Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ty se budeš stěhovat pouze v případě, že ti to otec malého povolí. ![]()
@Anonymní píše: Více
A co ti to bydlení v Praze dá, že to vyměníš za údajnou lásku a úplnou rodinu svého syna? ![]()
Nekolikrat uz tu zaznelo, ze otec ditete musi souhlasit s prestehovanim jeho ditete do jineho mesta. Dale zvaz, zvladnes najit financne dostupne bydleni, praci coby samozivitelka, dostupnou skolku,.. byt sama na vychovu, detske nemoci… mas rozmysleno, pokud by souhlasil psrtner s odstehovanim, ze bys treba dite musela vozit partnerovi a ze by za tatou muselo dlouhodobe jezdit? A ze muze chtit dite do pece i ten „milovany“ partner?
@Cirrus fibratus Ano,.sama tomu nerozumím. Jsem psychicky a fyzicky vycerpana. V práci nejsem spokojená, stereotyp doma, se synem teď náročné období, s partnerem na sebe nemáme čas. Nemám náladu na mazlení, na s. x, nevím, jsem prostě nešťastná ve svém životě. A pořád mám naději, že ta Praha by to mohla zlepšit.
Jo, takže půjdeš do Prahy a dělat od nevidím do nevidím, abys dítě uživila a utáhla pražský nájem, doufat, že nebude nemocné, protože nemáš hlídání, náročné období se školkovým dítětem zmizí jak mávnutím proutku… no možná by to fakt pomoct mohlo, protože bys neměla čas na přemýšlení o blbinách
Ale jo, taková víkendová procházka po Karlově mostě člověka dovede vzpružit, to hned všecky stereotypy zmizí.
Promin, napriklad to narocne obdobi s ditem - fakt nevylepsis tim, ze dite prijde o sve jistoty. Zmen radeji praci, najdi si konicek, psychoterapeuta.
Vezmi si volno a zajed si na par dnu pryc, treba do Prahy, treba i se synem
Příspěvek upraven 05.10.25 v 18:59
Pražáci vetsinou z Prahy zdrhaji jak jen můžou
znám dokonce rodilého Pražáka, co říká, že nesnaží Pražáky a myslí to vazne
Praha je dobrá na práci, ale osobně si myslím, že ne na žití…možná okraj Prahy, nebo okolí, ale přímo Praha, nebude blázen…všude davy, o dopravní situaci nemluvě…známá je od Berouna, a radši jezdí dělat k nám do Plzně, než do Prahy do stejné firmy
![]()
@Pamaro z okraje Prahy zase otravne dojizdis za praci i kulturou do centra.. deti pak do skol, cimz vznikaji casove i financni ztraty, proste opruz, pro samozivitelku obzvlast.
A jak konkrétně by to že se odstehujes do Prahy mělo vše zlepšit?
@Šmoulice píše: Více
Ona se může stěhovat kam chce. Dítě ne.
Jsem z Prahy, mám tu domek. Chtěla bych mít kozí farmu a prostě si ji nepořídim, protože je to zhuverilost. V Praze je všechno blízko a to je asi tak její jediná výhoda. Taky hodně možností. Když odjedeš padesát km do Kolína, máš tam dost věcí o polovinu levnějších. Nevytahnes tu paty z domu, abys pořád něco neplatila. Není tu kde parkovat. Psi se tu už nesmí volně proběhnout. Ve škole s tebou nikdo nediskutuje o tom, co všechno musíš zaplatit. A že toho je. Musíš pořádat a chodit na narozeninové párty a kupovat drahé dárky.
Ale v jedné věci mám jasno- člověk by se neměl stát na 18 let otrokem a nevolníkem, který se nesmí přestěhovat, jen proto, že někde porodil dítě!
Tyhle zásadní věci sis holt měla rozmyslet dřív, než sis udělala dítě, teď minimálně 15 let není moc prostor vymýšlet.
Nicméně pokud je to fakt tvůj sen, ber to tak, že třeba jednou až dítě vylétne z hnízda, taky to tak s některými věcmi mám.