Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jdukolem píše:
mít nemocné dítě je pro rodiče to nejhorší co může být ta nejtěžší zkouška a nikdo z nás neví jak by jí prošel.. a jak by - být na vše sám hledal pozitivismus..
Ani zdraví není binární a upřímně… radši postižené, ale živé než aby mi třeba umřelo před očima… já netvrdím, že to nemá těžké. Však už jsem jí tu předtím psala, že jí obdivuju a velmi si vážím toho, co pro své dítě dělá. Jen jsem si určitými věcmi prošla a vím, že ať se na to díváš z jakéhokoliv pohledu, tak tohle sebemrskačství ve skutečnosti vůbec nepomáhá. A to, že si člověk myslí, že nemá problém, ještě neznamená, že ho opravdu nemá.
Když jsme kdysi bavili s několika rodiči postižených dítek, zaujal mě hlavně způsob, jakým vystupovali… není to záviděníhodná situace, ale většině z nich došlo, že pokud to mají zvládnout a jejich dítě má být v rámci možností šťastné, tak se musí přestat rýpat v nemyslech. Neřeší kdo kolik má, nemají potřebu hned komentovat co člověk má nebo nemá, protože to neřeší, protože vědí, že jim to nijak nepomůže a naopak spíš uškodí. To je věc, se kterou zakladatelka asi nesouhlasí. V pořádku, je to její věc, je to její život, ale ta životní cesta není jediná.
Já fakt nevím, když se podívám na svého kamaráda - z rodičů mu zbyla jen maminka a on dře jen proto, aby se jeho stav aspoň trošku zlepšil (mozek funguje, jen tělo nespolupracuje). Tak nadšené dva lidi jako je on a jeho mamka je poměrně těžké potkat. A v životě jsem ho neslyšela rejpat takovým způsobem jako zakladatelka. Já to vůči ní nemyslím zle, je mi líto, že to má takové jaké má, ale tahle diskuze a některé její reakce předtím na mě zkrátka působí tak jak působí. Je to její věc, jestli se s tím rozhodne něco udělat nebo usoudí, že jí to tak vyhovuje.
@Tarjei nehodnotila jsem jaká jsi mimo diskuze, komentovala jsem jak na mě působí tvé příspěvky a diskuze, kterou jsi založila. „došlo mi, že jsem chudá“, „zjistila jsem, že jsem asi socka“. To prostě není nadhled a sranda. Je ale jen na tobě, co si z toho vezmeš, jestli vůbec něco, pouze vyjadřuji názor ![]()
Já+muž+ 2 naštěstí teď už zdravé děti + hypotéka, tyčový mixér sice mám,5 let styrý, a má povážlivou prasklinu na krytu /to když mi mrňous chtěl uvařit polévku z jeho plastové zeleniny a on mu vypadl z ruček/. Můžu k Vám ![]()
@Nimie ty jsi ráda, když se můžeš někde vypsat viď?…není výjimkou diskuze, kde zaplníš dvě stránky a o ničem…a k tématu - pochopila jsem co tím chtěla @Tiger-lily říci…jen o to nikdo nestojí…protože to není tak jednoduché, jak si ona a ty myslíte.
@Adull píše:Že je to jednoduché sis vydedukovala ty, nepsala jsem o tom ani slovo. Kdo si podobnou etapu v životě prožil mě pochopí, zakladatelka k tomu časem možná taky dojde. Jakou ty máš zkušenost s postiženými dětmi a co o tom vlastně víš?
@Nimie ty jsi ráda, když se můžeš někde vypsat viď?…není výjimkou diskuze, kde zaplníš dvě stránky a o ničem…a k tématu - pochopila jsem co tím chtěla @Tiger-lily říci…jen o to nikdo nestojí…protože to není tak jednoduché, jak si ona a ty myslíte.
@Nimie ono jde o to, že nelze někomu nutit svůj pohled na věc, byť dle tebe je to právě onen správný úhel pohledu. Nejsme všichni stejní a každý má vnímání skutečnosti či hranici pocitového vjemu někde jinde. Co je pro tebe třeba o úsměvu, pro jiného může být na hranici zhroucení a naopak /když to přeženu/. Nelze aplikovat svou zkušenost na někoho jiného s tím, že to tak musí být nebo do budoucnosti bude. Moje zkušenosti/nezkušenosti v tomto případě nehrají žádnou roli. Ber to tak, že tohle je diskuze zakladatelky a taky na hřišti nepřijdeš někomu nutit svůj názor, pokud o to nikdo nestojí, ale pokud jsi na stejné vlně, tak si popovídáš.
@Adull píše:
@Tiger-lily holka ty jsi marná, evidentně máš problém s psaným textem… co chceš ty je v téhle diskuzi bohudík úplně fuk, takže se nesnaž někomu radit, když o to evidentně absolutně nikdo nestojí..
@Nimie píše:
Proč se do ní tak pouštíš, když jsi evidentně nepochopila snad jedinou větu z jejího posledního příspěvku?A sorry, ale mentální rozpoložení je v rukou člověka, zakladatelka opravdu není jediná na světě s těžším osudem (čímž nijak nesnižuji její zásluhy, jen je pravda, že tohle sebemrskačství není v pořádku a opravdu „stačí chtít a něco pro to dělat“. Možná by neuškodilo, abys radši pomlčela v momentech, kdy absolutně nevíš o čem mluvíš.
Ale krásně jsi to vystihla - zakladatelka nechce poradit, zakladatelka chce politovat a naplnit si srdíčko smutkem a závistí. To je smutné…
@Adull píše:
no právě, protože to není jednoduché, je potřeba na tom pracovat. Ale ano, hledat spolutrpitele a vynadat těm, kteří mají radu, to je jednodušší ![]()
@Adull Tohle je veřejná diskuze a rozhodně zakladatelce nepíšu nic urážlivého, ponižujícího, sprostého. Pouze mám svůj názor, na kterém vždycky budu trvat, že když je mi mizerně, jsem v blbé situaci, tak je potřeba se z toho dostat, udělat všechny kroky ke zlepšení nálady, všechno uspořádat a dosáhnout klidu. A je jedno, jaké jsi povahy.
@Adull píše:
@Nimie ono jde o to, že nelze někomu nutit svůj pohled na věc, byť dle tebe je to právě onen správný úhel pohledu. Nejsme všichni stejní a každý má vnímání skutečnosti či hranici pocitového vjemu někde jinde. Co je pro tebe třeba o úsměvu, pro jiného může být na hranici zhroucení a naopak /když to přeženu/. Nelze aplikovat svou zkušenost na někoho jiného s tím, že to tak musí být nebo do budoucnosti bude. Moje zkušenosti/nezkušenosti v tomto případě nehrají žádnou roli. Ber to tak, že tohle je diskuze zakladatelky a taky na hřišti nepřijdeš někomu nutit svůj názor, pokud o to nikdo nestojí, ale pokud jsi na stejné vlně, tak si popovídáš.
Pokud nestojí o názory, tak nemá zakládat diskuze. Zvláštní, že se to setkává s takovým nepochopením. Svůj názor nikomu nenutím, jen jej vyjadřuju stejně jako jiní uživatelé. To, že je odlišný od tvého, neznamená, že je špatný, nevhodný nebo vnucující se.
A není to jen o mé zkušenosti, je to o zkušenosti mnoha jiných, které jsou v podobné nebo i v horší situaci než je zakladatelka a o základech psychologie. Ne, všichni nejsme stejní, ale až tak odlišní taky ne.