Soudy o dítě... Poraďte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
17.10.10 18:17

Ahoj zakladatelko,
je to děs, co se děje v tomhle světě…
i mě vyhrožoval únosem půlročního dítěte, kterého si nevšiml do té doby, než jsme odešli. řešil to soud - úprava styku. jenže ho zřejmě podmázl a soud nezajímalo nic, co jsem řekla - vyhrožování, týrání, kterým jsme si prošli (mě i dítě trápil hlady, zavíral nás doma, nikam jsme nemohli, sebral mi peníze ap.).
nechci tě děsit, ale … vždy jsou tu dva a nikdy nevíš, co ten druhý udělá. až v krizových situacích poznáš, koho jsi milovala.
já v týdnu vzdala boj o našeho dvouletého synka - otec mu nedá najíst, napít, vracího v cizím odrbaném oblečení, špinavého až hrůza, už chybí snad jen vši. při posledním soudě jsem se dověděla, že pijí kontaminovanou vodu fekáliemi a jim je to jedno, takže možná dobře, že mu nic nedává, ale apatické dítě od hladu a žízně, taky nic moc.
chci říct, podlehla jsem opět jeho tlaku, výhrůžkám, nesmyslům, …
po odchodu od něho jsem navštěvovala tři psychology, abych se sebrala a dala dohromady, s malým mi pomáhali naši a teď je to vše v …
nechci vidět ani jeho, ani soudkyni, ani ježibabu ze sociálky. chci své dítě, ale nemám nárok, přestože jsem normální člověk a své dítě mám ráda a vše co potřebuje mu zajistím, dokonce i lehký nadstandart v péči. co dělají tam, nevím, u soudu neřekl jedinou konkrétní věc. prý si hrají, ovšem nedostali z něho s čím, s kým, kde ap.
tak se drž, věřím, že u vás se to takhle nevyhrotí, spíš jsem se potřebovala vypovídat, tíží mě to.
 H.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.1.11 09:08

Prosím o radu

Jsem svobodná mamina s pětiměsíční holčičkou. Biologický otec nás opustil již v začátku těhotenství. V prosinci proběhl soud, kde si otec vysoudil každý lichý víkend, v sobotu i v neděli na tři hodiny dceru může odvézt, přestože jí kojím. Podala jsem odvolání, dle právničky jsou však šance na změnu úpravy styku marné - otec si prý vysoudil minimum. Mohu ještě něco dělat?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.1.11 09:09
Anonymní píše:
Jsem svobodná mamina s pětiměsíční holčičkou. Biologický otec nás opustil již v začátku těhotenství. V prosinci proběhl soud, kde si otec vysoudil každý lichý víkend, v sobotu i v neděli na tři hodiny dceru může odvézt, přestože jí kojím. Podala jsem odvolání, dle právničky jsou však šance na změnu úpravy styku marné - otec si prý vysoudil minimum. Mohu ještě něco děJeště dodávám, že otec malou viděl dohromady maximálně 5×, malá se ho bojí a po každé jeho návštěvě mi v noci nespí soud se ovšem o předchozí zájem otce vůbec nezajímal.
  • Citovat
  • Upravit
5453
26.1.11 09:13

Nic mi do toho není,ale proč ti to vadí :nevim: aspon si odpočineš né? :-D To,že vám to neklaplo neznamená přece,že mu to nebude klapat s dcerou.Bud ráda,že na ní nekašle :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.11 09:14

Ahoj, mám zkušenost s určením styku od soudu a bohužel - otec si tříměsíční dceru (přestože byla kojená) mohl odvéz v sobotu i v neděli, jednou za 14 dní na 3 hodiny pryč. U soudu nikoho nezajímalo,že ho dcera vůbec nezná a otec s dítětem nemá žádnou zkušenost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.1.11 09:16

Ale on na ní kašlal celé těhotenství a tři měsíce po porodu. Až když jsem si podala žádost o svěření do péče, tak to začal hrotit a to ještě na za sebe,ale pro to, že to chce jeho matka. Vadí mi to, protože k dceři nemá žádný vztah a vím, že se ho malá bojí. Tak nechci dávat svoje dítě cizímu člověku. To je snad pochopitelné.

• Citovat
  • Upravit
9859
26.1.11 09:19
Anonymní píše:
Ale on na ní kašlal celé těhotenství a tři měsíce po porodu. Až když jsem si podala žádost o svěření do péče, tak to začal hrotit a to ještě na za sebe,ale pro to, že to chce jeho matka. Vadí mi to, protože k dceři nemá žádný vztah a vím, že se ho malá bojí. Tak nechci dávat svoje dítě cizímu člověku. To je snad pochopitelné.

Naprosto pochopitelné. Jak se mu povedlo dostat malou? Tys ho zapsala do RL?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
F333
26.1.11 09:58
kamikaa píše:
Nic mi do toho není,ale proč ti to vadí :nevim: aspon si odpočineš né? :-D To,že vám to neklaplo neznamená přece,že mu to nebude klapat s dcerou.Bud ráda,že na ní nekašle :-D

Heleď a ty dáš svoje dítě jakémukoliv chlápkovi a jdeš si v klidu odpočívat? :nevim:

K dotazu: obávám se, že soudně nenaděláš nic, možná by přestal chtít styk, kdyby ses vzdala alimentů. To je otcovská láska v praxi :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.1.11 12:14

Dnešní anonymní, ano je to možné. byla jsem v podobné situaci s půlročním dítětem a padl víkend. soudkyně mi na férovku řekla, ať přestanu kojit, že malý přeci už neumře, dodnes to cítím jako křivdu proti zodpovědným matkám a hlavně vůči malému. a jsou to dva roky nazpět. nešťourala bych tdo toho více. je to jen na tři hodiny, pokud na ni dá pozor, ani si ji nemusí moc všímat co se týče jídla a přebalení. ale zcela chápu, jak ti je. klidně piš a vypovídej se. mě to taky pomáhá.
 pa

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.1.11 12:16

Ještě jsem chtěla připsat, zkuste přes právníky nebo sociálku dohodu na neurčito, že styk bude probíhat v tvé přítomnosti, alespoň ze začátku. třeba to pomůže všem zůčastněným. držím palce.

• Citovat
  • Upravit
5453
26.1.11 13:08

Tak já nemohla tušit,jak to je :cert: .nemůžu vědět,že chce dítě jen kvůli jeho matce.taky pořád existují tátové,kteří chtějí být se svým dítětem,protože ho milují ač nemilují jeho matku né????????? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
26.1.11 13:12

Tak já bych asi pomalu začala na ten styk připravovat a dítě s otcem pomalu seznamovat, a to bohužel nejde jinak, než ho zvát k sobě, nebo se setkávat venku na procházce. Alespoň ho budeš mít na očích, dítě si na něj zvykne, stejně než bude soud a vyřeší se to, tak bude zase o něco starší, ale je to jeho otec a pokud se stýkat chce, vůbec bych nebránila. Tak jako tak soud stejně o styku rozhodne, proto myslím, že je lepší začít dřív, než to pak lámat přes koleno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
26.1.11 13:18
Anonymní píše:
Ahoj zakladatelko,
je to děs, co se děje v tomhle světě…
i mě vyhrožoval únosem půlročního dítěte, kterého si nevšiml do té doby, než jsme odešli. řešil to soud - úprava styku. jenže ho zřejmě podmázl a soud nezajímalo nic, co jsem řekla - vyhrožování, týrání, kterým jsme si prošli (mě i dítě trápil hlady, zavíral nás doma, nikam jsme nemohli, sebral mi peníze ap.).
nechci tě děsit, ale … vždy jsou tu dva a nikdy nevíš, co ten druhý udělá. až v krizových situacích poznáš, koho jsi milovala.
já v týdnu vzdala boj o našeho dvouletého synka - otec mu nedá najíst, napít, vracího v cizím odrbaném oblečení, špinavého až hrůza, už chybí snad jen vši. při posledním soudě jsem se dověděla, že pijí kontaminovanou vodu fekáliemi a jim je to jedno, takže možná dobře, že mu nic nedává, ale apatické dítě od hladu a žízně, taky nic moc.
chci říct, podlehla jsem opět jeho tlaku, výhrůžkám, nesmyslům, …
po odchodu od něho jsem navštěvovala tři psychology, abych se sebrala a dala dohromady, s malým mi pomáhali naši a teď je to vše v …
nechci vidět ani jeho, ani soudkyni, ani ježibabu ze sociálky. chci své dítě, ale nemám nárok, přestože jsem normální člověk a své dítě mám ráda a vše co potřebuje mu zajistím, dokonce i lehký nadstandart v péči. co dělají tam, nevím, u soudu neřekl jedinou konkrétní věc. prý si hrají, ovšem nedostali z něho s čím, s kým, kde ap.
tak se drž, věřím, že u vás se to takhle nevyhrotí, spíš jsem se potřebovala vypovídat, tíží mě to.
H.

To mi přijde přitažené za vlasy, to se nezlob. V tomhle případě bych dítě vyfotila, když bych ho ke styku předávala a vytofila, když by ho otec vrátil, aby teda bylo vidět to oblečení. Pochybuju také o tom, že by mu otec nedal najíst a když mu teda nedává napít, tak by mě ani netrápilo, že mají kontaminovanou vodu. Jestliže je normální, tak pochybuju, že by dítěti jakkoliv ublížil a staral se o něho tak špatně. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
26.1.11 13:23
Anonymní píše:

Jakýmu cizímu člověku, je to přece táta a pokud to chce jeho matka, teda babička, tak na tom není nic špatného. Spíš bych za zájem byla ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
26.1.11 13:44
Anonymní píše:

Vůbec se Ti nedivím, že mu jí nechceš dávat. Na nás se vykašlal asi týden po porodu. Od té doby jí viděl jednou (teď jí je 10 měsíců). Asi před měsícem mě kontaktoval dopisem, že chce dceru vidět a že mu zapírám styk s dcerou. Dopis jsem ofotila a dala na sociálku s tím, že mu ve styku nebráním, ale že chci mít všechny návštěvy podložené soudním rozhodnutím. Dodnes lituju, že jsem ho nechala zapsat do rodnýho listu. Jenže tenkrát jsem byla s nervama v pr…i a všichni mě do toho tlačili..... Nechci, aby jí vídal…, člověk si mimčo vypiplá a pak přijde rádoby táta…a najednou má zájem… to bych fakt :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí