Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Zeptejte se. Na rovinu. Na tom v rodině není nic špatného.
Asi bych se jemně zeptala, proč ne. Ať je všechno jasné a předejde se pozdějším hádkám.
Neumím si představit, že bych své děti nepodělila stejně, nezařídila to tak, abych mezi ně kvůli tomu do budoucna nevnesla svár.
Jo, jasně, jsou to moje peníze, můžu si s nimi dělat, co chci, ale hanba by mě fackovala, dělat rozdíly. Už jen proto, že bych někomu ublížila.
U nás sourozenec dostal nějakou částku, já měla příslib..a dostala to samé až za 5 let..
Jako samozivutelka počítám každou korunu, bodlo to, no..
Zkusím odpovědět tak napříč…já se úplně zeptat nemůžu, nechtěla jsem to psát na začátku ale jedna se o rodiče manžela. A řeší to hlavně manžel, to s tou inflaci. Ale za mě je to i tím, že si nese par křivd z dětství, kdy rodiče vždy trochu protezovali toho sourozence, tak to prostě i teď tak cítí, že zase sourozenec je na tom líp.
Ta výhodná investice je ale o chlup riskantnejsi, do toho rodiče jít nechtějí resp. teď jsou s rozložením svych investic spokojeni a nechtějí to měnit.
Tak ať se zepta manzel. Ale nedivím se, ze do té investice jít nechtějí. Nicméně barovinu říct mami, tati, jak jste to mysleli s těmi penězi. A nám by se hodily ted.
Me by to nevadilo. Ja jsem rada, kdyz se memu sourozenci dari dobre. A staci nasporit zaklad, 10-20%(podle veku), sporit vic nema cenu, protoze ceny nemovitosti kazdym mesicem stoupaji.
@smile_xxx zakladatelce už jsem poradila hned na začátku, ale díky ta kontrolu diskuze, vždy to někdo musí hlídat, aby se to nezvrhlo 🫣 😂
Tak kdyz se muž zajímá o investice, tak by se nejprve měl zajímat o to, aby měl co investovat. A ideálně vlastní cestou, ne ze mu neco spadne do klína.
V rodině při sešlosti jsem byla svědkem, kdy švagr neomaleně řekl tchánům o peníze, protože švagrová si chtěla splnit sen dejme tomu v rozjezdu cukrárny, ač peníze na to měli, tak přeci tcháni mají taky a ještě ke všemu na učte, protože proč by to tam žrala inflace, když to mohou dát jim. No koukali jsme všichni jak opaření a od té doby ty vztahy na všech frontách ochladly a peníze samozřejmě neviděli.
Každopádně pokud chce manžel vehementně investovat, měl by řešit, kde se stala chyba, když řeší vlastně cizí peníze. Asi tak dobrý investor není, když potřebuje honem prekecat rodiče a na ty peníze se třese. ![]()
Jo to tak někdy bývá, že jedno z dětí je víc protěžované.
Osobně bych to asi neřešila. Naučila jsem se od nikoho nic neočekávat.
Rodičů bych se neptala, ale umím být dost jedovatá, tak bych si asi možná někdy rýpla.
Takhle to máme s manželovo rodiči taky. Jedno z dětí je oblíbenější. A je víc podporované finančně. Blbý je, že se to pak bohužel odráží i na vztahu k vnoučatům. Zkrátka děti od oblíbeného dítěte jsou lepší. ![]()
Ach ženský, zas jste se vybarvily. Co je na tom špatného se zeptat rodičů? Vždyť peníze slíbili, tak jako o co jde? Jaká neslušnost? Plná pusa řečí a morálních keců, ale jakmile by se to týkalo vás samotných, hned by to bylo jinak ![]()
Aha, v tom pripade at se rodicu narovinu zepta manzel. Podle me na tom nic neni, kdyz to sami slibovali.
Tady jsou nektere prednajezene dopredu, jak kdyby je sel okrast nebo si neco vydupaval.