Zůstat s partnerem, nebo si splnit sen a odstěhovat se?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2242
6.10.25 10:11

Souhlasím s ostatními, zakladatelko, ty jsi vlastně stále ještě neuvedla jediný přímý argument, proč bys měla být v Praze spokojená. Žila jsi tam někdy? Co se ti na ní líbí, co ti přináší tu domnělou spokojenost?

Říkám si, jak ses vlastně dostala na ten venkov s tímto svým nastavením a ještě k tomu založila rodinu? Teď je podle mě pozdě na takovou změnu, ten stereotyp a další, co jsi jmenovala, bude nejspíš i v Praze. Já myslím, že si ten domov můžeš udělat hezký i tam, kde bydlíš teď, jen to prostě musíte řešit s manželem společně. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33587
6.10.25 10:12
@rencina píše: Více

To ano, ale už není sama, má manžela a dítě. Jestli to chce udělat, tak jí v tom asi nikdo nezabrání, ale až se srazí s realitou, tak bude hodně litovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2523
6.10.25 10:54

Zakladatelka už asi na nás prdí :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106160
6.10.25 11:10
@Weia píše: Více

Minimálně dobře vybrala otce děti, aby to takhle klaplo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15497
6.10.25 11:10
@rencina píše: Více

Tak doufám, že si je matka samoživitelka v Praze nebude plnit na úkor daňových poplatníků. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.25 11:11

Ale jo, pojeď k nám do Prahy. Budeš bydlet v 1+1 na Čerňáku, nebo na Ládví v paneláku s umakartovým jádrem, protože nikde jinde relativně levné bydlení neseženeš. Pokud nejsi vysokoškolačka s dobrou praxí, budeš pípat v Lidlu a to budeš ještě ráda, nebo někde dělat servírku. Zbyde ti tak 5 tisíc měsíčně, až všechno poplatíš a z toho budeš živit sebe a dítě. Nebudeš mít hlídání, možná ani nenajdeš školku blízko. Takže budeš v tom pronajatém mini bytě, budeš úplně sama a zjistíš, ze z té Prahy stejně nic nemáš, protože od dítěte bez hlídání se nehneš. Začneš ze samoty a sebelítosti chlastat a pak budeš mít dvě možnosti. Buď ti dojde, že jsi to kardinálně podělala, přijdeš s prosíkem domů za manželem a budeš doufat, že tě vezme zpět, nebo skončíš jako úplná troska. Ale budeš v Praze a to jsi přeci chtěla!

Bože, jak může být někdo tak pitomý. 🤦

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.10.25 11:13

A zrovna teď se jeden známý pražák odstěhoval k nám do menšího města, že si za hodinu a čtvrt po dálnici může dojet do Prahy kdykoliv…kvůli tomu bych rodinu teda neničila… :roll:

• Citovat
  • Upravit
15497
6.10.25 11:17
@Anonymní píše: Více

A to je tvoje vlastní zkušenost? Že to musíš psát jako anonym?
Taky si říkám, jak může být někdo tak pitomý. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.25 11:24

Nevím, proč potrebuji utéct, možná, i když mám partnera ráda, potřebuji mít větší pocit klidu, méně stresu, že není uklizeno, uvareno, že pro něj nejsem dost dobrá. Je to problém v me hlavě, on mi nic nevycita.

• Citovat
  • Upravit
327
6.10.25 11:31

Zajeď si do Prahy na týden sama na dovolenou, užij si vír velkoměsta a pak se vrať domů. To by ti mohlo pomoct… Ale fakt sama. Abys zjistila, jak by ses tady cítila bez nikoho a v anonymním světě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.25 11:31

Já taky snila o tom, že budu mít za manžela rockového zpěváka;) že budu žít ve vile někde u moře. Budu mít zdravé děti. A i kdyz muj vyvolený není rockový zpěvák a někdy mě strašně se*e, tak bych jiného nechtěla. A to mame 2 deti. Jedno dvouleté zdravé, druhé 7 leté s těžkou DMO. A nikomu nepřeji starosti, jaké s nemocným dítětem zažíváme. Ale o tom to není. Člověk by měl být rád za to, co má. V okamžiku může být všem jinak.

• Citovat
  • Upravit
68965
6.10.25 11:32

Jo, Praha je super volba, tady se žije v klidu, pohodě a zcela beze stresu :kytka: Všichni tu máme statisícové platy a pečení holubi nám lítají rovnou do huby 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
6.10.25 11:36

Odstěhovat se do Prahy můžeš i ve věku, kdy syn vyletí z hnízda. Pokud je ten vztah funkční, nerozbíjela bych ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8479
6.10.25 12:00

Ale seš si vědoma toho, že i v té Praze budeš řešit úklid, vytřeni, celkově domácnost, dite, práci ale to už jako bez partnera? Všechny tyto činnosti nezmizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
311
6.10.25 12:04
@Venetia píše: Více

Ano, to jí nelze upřít ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...