Zůstat s partnerem, nebo si splnit sen a odstěhovat se?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1058
5.10.25 20:36
@Anonymní píše: Více

Tak si s mužem promluv a najdete řešení…mne přijdeš, že nechce chlapa, je stary, ale to si si měla rozmyslet dřív, než si si s ním poridila dítě…teď se rid potřebami dítěte, věnuje se mu naplno, najdi si práci co tě bude bavit a třeba milence, ale. rozhodne nemáš právo kvůli svému rozmaru rozbít život malému dítěti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2523
5.10.25 20:41

Přesně, potřeby ditete snad maji přednost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21290
5.10.25 20:54

prosim te a jak jsi prisla na to, ze zrovna odstehovani se do Prahy tohle zlepsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76481
5.10.25 21:00
@PaníBovaryová píše: Více

tož přece - v Praze je blaze, tam nemůže mít nikdo žádný problém, najde levný krásný byt, a když ne, tak dostane dávky, najde úžasnou práci blízko bydliště, která bude vyhovovat z hlediska otevírací doby školky, najde tu úžasnou školku - a dál to půjde samo, najde úžasného mladého muže a bude ji bavit sex, co s tím starým, co má doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
5.10.25 21:01
@PaníBovaryová píše: Více

Tak rozhodně nebude vědět, kde jí hlava stojí a na podobný myšlenky nebude čas…..
Jako léčba šokem by to bylo dobrý, ale chudák dítě…..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6913
5.10.25 21:07

Před realizací téhle šílenosti investuj do psychoterapie. Jsi evidentně frustrovaná, nešťastná a hledáš spásu v úniku k jakési chiméře, ale ta Tě rozhodně nespasí, spíš pošle ke dnu. A navíc je v tom dítě. Takže se prober, tohle je vážně úlet. Budeš hnít na nějakém sídlišti, práce bůhvíkde, dojíždění, na dítě sama.. Myslíš, že se Ti uleví?
Promluv s partnerem, začni chodit na terapii.. A udělej si pár víkendů v roce volno pro sebe. Třeba v té Praze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1395
5.10.25 21:25
@Lojzísek píše: Více

Nebo rovnou do psychiatra. Přijde mi to jako hypománie u neléčené bipolární poruchy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2083
5.10.25 21:38

A mluvila jsi o tom s milovaným manželem? Ví, že jsi ve vztahu tak nešťastná, že bys ho bez váhání okamžitě vyměnila za pražskou zábavu? Ty sis vybudovala nějakou idealistickou představu, jak máš skvělou práci, co tě baví, spoustu kulturního a společenského vyžití, nové zážitky, nový muž a láska jako na začátku vztahu, bez zodpovědnosti… s dítětem jako samoživitelka, co špatně navazuje přátelství 8o Stěhování rozhodně stereotyp vyléčí, ale máš to promyšlené dál než k „půjdu do Prahy a budu šťastná“? V Praze nebudeš mít výčitky z neuklizeného bytu a chaosu, syn přestane být náročný a budeš mít spoustu příležitostí na čas s chlapem jen ve dvou? :think: A co na to syn? Je to i jeho sen, vyměnit rodinu za město? Jsi ochotná s manželem na vztahu zapracovat, nebo už ani nemáš zájem a chceš jet do Prahy za každou cenu? Změnu to rozhodně chce, ale nestačí pro začátek jiná práce, mít čas jen pro tebe a manžela (za pomoci rodiny)? Musí to být rovnou takový radikální krok?
P. S. Nazvat tohle Sifiinou volbou je opravdu velice nevhodné.

Příspěvek upraven 05.10.25 v 22:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
5.10.25 21:45

Držím pěsti, anonymní.
Od mnoha žen jsem slyšela, jak mateřskou potrpěly, hlavně když bydlely v cizím městě - vesnici, s prvním dítětem a když jim nešlo lehce navázat kontakty.
Teď, když už chodíš do práce, jak Ti je v práci? Daří se tam navazovat vztahy? Máš práci, kde Ti pak ještě zůstává energie na dítě? Práce a miniděti do toho někdy dávají mimořádně zabrat a u některých žen to bývá nejnáročnější odbobí v životě. Jak to máte a domácností? Začali jste se o ní dělit s mužem?
Dej si za úkol malou sociální expozici. Začni zdravit lidí které vidas často. Usmivej se a koukej do očí. Nic víc nemusíš. Zdravit, usmívat se a oční kontakt. O další konverzaci se postarají ti druzí. Výrazně to zvýší Tvé propojení se sociálním okolím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3768
5.10.25 22:39

Tak jeď do Prahy na výlet. To stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1368
5.10.25 22:52

Zkus si tam jezdit na víkendy jako na chalupu.. spočítej si kolik tam das za jídlo a kulturu a vyžití pro syna.. a pak si to vynásob …máš na to se odstehovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76481
5.10.25 22:52

@admin - prosím Vás, proč nutně musíte každou diskusi nesmyslně přejmenovat? Zakladatelka nechce, aby se odstěhoval i partner, chce odejít od něho se synem do Prahy, aspoň si to vždy přečtěte, než to tak hloupě a zbytečně opravíte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106065
5.10.25 22:58
@ka2ka píše: Více

co to ma s tímhle společného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
5.10.25 23:06

Tak já ti povím..taky jsem šla do Prahy, mám tu k tomu i založenou diskuzi, tenkrát plnou ideálů. Vystudovala jsem tady teda výšku, našla si přínosnou práci, dceři krásnou školku ve Stínadlech a soukromé lekce baletu. Bylo to skvělé - každé ráno tramvají kolem Karlova mostu, poznávání nových míst, oblečení z Lindexu v akci, jen že jdu náhodou z práce okolo…a víš co? Zdrháme zpátky na Moravu co to jde. Je tu kravál, špína, bordel, fetky, víc Kyjev než Praha, není kde zaparkovat, auto obouchaný, nájem jak na zámku…plat mám tabulkovej, tak málo, že se mi tu každý směje (zdravotnictví). A takhle bych mohla pokračovat. Kdepaaaak, tohle není pro mě. Sice při stěhování zmáčknu slzu, ale jinde mi bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
5.10.25 23:28
@Venetia píše: Více

Zakladatelka svou diskusi nazvala Sofiina volba. Admin ji později přejmenoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí