Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@JancaS84 píše: Více
Však ano.
Ale ona chce jít se synem … ![]()
Takže se bude muset prosit o svolení. A to jí normálně fungující otec rozhodně nedá.
Ale taky může jít zakladatelka sama. A dítě nechat v prostředí, kde je zvyklé a kde je mu dobře.
Jsi slušně máklá. Metrofil? Nebo co konkrétně ti Praha (je to město, ne osoba) má jako dát?
@Pamaro píše: Více
Já bych to zas tak nedémonizovala. Žití tu umí být naprosto v pohodě, pokud člověk dobře zvolí, tak i dost přírody, výborně fungující MHD… ale pokud mám někde dobře vybudovanej život a zázemí, tak bych do Praht šla, jen kdybych měla jistotu špičkového pracovního uplatnění, protože jinak si tu může o hypotéce jenom nechat zdát a utáhnout sama běžný nájem z průměrnýho platu je dost na pytel. Mně se tu líbí, protože jsme zvolili fajn kout, hodně přírody, školy, školky, gymply, kam se dítě bez problémů dostane, v docházkové vzdálenosti, dlouho otevřené obchody, na výběr mezi doktorama… ale ten kout už sám o sobě není o moc rozdílný než žité na maloměstě. Plus člověku dost dlouho trvá, než si vybuduje ty správný vazby, kamarádky na pokec, spolehlivý lidi, co mi pomůžou v případě nouze vyzvednout dítě… jinak je to velká anonymita a pro přistěhovalce tuplem. Žije se mi tu fajn a zdrhat se rozhodně nechystám, ale já si vzala Pražáka a ty vazby tu mám luxusní, navíc máme oba práci na Prahu dost vázanou.
@JancaS84 Myslím si, že místo, kde člověk žije má velký vliv na jeho život, takže když jsem v tomto našem bytě nešťastná, nesnáším v něm být, tak si myslím, že by to mohlo změnit toto, že budu šťastná doma a budu se ráda domu vracet. Takto to nemám a spíš mám stres, že se musím vracet zrovna sem.
@Lissima Takže místo, kde člověk žije neovlivňuje jeho život a spokojenost?
@Anonymní píše: Více
V kontextu úplná funkční rodina vs. rozvod je to zcela marginální důvod
@admin běžně se tu nadpisy diskuzí mění během pár minut a tuhle slaboduchost tu necháte?
Myslím, že kdybych šla se svým mužem a rodinou do horoucích pekel, uměla bych tam být šťastná. Naopak kdyby mi muže vyměnili za prvotřídního deb.ila, mohla bych s ním žít v nóbl vilce na Hanspaulce s velkou zahradou a bazénem a stejně by mě takovej život strašně štval ![]()
A co ti na vašem bydlení vadí? Pár dní zpět tu byla diskuze, že se zakladatelka nechala ukecat do baráku a nevyhovuje ji, nejsi to ty?
Ne, nevyměnila bych bydlení kdekoliv za milujícího partnera. Vůbec nechápu, že takhle může někdo uvažovat. PS: nechceš změnit název diskuse? Ta Sophiina volba je fakt strašná.
Být tebou, než udělám ten velkej krok, kterým si asi zkazíš život, zkusila bych si najít práci v místě bydliště, co by tě bavila..
Za mě si to představuješ jak Hurvínek válku.
Zakladatelko a co se ti tak strašného doma děje? Nepřestal tě třebas náhodou přitahovat tvůj výrazně starsi pritel? Každý ma náročné dítě a někdo jich má I víc. Kde bereš jistotu, že kluk bude s tebou chtít jít? Rozumíš tomu, že tvé rozhodnutí ovlivní celou rodinu?
A už jsi v Praze bydlela? Co ti teda konkrétně vadí? Stereotyp bude i v Praze, to není o místu, ale o vás dvou
@MartinaIrena píše: Více
To bylo schválně, aby nás přilákala. ![]()