Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Znám člověka, kterému matka sehnala podobného otce, vymohla si alimenty a dotyčný by ti řekl, že za těch pár tisíc výživného to prostě nestálo. Problémy na všech frontách.
Hele, asi bych do toho nešla. On stejně platit nebude a nakonec ti bude dělat ze života peklo, skrz děti ![]()
@Lalelale toho se právě hodně obávám. Mluvila jsem na to téma už s právníkem (ne skrz rozvod, ale kvůli bývalému a výživnému pro děti) ten mě postrašil, že je to moje povinnost to výživné po něm chtít, ale právě netuším, co by to způsobilo. Děti jsou od sebe ani ne po roce a odešla jsem od něj sotva jsem otěhotněla, více jak pět let jsem s manželem a celou dobu jsem to neřešila. Nevím co teď, abych ještě neměla problémy, že jsem to někde řekla, že po něm to výživné nevymáhám, ale ani nechci mít problémy s ním. Z dalšího úhlu je to ještě otázka financí, protože jestli se rozvedeme, pár tisíc bude asi nutných.
Ne, takového chlapa bych dětem do RL radši nepsala ( a jinak než žalobou o určení otcovství se k alimentům nedostaneš) a vůbec si ho znovu do života nepouštěla. Pochybuju že by platil. Za ty problémy to myslím nestojí.
Spíš bych se snažila, ať funguje stávající manželství. Ovšem nechápu, jak může chlap, který má aspoň trochu pět pohromadě trvat na sexu bez kondomu. Když už v podstatě živí 4 děti.
Existují i jiné firmy antikoncepce kromě ha a kondomu. Doporučila bych je využít.
@1mila2 ty mladší jsou dvojčata a ještě jsou malý, pořád doufám že se to doma uklidní, jsme oba nevyspaní atd. Ale připravuji se na obě varianty.
Pár tisíc ti člověk závislý na drogách dávat stejně nebude. Zapracovala bych na současném manželství, ať to neodnesou všechny tvé děti.
@andelka83 ano, já vím. Ale já bez kondomu nechci, pesaru nevěřím, s hormony nic mít nemůžu. Výsledek je že spolu nemáme sex vůbec.
Ano, máš mít tolik dětí, kolik uživíš. Protože s tím nesouhlasíš a v průběhu šesti let porodíš 4 děti, které neuživíš, tak teď řešíš situaci, jestli soudně vymáhat alimenty po násilnickém kriminálníkovi, co ti vyhrožuje a pro děti bude jen přítěží, a to jen proto, že nejsi ty děti schopna uživit sama. Ne, když už jsem si udělala dvě děti s takovým hovadem, rozhodně bych je chránila a kvůli nějaké tisícovce bych jim ho netahala do života. Raději makej na stávajícím vztahu. A jako antikoncepce se dá použít podvázání vaječníků, a máš po starostech.
Příspěvek upraven 07.02.20 v 17:14
Ano, to chtějí např na hmotné nouzi, napřed žádat vše na co má člověk nárok mimo státní příspěvky. Ovšem když není tak dlouho v RL.. ![]()
Jinak pokud se rozvedete, měla bys nárok na výživné na děti, na sebe, nějaké majetkové vyrovnání..potom podle možností příspěvek na bydlení, přídavky na děti, pokud bys pracovala nebo jste měli děti ve střídavé či společné péči, tak jeden z rodičů na bonus na děti..Kolik myslíš že by takovému individuu soud určil alimenty? A platil by je vůbec? Pochybuju.
@Karleon píše:
Pár tisíc ti člověk závislý na drogách dávat stejně nebude. Zapracovala bych na současném manželství, ať to neodnesou všechny tvé děti.
Ano tak, souhlasím.
@Anonymní píše:
@andelka83 ano, já vím. Ale já bez kondomu nechci, pesaru nevěřím, s hormony nic mít nemůžu. Výsledek je že spolu nemáme sex vůbec.
No tak to půjde brzy vztah do kytek. Jste dospělí, možností antikoncepce je hodně, snad se dá něco použít.
při troše dobré vůle.
@Šáruší to je dost drahá jednorázová záležitost. Též jsem o tom uvažovala.
Ale dále třeba pesar, je spousta druhů, pharmatex krém nebo globule, nehormonalni tělísko, symptotermální metoda.. přerušovanou nedoporučuji, i když my ji používáme ![]()
Příspěvek smazat, pokud nebude anonymně.
Mám dvě děti s jiným mužem a nemám na ně výživné. Otec odmítl podepsat otcovství, nehadala jsem se s ním kvůli tomu, takže neplatí nic. Obě děti jsou ještě docela malé, pod 6let, narozené ne dlouho po sobě.
Mám jiného partnera a další dvě děti. Máme se dobře, ale poslední dobou to občas skřípe a mě poměrně straší, že bych bez něj všechny děti neuživila.
Měla bych při případném rozvodu nárok na výživné na dvě děti od něj ale to by nebylo vysoké, byla bych ve finanční tísni. Děti byly plánované, chápu že jsou tu ženy které tvrdí že je správné mít jen tolik dětí, kolik jich žena levou zadní uživí sama i bez výživného, ale s tímhle názorem nesouhlasím. V případě nutnosti bych šla i pro dávky, nevyjít to může v manželství komukoliv kdykoliv a nestyděla bych se. Ovšem na druhou stranu, děti by měli živit především rodiče a tak uvažuji, zda nevymahat výživné po otci těch dvou zmíněných dětí ať už to v současném manželství dopadne jakkoli.
Zatím to není akutní, ale slovo rozvod už padlo.
Hodně váhám jestli však vířit vodu, protože můj tehdejší vyvolený nebyl zrovna z ideálních partnerů a dnes má za sebou pár let ve vězení, otřesné chování, otřesné bydlení a společní přátelé co jsme měli od něj utekli (my dva nejsme v kontaktu vůbec, vše vím od soudu, policie a od přátel). Navrch bere občas drogy (žádná „marjánka“, ale tvrdé drogy). Dělá to co jej pustili, takže asi rok.
Myslíte že je správné po něm chtít výživné? Někdo mě přesvědčuje že je to i moje povinnost vůči dětem, někdo naopak varuje, že to může přinést jen problémy a tenhle člověk stejně platit nebude. On když se dozvěděl že o tom jen uvažuji od kamaráda kterému jsem se zmínila a ten to nějak pronesl před ním, tak vyhrožoval, že to nemám ani zkoušet, jinak si to se mnou vyřídí apod.
Co si o tom myslíte? Soudit se, nebo ne?
Druhý partner je fajn, žádný exot, máme obyčejnější problémy, ale bohužel i ty jsou dokola a dokola náročné (nemůžu brát antikoncepci, on chce sex bez kondomu, já se bojím neplánovaného těhotenství, další problém je tchýně, která stále vyčítá že její synek živí cizí děti a je opravdu jedovatá atd.)