Špatný spermiogram - za jak dlouho jste otěhotněly?

Anonymní
28.7.17 13:33

špatný spermiogram, za jak dlouho jste otěhotněly?

Přítel má špatný spermiogram asi jen 6% pohyblivých, zkoušeli jsme to 4 roky přirozeně, nic, v září se chceme objednat do caru, myslíte že je to ještě na dlouho? Jak dlouho to trvalo vám se špatným spermiogramem?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
28.7.17 13:51

Ahojky. Partner má taky špatné výsledky, sice množství ( 60mil) a pohyblivost (47%) v normě, ale špatnou morfologii 97%, což znamená prý, že se spermie do vajíčka těžko dostávají. Otěhotněla jsem dvakrát ( průměrně po 3 měsích), ale plod zamlkl vždy v 8tt. Pak jsme byly na testech v CARU, kde na to přišli a zamlklé potraty přisoudili právě tomuhle problému. No a já vsadila na vitamíny, před IVF poslední šance. Folandrol, Selzink, Maca vše najednou po 3 měsíce a hlavně hodně pohybu a sportu, žádné sauny a uplé oblečení, v posledním cyklu - tom snažícím jsme pak oba brali Gynex ( 7kapek 2× denně). A povedlo se! Jsem už ve 13tt a vše je ok. Takže doporučuji vyzkoušet nejdříve vitamíny ( zabere to jen cca 4-5 měsíců navíc )pro mě akorát doba rekonvalescence po potratu.
Vitamíny se všeobecně doporučují při špatné pohyblivosti a množství, tam prý zabírají nejlépe. Takže držím palce, ať už se rozhodneš jakkoliv. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.7.17 13:57

Anebo druhá možnost s pomocí CARU. Zkuste před IVF raději IUI. Stojí to cca 1000Kč, nemusíš brat ani hormony. Pomůžou vám tím, že spermii v den tvé ovulace nejdřív lehce vyselektují v centrifuze a pak dopraví přímo do tebe a ušetří jim tak dlouhou cestu. Nebolí to a je to šetrné - bez narkóty. Bylo mi taky nabízeno. Ale když já otěhotněla vždy přirozeně, nezkusili jsme to. No a vitamíny můžeš k tomu připojit také a šance si ještě navýšíte. :)

• Citovat
  • Upravit
212
2.8.17 15:12
@Anonymní píše:
Přítel má špatný spermiogram asi jen 6% pohyblivých, zkoušeli jsme to 4 roky přirozeně, nic, v září se chceme objednat do caru, myslíte že je to ještě na dlouho? Jak dlouho to trvalo vám se špatným spermiogramem?

Přítel ma taky špatný spermiogram, ale díky varikokele. Byla mu doporučena operace, pokud chce děti. Bojí se a tak jsem nakoupila alespoň selzink a macu. Začínáme s braním a píší, že zlepseni nejdříve po 3 měsících. Snažíme se 5. rok a je to deprimující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
13.9.17 22:16

Manžel dnes přišel se zprávou ze spermiogramu.
Je v šoku a začíná propadat depresím, že se již nikdy nestane otcem. Jeho výsledky vyšly takto:
množství: 5 ml
koncetrace spermií: 1 mil./ml
pohyb: a) rychlý progresivní 0%
b) pomalý progresivní 0%
c) neprogresivní 50%
d) imobilní 50%
norma pohyblivosti a- je více než 40%
a+b- je více než 50%
morfologie-patologické formy: nenalezeny pro nízký počet spermií
Závěr: velmi těžká oligoasthenozoospermie

Prd se v tom vyznám, ale řekli mu, že je neplodný.
Opravdu jsme bez šance na přirozené početí?
Jsem z toho stále v šoku. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital