Zůstat s partnerem, nebo si splnit sen a odstěhovat se?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5128
6.10.25 12:06
@Anonymní píše: Více

A do Prahy rodina bude mit blize? V anonymni Praze se najednou skamaradis snadno? Budes najednou mit cas/chut vice uklizet? Zadne mysleky, ze mas byt s ditetem, kdyz budes bez nej?
Zahodit a zmizet muzes treba na vikend, zajet si sama do te Prahy nebo nekam jinam, ale ne rozbijet rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.25 12:06

@izabe a bude na všechno úplně sama. :nevim: na úklid, na dítě, na nákup, a vecer bude sedět u telky, protoze kam by šla, když má malé dítě. A Prahu uvidí tak leda z okna. A to jeste bude mít výhled na protější panelák. Na Hradčany určitě ne. 8)

• Citovat
  • Upravit
8478
6.10.25 12:10

Přesně. Za mě by měla zakl řešit současný stav, kdy je evidentně nešťastná/nespokojená. Protože útěk do Prahy její problémy/stavy nevyřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
6.10.25 12:22

Ja tam byla ted s manzelem a dcerou na dovce.
Manzel tedy sluzebne a my jsme se pribalily ze si udelame dovolenou.
Ja jsem si to s dcerou neskutecne uzila, vylety, hernicky, venkovni herny, bozi! Ja byla jak Alenka v risi divu. Bydlim ve vsi kde je qsi 400 obyvatel a jedno venkovni hriste.
Ale teda, ja prijela uplne chuda!! Uplne me sokovalo jak clovek ma ke vsemh blizko, milion skvelyho jidla, pekarny.. no peklo :) takze za me byla Praha nadherna ale bydlet bych tam nemohla, jedine bych vyhrala nejaky miliony, hodne milionu😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
6.10.25 13:13

No a ty mas v Praze místo, kam se budeš vracet?

• Citovat
  • Upravit
k22
399
6.10.25 13:41

Dievca, mas niekoho - mamu, kamosku… - komu sa mozes s tymto zverit a prebrat to? Pokoj a zvladanie stresu je o mentalnom nastaveni, to len tak na zelenej luke (alebo v Prahe) nenajdes, chce to trening. Ze nie si dost dobra pre neho to su vtierave myslienky, ktorymi sa triiznis - proste je to bl.bost, ktorej si neviem preco uverila. Ze neni upratane… podla mna si dlho neriesila svoju nespokojnost a teraz to na teba pada zo vsetkych stran a nevladzes. Keby si zavolala mamu a aspon sem-tam ti pomohla s domacnostou, bola by to ulava pre teba?

Strucne povedane, si psychicky v pr.deli. Ze potrebujes pomoc/oddych/zmenit pracu, to povedz najprv partnerovi. Terapia je krasna vec ale aj vykecanie niekomu moze stacit.
Do Prahy chodievaj na vylety ale tvoju momentalnu situaciu potrebujes riesi inak… dat sa dokopy, lebo si „rozbita“. Ist k rodicom na vikend a nechat dieta s partnerom sa ti daa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.25 13:43

Pokud on ti nevyčítá nepořádek a že nevaříš, tak ten stres bude i v Praze. Stresuješ se jen ty sama.
Ale jako jo, v anonymním sídlišti nikdo nebude řešit, že máte doma bordel a jíte polotovary.
Ty se chceš v Praze jen schovat před povinnostma.
Možná nechej dítě chlapovi, bude mu tam asi lépe

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.10.25 14:01

@k22 Děkuji moc za podporu, je to tak, nevím, jak se dát dohromady. Když to chci říct mamce, tak z ní cítím velký pocit nepochopení, kamarádky nemám a partnerovi se sveruji často. Porad jsem se snažila to překonávat, ale už to nejde dal.

Když je syn u našich, nedokážu vypnout, hlava mi jede naplno, ohledně myšlenek na to, že ho zanedbavam a mám být s ním.

Jsem asi opravdu hloupá a člověk, co nedokáže zvládat situace.

• Citovat
  • Upravit
8478
6.10.25 14:03

Zkus psychologa, pomůže ti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
6.10.25 14:04

Proč si chtěla dítě, když chceš mít klid a žádnej stres? A to máš jen jedno a pochybuji, že ti partner nepomůže..chodíš do práce na plný úvazek? Tak hele, nech dítě v plné péči partnera a odjezd pryč..evidentně nestojis ani o jednoho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.25 14:08

@Pamaro chcu mít klid od myšlenek, ne od povinnostií.

• Citovat
  • Upravit
2089
6.10.25 14:30

Na to ale Praha není žádný lék, myšlenky si povezeš s sebou. Máš pocit, že pro manžela nejsi dost dobrá, tak ho chceš opustit, abys hledala lásku v Praze? Uklízet a vařit budeš i tam. Ty potřebuješ hlavně psychologa a změnit práci, která tě nebaví, ne Prahu. Pořád jsi nám nenapsala, jak konkrétně stěhování vyřeší tvoje problémy. Nemyslím to jako rýpání, ale potřebujeme tě pochopit. A když se partnerovi svěřuješ často, tak co ti na to řekl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
796
6.10.25 14:45

Možná potřebuješ cítít lásku od partnera. Máš ji dostatek?
Protože když se žena cítí milována, tak vše dělá ráda a nedokonalost atd. neřeší.
Možná to je čistě jen tvůj problém, tvé nějaké vzory od matky, může toho na tebe mít moc,… zkrátka nějaká terapeutická pomoc by se hodila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13187
6.10.25 15:18

Nechápu, proč sis pořizovala dítě, když teď chceš ne problémy řešit, ale utéct od nich. Řešíš jenom sebe a ne potřeby dítěte. Kolik ti je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.25 15:22

@Magical-eyes Je mi 30, řeším problémy JEN ditete právě, možná až moc zanedbavam sebe, proto to takto dopadá. Syna bych se nevzdala nikdy, jen mám také nějaké potřeby v životě.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky