Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
No a mluvila jsi teda s partnerem o tom jak se cítíš?
Zdrhnout není řešení. To si nepomuzes. Budeš tam kde jsi teď. Jen budeš bydlet v předražené Praze a otáčet navíc každou korunu.
Ale jak si to představuješ prakticky? Chceš čas i sama pro sebe, tak se odstěhuješ do Prahy, kde na všechno budeš sama?
„Půjdu do Prahy a budu šťastná“ je strašně mlhavý plán. Jak ti to má pomoct s tím, že nejsi pro chlapa dost dobrá, že máš bordel, není uvařeno, že se nemůžeš hnout od dítěte… Ty si neseš problémy ve své hlavě. Já tě prostě nechápu. V čem ta Praha bude lepší? Jak to, že město tě učiní šťastnou, když nejsi šťastná s milovaným manželem? A stejně se synem nepojedeš nikam, dokud nebude souhlasit manžel. Asi byste si měli promluvit na rovinu. Řekni mu o tomhle svém plánu.
Příspěvek upraven 06.10.25 v 16:18
@Magical-eyes Částečně ano, sám ne, je pravda, že spíš touží po klidu než po malem diteti, bylo by pro něj velmi těžké se o syna starat sám.
Asi ano, i se tak někdy cítím, jsem neustále kontrolovana svými rodiči, kde jsem, co dělám, kam jedu, jestli jsme v pořádku, není ve mě dáno tolik důvěry, jak by mohlo být.
@JancaS84 píše: Více
Mluvila, tuší, že mám asi nějaké psychické problémy, tak mě moc vážně nebere v tomto směru.
No což se není co divit v padesáti, že chce klid a ne skákat kolem malého dítěte. Ale tak to si měl rozmyslet trochu dřív když si ho pořídil na starý kolena.
Najdi si terapii.
Teď už je to sice pasé, ale proč jsi do té Prahy neodešla už dávno před manželstvím a dítětem, když bez ní nemůžeš být? Co konkrétně je na ní tak fascinujícího, že jinde šťastná být nemůžeš? Tramvaje? Karlův most? Obchody? Restaurace? Nebo co? Mně se taky líbí některá města, ale nijak mi to nebrání být šťastná doma.
Odbiham od tématu, ale s manželem jsi od svých 20 a jeho 40. On nějakou předchozí rodinu nemá? Váš syn byl plánovaný?
méně stresu? A jakou máš vůbec představu- bydlení, práci? ve výsledku budeš ještě ve větším stresu že na nic nemáš peníze
asi je to spíš na návštěvu lékaře. Jinak dopadneš fakt blbě a rozhodně spokojená nebudeš ![]()
A to myslíš, že když budeš dál se změní? Ty prostě nevíš, co se svým životem a myslíš, že jen odstěhováné pomůže. Nepomůže. chlap bude stejnej, do šklky stejně budeš muset chodit a rodiče tě budou kontrolovat, dokud to dovolíš
A doma ti taky nikdo neuklidí. Jetsli chleš změny, udělej je u sebe doma teď. Chlap ti stárne a ty jsi v nejlepších letech.
Přijde mi, že se zakladatelkou chce hlavně rozvést a Praha je zástupný problém. S tím rozvodem se jí zas tak moc nedivím, po tom všem, co napsala do diskuse. Život ve třiceti s padesátníkem, co je věčně v práci a na péči o dítě a domácnost se minimálně podílí, nebude úplně žádný med.
@Magical-eyes ano, partner má syna, ten má 27 let. A syn byl plánovaný.
@Weia píše: Více
Kdyby to takhle napsala rovnou, nemám nic proti. Ale ta argumentace „chci lásku jako první den a více času pro sebe, proto se stěhuju sama se synem do Prahy, která se mi vždycky líbila“ je na palici.
Dík za odpověď. Takže ty jsi ve věku jeho syna a dal si s tebou druhé kolo…
Přijde mi, že jsi zastydla někde v 16.