Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@g.sandova No jasně, je toho spousty. Kácení deštných pralesů, chemie, prakticky všechno je dnes umělé.
Ale lidi radši řeší „problémy“ a nad opravdovými se ani nezamyslí. Už se nás ptalo několik lidí, proč třídíme odpad. Proč využíváme krabice a krabičky od všeho možného, když si můžeme koupit plastové boxy a ozdobné krabice. A když lidi nechápou tohle, jak můžou chápat další věci a jejich dopad?
Me desi znrcisteni oceanu, ocean clenup vypocital, ze Denne! Se do oceanu splavi 5000 metrickych tun plastu, koralu rapidne ubyva, uvadi se, ze jich je uz pouze cca25%-30%, slunce pali vic, ozonova vrstva se rok co rok ztencuje, stromy jiz nezvladaji hrat funkci plic planety, destne presy ubivaji - tezba, pribyva metanu v ovzdusi. Take diky vyparovani oceanu, jsou cim dal vetsi sucha, puda a je to videt v CR je zdevastovana a vodu neudrzi, lidi jen betonuji, pudu nici, plasty zavaluji zemi, meni se klima, jeste pred par lety se to bralo jako moda, kdyz nekdo prohlasoval klima zmeny a dnes to uz citime na vlastni kuzi a presto to nikdo neresi a spousta lidi prohlasuje, ze je to normalni
verim, ze se brzo dostaneme za hranu navratu
vlastnim pricinenim, zijem dle hesla po nas potopa, nasi potomci nas budou proklinat
@alisekR stromky se klopí v zemi snad všechny, ale zrovna borovice se u nás drží nejlépe, právě jsem si říkala, že asi vysadím novou do zahrady, že ta snad ty změny klimatu přežije…
@astoret jj, souhlas, dnes jsem četla, že je teplota průměrně o 1,5 stupně vyšší a že to mělo dle propočtů vědců nastat až v roce 2040, takže paráda, opravdu bude asi hůř.
My s domem to mame trosku lepsi nez bydlet treba v byte, muzeme toho udelat vic. Poridili jsme nadzemni nadrze na destovku a z tech zalevame cele leto, napustili jsme tak i bazen. Budeme delat i podzemni aby se voda nekazila a dala se pouzit i v domacnosti. Snazime se zit co nejvic ekologicky, ted se chystam naopak osazet zahradu aby tolik nevysychala. Ale stejne tak posledni tri roky mame mnohem nizsi hladinu ve vrtu a musime hodne setrit - pouze sprcha a ekologicke spotrebice-mycka, pracka. Vanu jsem si napustila naposledy na vanoce. Hodne nad tim premyslime a urcite se najdou i dalsi veci co budeme planovat dal - cisticka, solarni panely, atd. Aby jsme byli co nejvic nezavisli.
@řeřicha píše:
@astoret jj, souhlas, dnes jsem četla, že je teplota průměrně o 1,5 stupně vyšší a že to mělo dle propočtů vědců nastat až v roce 2040, takže paráda, opravdu bude asi hůř.
Taky jsem cetla vyjadreni vedce, ze nastavaji zmeny, ktere mely, dle vedcu, nastat az o generaci ci dve pozdeji, samotne je to prekvapilo
Poslednich nekolik let uz leto ani nemam rada, ty horka blbe snasim. Mam rada jaro a podzim a ty uz prakticky nejsou, ze zimy skocime do leta a z leta do zimy.
@Bandii píše:Koncem července jsem v jedné vesnici poblíž četla místní vyhlášku o zákazu zalévání zahrad, mytí aut a napouštění bazénů. Zároveň prosbu o co největší možnou úsporu vody jednotlivců…
Podobné to bude asi i jinde…Příspěvek upraven 18.08.18 v 21:23
ALe pohromy , katastrofy a velmi silné změny podnebí jsou přece v historiiběžné, prostě se k tomu blížíme
@dedrichov píše:@Bandii píše:Koncem července jsem v jedné vesnici poblíž četla místní vyhlášku o zákazu zalévání zahrad, mytí aut a napouštění bazénů. Zároveň prosbu o co největší možnou úsporu vody jednotlivců…
Příspěvek upraven 18.08.18 v 21:23
Podobné to bude asi i jinde…Jo, to u nas vyhlasovali celkem bezne, kolik myslis, ze lidi na to dbalo?
Horka mě ubíjí, téměř nevycházím z domu.Co je horší, že opět bude špatná úroda a ceny půjdou nahoru. U nás 3 měsíce nepršelo, pak přišla bouřka, vyvracela stromky, my přišli o skleník, který jsme měli 4 měsíce, ovalenou jabloň, soused o višeň. Neskutečná spoušt a po ní zase sucho.
@kytkalenka Ta nezávislost mě taky napadla - bydlíme v hospodářské „stavení“, je tu obrovská zahrada a možnost chovu zvířat a využití toho prostoru, dešťovku využíváme taky, ale co chceš dělat, když neprší… dneska tu byl jeden mrak a skoro jsem se modlila, ať zaprší a nic, jako obvykle, už je vlastně spíš překvapení, že tady vůbec prší. Hrozný.
@jizvíková píše:
ALe pohromy , katastrofy a velmi silné změny podnebí jsou přece v historiiběžné, prostě se k tomu blížíme
To bych nesrovnavala, jsou bezne prirodni katastrofy, ale co se deje ted je vysledek lidstva, nicime planetu, to driv nebylo, lide se na tom nikdy tak nepodileli, ty zmeny nejsou prirozene, driv se neco stalo, co ohrozilo lidi, povoden, sucho, ale casem se vse vratilo do normalu, kdyz nastaly zmeny, neohrozilo to celou planetu, ale dnes? Tahle planeta bude brzo mrtva, k tomu jednou dojde.. Driv byly strasaci prirod i zmeny a pohromy, ale co ohrozovalo oceany a pralesy? Nic, dnes pokud se neco rapidne nezmeni a oceany i pralesy se znici, je to konec nejen pro lidstvo, ale pro celou planetu. Nic tu nezbude
@astoret píše:
To bych nesrovnavala, jsou bezne prirodni katastrofy, ale co se deje ted je vysledek lidstva, nicime planetu, to driv nebylo, lide se na tom nikdy tak nepodileli, ty zmeny nejsou prirozene, driv se neco stalo, co ohrozilo lidi, povoden, sucho, ale casem se vse vratilo do normalu, kdyz nastaly zmeny, neohrozilo to celou planetu, ale dnes? Tahle planeta bude brzo mrtva, k tomu jednou dojde.. Driv byly strasaci prirod i zmeny a pohromy, ale co ohrozovalo oceany a pralesy? Nic, dnes pokud se neco rapidne nezmeni a oceany i pralesy se znici, je to konec nejen pro lidstvo, ale pro celou planetu. Nic tu nezbude
Mě nejvíc s*re, že kvůli lidstvu bylo vyhubeno bezpočet druhů živočichů a rostlin.
@171Jirka píše:
Mě nejvíc s*re, že kvůli lidstvu bylo vyhubeno bezpočet druhů živočichů a rostlin.
No, a lidi to čeká. Můžeme si za to sami.