Špatné výsledky cytologie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
dana 17
1.3.13 15:11

Mam si prijit pro cipky, a jeste neco :-(

• Citovat
  • Upravit
5998
8.3.13 21:03
@Dana 17 píše:
Mam si prijit pro cipky, a jeste neco :-(

Můžu se optat, jak jste dopadla? Mně volal gynekolog dnes a vynadal mi, že mi už v červnu posílal email, abych se na podzim dostavila na další stěry, protože tyhle vyšly špatně. Už jsem jedny měla špatné i v září 2011, kdy jsem byla těhotná, takže je jasné, že to není náhoda, ale že tam něco je. Mám smíšené pocity, jdu na stěry příští týden, ale nepředpokládám, že by vyšly negativně :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dana 17
8.3.13 22:02

No dopadla jsem tak, ze jsem dostala na 2mesice prasky za 16stoveb :cert: a rekla me, ze pokud se to nezlepsi tak me poslu na vyrezani kousku a posle seto na hystologii, a pak kdyaz vysledky budu spatne tak pujdu na vypaleni ndbo odstraneni. Ale mam kamosku co byla natom stejne, a nedala ji prasky, ale sla rovnou na odstraneni. Tak ndvim :-(

• Citovat
  • Upravit
2892
8.3.13 22:07

Také jsem nečekala, dr mi dal na vybranou, ale spíše se pro jistotu přikláněl ke konizaci a jsem tomu ráda, že jsem šla, výsledky byly po zákroku ok. První návštěvy jsem musela poté chodit hodně často na stěry, pak po 3 měsících, po půl roce a když dlouho bylo vše ok, tak už zase chodim po roce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
8.3.13 22:20

Jenze ta moje me nedala na vyber rekla nejdriv prasky ze si mysli ze by seto mohlo spravit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
8.3.13 23:06

@dana 17 no tohle rozhodnutí, si myslím, je pouze na pacientce, je to tvé tělo. Zkus to s ní ještě zkonzultovat. Záleží na daném nálezu, to by ti měla říci, je to odstupňované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5998
9.3.13 10:32

Tak to jsem zvědavá, co nabídne mě, ale mám jednu kamarádku, která byla už několikrát na tom vypalování laserem a pořád se jí to vrací. Pak mám jednu, která byla rovnou na řezání a výsledky byly špatné. Sakryš, už aby byl příští týden a věděla jsem další výsledky. Takhle vím prd a zbytečně se tím trápím :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sbedík
22.3.13 08:10

Holky pokud vás zvou na opakovanou kontrolu, vždy se ptejte na diagnózu laboratoře, nenechejte se odbýt. Proč se zve na kontrolu v případě lehčích nálezů na čípku se stěr opakuje za půl roku. Jedná se o LSIL včetně nebo bez HPV, ASC-US, tyhle věci mohou sami do roka vymizet, bez léčby, takže jak říkám až 75% pacientek, tam za rok v kontrolním stěru nebude mít nic, já sama prodělala HPV s LSIL a nic semnou nedělali jen se to sleduje a hlídá. Proto jsou ty opakované kontroly. Určitě se jich nebojte. No a určité % se posune dál a dojde ke zhorší CIN 2, nebo 3, nebo HSIL - u těch posledních dvou už se dělá biopsie a konizace čípku (plastika je stejný název). Pokud vám vyjde pozitivní HPV, je dobré, aby gynekolog udělal typizaci na HPV viry, protože právě HPV 16,18 to jsou ty co způsobují carcinomy. Po konizaci čípku se hodně žen bojí, že neotěhotnění, je to mýtus, akorát bude rodička gynekologem více sledována. Takže opravdu nebojte se neumřete!!! Změněné buňky v nátěru vidíme často, říká se tomu dysplázie (předrakovinový stav, ale prosím vás to neznamená, že má pacietka rakovinu!!!Pokud to dojde až do stádia HSIL, tak se udělá konizace seříznou se ty špatné buňky + dobré a čípek má stejně postupem času tendenci dorůst a po výkonu je pacietka naprosto zdravá!!!jinak se všechno přenáší sexem. I se stálým životním jedním partnerem můžete dostat dysplázii, chlapi by měli naočkovat:-))))) Takže opravdu nepodceňujte to a choďte co rok na pravidelné prohlídky. Cytologický stěr se dělá pouze jednou za rok. Stěr z čípku lékař natře na sklíčko, postříká fixativem a my jsi ho v laboratoři obarvíme, zalepíme a prohlížime:-)))))kdyby měl někdo nějaký dotaz ohledně nějakého cytologického výsledku pište ***seznam.cz. Jana( cytolog)

• Citovat
  • Upravit
fal
1
24.4.13 17:46

Ahoj všem,

mám dotaz, cytologie mi vyšla Hsil, předtím výsledky dobré. Čekala jsem, že doktor udělá stěr třeba za tři měsíce znovu, kontrolní, ale hned mě objednal na konizaci s tím, že si v nemocnici poležím tři až čtyři dny, což mi přijde dlouhé. Nevíte kolik dní se zůstává v nemocnici?

Díky D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
539
24.4.13 18:03

@fal Ahojky, také to budu co nevidět řešit. Na kontrolním stěru mi také vyšel HSIL. Doktor mě chtěl poslat na konizaci, ale já zároven zjistila, že jsem těhotná. Po třech měsících mi vyšel LSIL. Každým dnem mě čeká porod, tak pak se uvidí jak to bude. Četla jsem, že těhotenství to může i zlepšit. Tak uvidíme.
Přeju ti, aby všechno dopadlo dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
24.4.13 18:32

@fal Ono záleží jak moc špatný ten stěr je. Já už chodím 2 roky co tři měsíce na stěry, :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
24.4.13 19:02

@fal ahoj, mě pustili ještě ten den, ale to jen z toho důvodu, že moje mamka tam dělá, jinak by mě a i ostatní, co tam ležely, pustili druhý den,3-4 dny je opravdu dlouhá doba :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
24.4.13 20:39

Ahoj, já podstoupila konizaci před 5 týdny u Apolináře..dopoledne tam, odpoledne jsem už byla doma… :) ale vím, že jinde si holky nechávají cca 3-4 dny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
24.4.13 20:40

@Vembloudik a bolí to pak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
24.4.13 20:42

Bíla jsem se jako čert, ale nebylo čeho.. já měla CIN3.. po probuzení z narkozy cítíš cca tak hodinu dvě bříško jako při mentruaci, pak nic :)) neboj… držím palečky :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí