posudkari. Na takovy podobny dite jako mam ja ji nechtel dat vic nez druhej stupen. Vul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
7.11.16 19:49

@Tarjei A ty máš alespoň tu 4?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.16 19:58
@Tarjei píše:
Moje dite neni kamaradsky. Ublizuje si, vriska. Na ruce ma misto kde uz ma exem ptz se do ruky denne hryze. Kdyz ma horsi den, je to afekt za afektem. Prazdniny byly peklo. Skoncilo to rozbitym sklem na ipadu a rozkopanyma. dverma. ve skole ho kreteni preradili do jiny tridy a nezvladaj ho. Je tam jen do desiti hodin. Nedojdu si letos asi ani k zubari. A neni kam jinam ho dat.

Položím osobní otázku nemusíš odpovídat, je syn medikován? Je hrozné co píšeš, léky které tyto záchvaty dokáží omezit, ovšem vždy se musí najít správná kombinace a dávkování což dlouho trvá a velmi záleží na lékaři. Chápu že žádná matka nechce aby její dítě bylo nadměrně utlumené, ale proto píši o správné kombinaci a dávkování.
Co se týče zubaře doporučuji stomatologickou kliniku FN v Olomouci, jsou moc fajn a berou i těžké případy. Jezdí tam lidé z celé republiky s postiženými dětmi.

Bára.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová