Soužití s tchýní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
jok
68
23.5.14 00:34

Bytu s „jeho maminkou“ nelze říkat volný. Cokoliv ale vlastní a bez „jeho maminky“!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.10.14 08:32

Rozhodně ne!

Ahoj, Bohužel jsem jedna z těch která musí bydlet s tchýní a je to hotovej teror. Ze začátku jsem si myslela že spolu budeme vycházet ale po pár týdnech jsem zjistila že jsem byla pěkně naivní :(. Přel je vlastníkem domu kde žijeme. Je poměrně velký jenže co z toho když je jednogenerační. Mám sice vlastní kuchyň a obývák ale záchod a koupelnu společnou. :cert:… Každý den jsem zamknutá jak ve vězení jen proto, aby mně zase nechodila otravovat s jejíma blbýma kecama, a hlavně je jedna z těch která věčně chlastá a pak to z ní taky pořádně táhne. Pořád by mně jenom poučovala a přitom mi nemá co do čeho kecat když nevařím v její kuchyni ale ve své. Každý den jen co vstanu tak jdu do koupelny a dodvou minut ji slyším aaale opička už je vzhůru.. No nezabili by ste ji? :nevim:.. Dalí věc se týká peněz. Má důchod a je sama a není schopná s tím vyžít. Jako ona dostane důchod a za dva dny přijde s tím že jí zůstyli dva tisíce a můj přítel ji pak sype… Tohle je věčné téma našich hádek. Už jsem mu i řekla že jeho máma bude tát za naším rozchodome to ona bude ten důvod. Nervově jsem uplně na dně.. Příteli jsem řekla že bychom mohli prodat barák a koupi si nový a jeho matce najít nějakou garsonku at už máme klid. jenže on ji nenechá samotnou. Bože jako by nemněl dost sourozensů. Každý se na ní vykašlal jen proto jaká je a on prostě ne. On nechá at nám dál ničí vztah. :zed: :zed:. Už nevím jak dál fakt ne. Nechci ani chodit čůrat aby jsem ji nepotkala na chodbě… a aby toho nebylo málo tak mi na plnou hubu řekne že jsem tlustá??? tak jako kde jsme :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4068
2.10.14 08:44

Tak tuhle situaci ti nezávidím, máte děti? Nejlepší by bylo jít bydle někam, kde budete sami a mít klid a nebo z toho baráčku nějak udělat dvougenerační, aby jsi měla svoje vše a nejlépe i samostatný vchod, jinak asi cesta nevede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
2.10.14 09:00

Já myslím, že musí změnit postoj především tvůj přítel. Neříkám, aby se na mámu vykašlal, může ji pomáhat i nadále, i když nemyslím finančně, to snad jen ve výjimečných případech. Chtělo by to ale se odstěhovat. I za cenu, že vás to bude stát nějaké peníze, jinak se váš vztah rozpadne. Tohle by si měl uvědomit a já bych mu to řekla přímo. Mámě může pomáhat i když s ní nebude bydlet, funguje to tak jinde, fungovalo by to i u vás. Společné bydlení vyústí jen v neúnosnou situaci hlavně pro vás, takže snad o tebe bude bojovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
2.10.14 09:06

@Andysnažilka ahoj v takové situaci sem už 13 let a bohužel je to čím dal tím hůř kdy koliv muže dojít aj tchán sem jej voják jak vstanu musím hned oblec to je škoda slova mohla by napsat Roman nikdo k nám ne chodí ona to nemá rada syn nemůže dovést kamarády děti na zahradě nemůžou hrát nedej bůh něco nechají pak poslocham kecy na trávník nesmí curat když někam jedu musím hlásit kam jdu kdy se vratm když se zdrzim proč sem tak dlouho byla a můj jezdí po montazich je pořad pryč a když mu něco řeknu je naštvaný na mne říká a co já udělám do svého jít na to nemáme. Vim jaké to je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karafice
2.10.14 09:35

@Andysnažilka Pořád píšu a říkám, soužití s tchýní NIKDY! Proč jsi šla do toho bydlet s tchýní? Tvůj chlap je mamánek, ten jí jen tak neopustí.
Takže je to na tobě, rozveď se, najdi si své bydlení a hotové. Pryč od chlapa, co není schopen opustit MATINKU.

• Citovat
  • Upravit
2325
2.10.14 10:28

@Andysnažilka Takovou situaci ti vážně nezávidím, moje tchýně bydlí o dva domy vedle a i to je moc blízko :mrgreen:

Jinak jestli vám to finance dovolí tak pryč od tamtud, a proč tam chce přítel zůstat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.10.14 11:20

Právě že děti nemáme.. nemůžu je mít, ale hodně kamarádek mi říká že to je tím že jsem pořád ve strsu a nervozní tak proto nemůžu otěhotnět. Jenže si ani nedokážu představit jaký bych mněla teror potom co by se nám narodilo dítko.-.. dvougenerační z toho bohužel nejde udělat jinak bych to už dávno udělala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.10.14 11:21

No právě že i takhle to mám, musím hlásit kde jdu a ským jenže na to ji z vysoka kašlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.10.14 11:27

:? mamánek bohužel je a nechce si to přiznat. Sice ji kolikrát vynadá a dost ošklivě ale to prostě nestačí. Několikrát jsem mu řekla at s ní udělá pořádek jenže ona je jak posedlá a jede pořád dokola.. Šla jsem do toho protože jsem byla blbá, mamka a všichni ostatní mně varovali jenže já naivní skoro pubertačka se nechala napálit a ted mám co jsem chtěla :(.. strašně ráda bych od tud vypadla jenže přítel prostě ten barák nepustí. Jsou v tom jeho peníze, ten barák je jeho, jenže si myslím že kdybychom o prodali a jeho matce našli byt bylo by nám mnohem lépe. Ted se chceme skusit pokusit o adopci miminka no jo jenom kdyby ona nechlastala protože se bohužel prověřují všechny osoby spolu žijící takže nemáme nejmenší šanci. :,( :,( :,(.. každý den se stresuju, brečím, nervuju se, ted jsem zase zamčená protože nehodlám s ní komunikovat když nemám absolutně náladu. Ale jsem ráda že aspon tady si o tom mlžu otevřeně popovídat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
2.10.14 11:37

@Andysnažilka nekompromisně bych na přítele udeřila s tím, že ti došla trpělivost a bud půjde tchýně nebo ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.10.14 11:39

Asi to tak udělám, nic jiného mi nezbývá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
2.10.14 11:49

No tomuhle bych mamánek neříkala, mamánek je chlap, který se nechává maminkou rozmazlovat. tohle je člověk, který prostě za matku cítí zodpovědnost. Není to sice nejlepší, každý člověk má být zodpovědný hlavně sám za sebe, ale snad jinak - je to syn a je mu hloupé matku sobecky opustit, jako to udělali jeho sourozenci. Vychovala ho, starala se o něj, tak jí to splácí péčí.
A nešlo by třeba přistavět vlastní koupelnu se záchodem? Anebo pro maminku, zřídit jí vlastní garsonku? Není to úplně nejlepší řešení, ale situaci by to mohlo zklidnit, vytvořit dvě úplně samostatné bytové jednotky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.10.14 12:12

No že by ho vychovávala se nedá říct. A starala? to už vůbec ne. Nevařila maximálně ohřívala hotovky z konzervy. Když jsme se s přítelem poznaly zjistila jsem že je hodně zavislý na drogách naštěstí jsem ho z toho dostala. Takže si myslím že ji nemá co oplácet.. nějakou péči apod. když mi říkal jak byl bytý jako dítě tak jsem nevěřila vlastním uším. prostě nevím proč nechce odejít. neřekl mi nikdy důvod jen to že je to jeho barák a on od tamtud prostě nejde. A vyhodit ji nechce. takže nevím. no prostě mu dám na výběr bud já nebo jeho maminka. Je mu 33let a nikdy nemněl slečnu nebo paní s kterou by bydlel, jo užíval si s holkama ale nikdy s žádnou nežil možná i proto neví jak se má zachovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
2.10.14 12:25

Jestli máte peníze na vlastní, tak běžte. My neměli, šli jsme ke tchánům na barák. Máme celý svůj byt, jen vchod přes tchány a větší peklo jsem fakt nezažila. Bude to 6 měsíců, co tam jsme, hypotéka na 10 let a oba jsme z toho s chlapem na nervy. Téměř každé ráno vstávám s nechutí, co zase bude, mám deprese z naší situace, protože vím, že není možnost zlepšení a bude jen hůř. A to jsme tam šli s tím, že tcháni jsou v pohodě. Teď vím, že to všechno byla přetvářka, aby nás tam dostali a měli jisté, že nezůstanou sami, jakmile byla půjčka schválena a začalo se dělat, tak obrátili o 100 stupňů. Teď se jen modlím, aby to ustál náš vztah s chlapem. Sdílet s nimi společnou domácnost, tak už si to dávno hodím.

Edit: Reaguju, na starý příspěvek, každopádně zakladatelko nejsi v tom sama, vím jak ti je, zažívám podobné situace, včetně toho chlastu a jediná rada, je odejít pokud to jde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová