Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Takže je jednodušší všechno zahodit a odstěhovat se. Tam budeš sama se synem, ovšem jen za předpokladu, že ho otec v pohodě odstěhovat nechá. Budeš na vše sama, bez chlapa, ale budeš v Praze. Happy end jako vrata.
Tohle ti fakt prijde jako svoboda a lepsi život?
Už bych tady byla. I s ohl. na syna, větši město=víc a lepších možností, ať již školy, mimoškolní činnosti, atd.
@Anonymní píše: Více- takže ty chceš odejít i od syna
Nejdříve si ujasni, v čem je problém.
Pokud jen v bydlišti, tak co si slibuješ od Prahy. Najdete tam oba práci, která vám udrží váš životní standard? Máte tam příbuzné/kamarády, se kterými máte dobré vztahy? Bude reálné za těmi současnými rozumně dojíždět, nebo to znamená odtržení od všeho?
Protože to ale nevypadá, že problém je jenom bydliště. Pokud máš pocit, že vám nefunguje vztah s mužem, tak by i vzhledem k synovi stalo za to na něm aspoň zkusit zapracovat. Promluvte si spolu, rozdělte si rozumně péči o syna i domácnost, zkuste si najít čas pro sebe jen ve dvou i jen pro sebe. Dala bych tomu šanci aspoň pár měsíců, pokud tam nemáte nějaké zásadnější problémy.
Pokud ani to nepomůže a ty stále budeš rozhodnutá, že chceš že vztahu odejít, tak opět to chce trochu trpělivosti. Syna prestehujes jen se souhlasem manžela, bude s tím souhlasit? Pokud ne, tak plánuješ být jenom máma, co se občas ukáže? Pokud ne, tak by to chtělo případně spadnout nohama na zem a neodchazet zrovna do Prahy, ale někam poblíž.
Praha nabízí sice spoustu možností, ale zrovna s malým dítětem (předpokládám, že s obvyklou skolkovou nemocností), bych se sakra rozmýšlela, jestli se do ní stěhovat a mám opravdu poresene co budu dělat, pokud s ním budu muset zůstat měsíc doma. Mám případně hlídání? Nevyhodí mě kvůli tomu ve zkusebce?
@Elielieliii píše: Více
No jasne, protoze kvuli par konickum a skolce, ktera je zrovna uplne fuk protoze kolik se tam toho dite nauci?
Tak presne kvuli tomu ma smysl sebrat diteti tatu a odtahnout do prd… kde bude vesmes jen na hlidani aby matka vydelala aspon na ubohou spelunku na kraji Prahy, a na to hlidani.
Strasne by me zajimalo, co si pani predstavuje v Praze za zazrak, s malym ditetem bude obrazet spolecensky udalosti? Bary? Restaurace?
To je jeste plno let, nez syn bude tak samostatnej.
Prostě nejsi spokojená s tím, jak a asi s kým žiješ. PRoto unikáš.
@stinga píše: Více
Mam podezreni, ze zakladatelka si predstavuje, ze se odstehuje do Prahy a bude tam zit jak v serialu Sex ve meste.
A za co budeš v Praze žít, práci hledáš? Bydlení bys tam měla poresene a vydelas si na něj?
Mám známou, o které mám pocit, že se rozvedla z většiny proto, že se v mateřství příliš nenašla. Ta dotyčná hodně visí na svém volném čase a volnočasových aktivitách - a reálně má volna dramaticky víc než průměrná matka malých dětí. Protože má děti ve střídavce a každý druhý týden jsou děti komplet s exmanželem, stejně tak polovinu prázdnin, svátků atd. V době, kdy děti jsou s ní, pomáhá jí s nimi její nový partner. Musím říct, že mi ji tahle diskuse dost připomněla. Jak je to prospěšné pro ty děti si musí zodpovědět každý sám, ale ona působí spokojeně, no.
@rencina píše: Více
Do okamžiku, než to začne ovlivnovat lidí kolem a zejména vlastní malé děti. Odejít od partnera a zkusit si převrátit si život vzhůru nohama, proč ne, maximálně natlucu ústa sama sobě. Ale odvléct dítě od otce a převrátit život i jemu, protože já si potřebuju plnit sny?
@Cirrus fibratus píše: Více
pak ji přejměnoval na „Partner se se mnou nechce odstěhovat“ a teď konečně další název dává smysl ![]()