Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Fjodorka píše:
Také jsme socky! Bydlíme v podnájmu, auto je jen sen, oblečení mám skoro všechno ještě od střední školy. Mám asi 4 páry bot na celý rok. Hrozně bych si přála nové boty, vím jaké, ale prostě si nemůžu dovolit dat 2500 za boty
V létě Semi rozbil tyčový mixér a ještě jsem nenašla peníze navíc na novýAle tak co, jíst máme co, bydlet také kde a je nám poměrně dobře
Joo, tycak! Taky ho kupuju uz pul roku
Ale to je tim, ze ja ty veci.moc neresim, hezke obleceni mam rada, ale ted na md nikam.moc nechodim, tak.me to tak.moc nebere. Ale utracime hodne za zazitky - sport. aktivity, spol. dovolene atd. Lituju maminky samoziviteljy, ci myseji obracet kazdou korunu, aby deti mohly treba na lyzak. Dcera mela ted ve skolce par hezkych akci a vse se platilo uz v zari, vyslo to na 3000, coz si myslim.pro nektere rodiny uz musela byt zatez. Nakonec to zaplatily vsechny a deti byly nadsene, ale pro nekoho uz to neni sranda poplatit. Treba moje kamoska samozivitelka si na podobne akce musi vzdycky pujcit od rodicu a pak to zase splacet.
@Rakosnicek1983 Myslím, že většina chápe, že některé ženské tolik bot unosí, ale tady v diskuzi je to spíš o tom, že my socky nikdy 15 párů mít nebudeme, protože na ně prostě nemáme ![]()
@Rakosnicek1983 ale tady nikdo o nic neskemra…slo jen o sdileni podobne situace…
@Fjodorka a proc si myslis, ze se nikdy nebudes mit lip? Muj partner je původně učitel, ale začal podnikat v jiném oboru. Treba te ceka povyseni, partnera lepsi prace apod, přece neni nikde řečeno, ze jako chudá umřeš.
@Catmum joo, to máš pravdu.
tři malé firmy, to je krásné. Ja to brala s ohledem na me okolí. Porad slyším větu: není jak tobě, no joo, ale ty máš ty možnosti. Doprcic! To mě bere nerv. Ještě jedenáct let zpátky jsem žila ve zborenisti, s malým prckem, rozdělanou školou na krku a s chlapcem, co mě fyzicky i psychicky týral. Barák bez topení, mokrý, plesnivý a já totální troska. Zvednout se a otrepat bylo sakra těžké a tenkrát bez pomoci rodičů bych to nezvládla. Můj nynější manžel mi dal správný směr svým hodným a spravavňáckým způsobem života a společně budujeme, plodime, kojime, makame a hlavně..ty možnosti si vytváříme. Ale pravda je, že jsme na to dva. Byt na to sama, bylo by to hrozně těžké, skoro asi až nereálné.
@Rakosnicek1983 ja se taky snazim a zatim nic moc. Chovam krmny cervy-bavi me to, ale potrebovala bych vic prostoru na to a nemam. A kupuju drobnosti na ebay a prodavam za coz je par korun ve finale…
@Rakosnicek1983 píše:
@Fjodorka a proc si myslis, ze se nikdy nebudes mit lip? Muj partner je původně učitel, ale začal podnikat v jiném oboru. Treba te ceka povyseni, partnera lepsi prace apod, přece neni nikde řečeno, ze jako chudá umřeš.
Jo-tak tím jsi měla začít.
@LennaZS jses dost dobra. Ja zazila psychicky i fyzicky tyrani kdysi a nasledky mam navzdy na psychice…
@smutny klaun2 píše:
Jo-tak tím jsi měla začít.
Jako proc? On nikdy neučil, uz na skole rozjel podnikání. Je to vcelku irelevantní informace.
@Tarjei píše:
@Rakosnicek1983 ja se taky snazim a zatim nic moc. Chovam krmny cervy-bavi me to, ale potrebovala bych vic prostoru na to a nemam. A kupuju drobnosti na ebay a prodavam za coz je par korun ve finale…
Treba ti to vyjde.Znam rodinu, ktera vydělala velky majetek na prodeji krmiva pro rybičky-uz dodávaji do celého světa. Nikdy nevíš, co klapne…
@Rakosnicek1983 treba proto ze je to dobrej priklad ze zmenit smer proste lze.
@j.a.n.i1 píše:
@robínek Hele, každý jsme jiný, já bych zas za tričko nedala 2000,– protože si nemyslím, že by mezi dobře vybraným trikem za 300,– (či uloveným ve výprodeji) byl takový rozdíl, že by to vyvážilo onen rozdíl v ceně.
Vsak jo, kdybych byla kabelkova, urcite by mi 5000 za kabelku taky prislo v poradku
No a s tim drahym trikem, nemam jich plnou skrin, jen asi 3 momentalne, ale mam vyzkousene, ze.mi proste vydrzi hooodne dlouho pekne. Nekdo by za ty penize mel radsi 6 levnejsich a mel pak vic veci na stridani, to je taky OK. Ja uz si. kolikrat rikam, ze jsem. prdla a porad kupuju ty drazsi znacky a pak.mam.skrin poloprazdnou. Ale asi neumim. nakupovat nebi co: min. tyden jsem si ve sleve koupila hezkou podzimni bundicku, byla jse nadsena tou cenou, hned jsem si pripadala jak spravna hospodynka
No a po tydnu noseni se rozparal cely bocni sev, coz bude pakarna opravit, pac budu muset vyparat nejdriv podsivku. Vracet to nebudu, koupila jsem to 100km odsud. ![]()
@Tarjei píše:
@Rakosnicek1983 treba proto ze je to dobrej priklad ze zmenit smer proste lze.
No to urcite, takový je kazdy tyden na idnesu. Jednou pravnik, co s tim sekl a začal delat diare, podruhé zenska na mateřské, ktera zacala s knizkama atd.Krom toho s malými náklady se da rozjet blog/vlog a populární jsou ty mateřské a několika matkám blogerkam uz slušně vydělávají.
@Rakosnicek1983 zatim jedu fakt v malinkem. Jenze nemam to misto..na vic…
Hned, jak jsem viděla, ten název, tak jsem si vzpomněl na moje dcery, které mi říkaly, že jen socky chodí na nákup s igelitkou
Takže se hlásím mezi socky ![]()
Nejsem socka jen v případě, že jedeme do makra na velký nákup, to ho totiž dávám rovnou do kufru auta
Máme hodně dětí, takže ovoce a zeleninu beru po krabicích na začátku měsíce.