Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Ne až tolik.
Zkus své emoce víc analyzovat. Co ti doma tak moc vadí? Spíš než na prostor naše emoce reagují na vztahy a na naše potřeby. Emoce vždy odrážejí Tvé potřeby. Co ti schází? Po čem ti je smutno? Čeho máš až moc? Co Tě štve? Co Tě dělá křehkou? Co to potřebuješ? Teď nemyslím povrchní věci. Choď do hloubky, to že lehce skočíš do divadla i specializovaných obchodů, tvůj den může vylepšit, ale štěstí Ti nezařídí.
Je to Tvé malé město, ze kterého pocházíš? Máš tam dostatek přátel, rodinu nablízku? Jak se Ti daří v navazování nových vztahů? Jak je to u známostí a jak v hlubokých vztazích? Co se to děje mezi Tebou a Tvým mužem, až by si ho i „opustila“? To neděláme jen tak, že v Praze je větší legrace. Co by jsi potřebovala a neumíš si o to ve vztahu říct - partner na to nedbá?
Mam Prahu moc rada, deset let jsem tam zila a odstehovala se, protoze mi prislo, ze je moc uspechana. Ted zvazuju, jestli se do ni nevratit, protoze jsem zjistila, ze mi velkomesto vyhovuje, mam tam kamarady, vyhovuje mi mentalita lidi a v porovnani s Prahou jsou ostatni ceska, byt velka mesta, vesnice. Nicmene v tvem pripade mi prijde, ze spis hledas unik a ocekavas, ze ti Praha jako mavnutim kouzelneho proutku vyresi tvou zivotni nespokojenost ![]()
Od jedněch problémů utečeš, ale zaděláš nové problémy sobě i rodině.
Zkus si to otočit. Ty bys pustila své dítě se svym partnerem pryč? A propo, co ti dělá partner, ví, že chces mu sebrat dítě a odjet? ![]()
Takze radsi do nejakeho prazskeho prazdneho bytu, nez kde bydlis ted s rodinou? Je to prece hlavne o lidech, se kteryma bydlis, nez o miste (zvyknout se da prece vsude, kor jak uz mas deti). Takze kdyz takto uvazujes, ze opustis partnera kvuli velkomesta, nejaky problem asi bude hlavne ve vasem vztahu.
Nešla bych do Prahy sama s dítětem. Chybělo by mi zazemí rodiny, to, že mi kamarádka vyzvedne dítě ze školky, že do školy už chodi samo. V Praze bych musela víc hlidat, víc doprovázet
Znovu si budovat vazby.
Se starším klidně, se 4 letým dne. Divadel, barů nebo co tě tam láká si stejně pár let nežiješ
Takže kvůli svému štěstí uděláš nešťastným vlastní dítě a člověka kterého prý miluješ
člověk nemůže mít v životě všechno.
@Bramborova Je to město ze kterého nepocházím, kamarádství navazuji špatně, rodinu mám vcelku blízko, ale ne na dojíždění každý víkend třeba. Chybí mi partner, láska, stav alespoň na chvíli bez zodpovědnosti, čas sami dva a ty začátky vztahu. I když jsme výjimečně spolu sami, pořád mám myšlenky u toho, že bych měla být se synem, pořád vyvitky svědomí, ať dělám, co dělám. Neustále výčitky z toho, že máme doma neuklizeno, chaos, valím to před sebou a nedokáži s tím nic dělat. Potřebuji vše zahodit a zmizet od toho. Je to třeba k nepochopení, ale je to tak.
Ano, ted, jak jste to napsala, že hledám únik a Praha ho vyřeší, tak jste to popsala úplně dokonale. Jak poznat, proč unik hledám?
Ty jsi, ale nespokojená sama se sebou. Praha tě nezachrání.
Počkat a toho partnera a lásku hodláš hledat v Praze se čtyřletým dítětem, u nějž máš pocit, že byses od něj neměla ani na minutu odpoutat?
A chceš fungovat jako samoživitelka v Praze BEZ ZODPOVĚDNOSTI?
Plus máš představu, že partner tě s dítětem nechá jít a nebude ho chtít vídat, takže s ním i v té Praze budeš mít 24/7? No, já bych se Hurvínkovi omluvila, myslím, že je oproti tobě na tu válku špičkovej odborník ![]()
Osobně si myslím, že mnohem jednodušší a levnější než stěhování do Prahy by byla studená sprcha.
To co popisuješ ale neni žádné drama. Každá, co žijeme x let s partnerem občas vzdychneme, jak byly krásné začátky vztahu. A ze je dnes ten nas partner protivny jak stará pr.del, ze to všechno zevšednělo. Přichází starosti, řešení vážných veci. A říká se tomu život. A mame to tak asi každá. Vzdy je období, kdy se chceš na vsechno vykaslat.To že tomu utečeš, co získáš? Myslíš, ze hned potkáš nějakého chlapa? Kdyz budes mít maleho u sebe? S takovou te Praha omrzí taky. I kdyby ses odstěhovala do New Yorku.