Společná domácnost s tchýní, jak často půjčovat syna?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20557
18.7.13 16:22

Mě by se zrovna nějaká aktivní tchýně sakra hodila..vyměním za dvě neaktivní.. :D
Jinak neporadím..nebo poradím, ale nereálně..odstěhovat se a bude klid..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
18.7.13 16:31
@Anonymní píše:
Zdravím,
máme společnou domácnost s tchýní a tchánem. S tchýní (jak už to bývá) nevycházím. Abych s tchýní nemusela moc komunikovat, začala jsem jí vycházet vstříc, jak se říká se vším na ruku. Což se ukázalo jako obrovská chyba. Takže ze začátku si syna brali 1× denně na hodinu, až to nenápadně sklouzlo do stavu, že sloužím jen jako krmička, uspávačka a umývačka zadků, aby si milostpaní tchýně mohla téměř celý den hrát s vnoučkem. Vidím ho už opravdu jen u krmení, přebalování, uspávání a hodinu ráno a dvě hodiny večer. Už mě to začalo štvát, takže jsem jasně řekla, že bych byla ráda, aby si ho brali jen 1× denně. Vyslechla jsem si pěkné povídání proč jim chci bránit vídat vnuka a kdesi cosi. Zajímal by mě tedy váš názor, jak často vy, co bydlíte s prarodiči, jim půjčujete dítě. Syn je strašně umanutý, rozmazlený, je od nich zvyklý, že lítají, jak si pískne, pořád si všechno vynucuje. Vím, že je ještě malý a je mi jasné, že prarodiče jsou od rozmazlování, ale u nás je to už příliš.

Tak jim neříkej, že chceš, aby ho měli 1× denně a jen to začni praktikovat.
„Dneska už ne, maminko, měla jste ho dopoledne, my si teď budem spolu hrát“…a je to. :nevim:
Kolik je malému? To sedíš celé dny doma?
Nechodíš za kamarádkama nebo maminkama, co mají stejně staré děti? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2154
18.7.13 16:33

@peggy.sl hihi, ti jednu pošlu a až ti začne na dítě šišla jaký je to nejkrásnější kočinečka na světě (řiká to i klukum, ne jen holce :D) a řekne to snad 5× za sebou a pak to její etitimatiti, když tak mluví i se svym kocourem a jak je inteligentní hrozně (a to je mojí dceři teprv 4 měsíce a už je inteligentní, hmmm) a jak má krásný klavíristický prstíčky (žádný jiný dítě přece nemá takovýhle prsty, ne) tak reklamace nepřijímám :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
18.7.13 16:36

@Lenka512 To mě taky napadlo, my jsme dopoledne doma a odpoledne (nebo navečer v tomhle počasí) jdeme ven s ostatní maminkama a dětma ze vsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
18.7.13 16:42
@krťousová píše:
@peggy.sl hihi, ti jednu pošlu a až ti začne na dítě šišla jaký je to nejkrásnější kočinečka na světě (řiká to i klukum, ne jen holce :D) a řekne to snad 5× za sebou a pak to její etitimatiti, když tak mluví i se svym kocourem a jak je inteligentní hrozně (a to je mojí dceři teprv 4 měsíce a už je inteligentní, hmmm) a jak má krásný klavíristický prstíčky (žádný jiný dítě přece nemá takovýhle prsty, ne) tak reklamace nepřijímám :jazyk:
:mrgreen: :mrgreen: Wauuuu…

Tak to bych si s babčou rozuměla!! Já svým kočinečkám taky říkám tisíckrát denně jak jsou krásný, úžasný a dokonalý..A jedna holčinka má taky dlouhý prstíčky a hudební sluch (to jí teda říká tatínek muzikant :D ) a že jí naučí hrát na kytaru a na bubny.. :mrgreen:
Je fakt, že to nese ovoce..dokážou se nekonečně dlouho natřásat před zrcadlem a už i ty malé tříleté na sebe obdivně koukají a říkají: Jsem kááásnááá!! :mrgreen:

Ale ted vážně…chápu tě..když jsem měla první dítě, tak mi na něj taky nesměl nikdo sahat, mluvit ani koukat.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
18.7.13 16:51

Tak jí malého pujčuj jenom dopoledne a odpoledne až se vyspí se sbal a běžte ven a máš klid do večera. Dopoledne stihneš vyprat, uklidit, navařit a odpo si užiješ malého. Já bych byla moc ráda za baby, která by hlídala já měla čas na domácnost a školu. Hold bydlíme daleko. My jsme taky bydleli s prarodiči a s bráchou jsme chodili pořád za babičkou a dědou, byli jsme s němi celý dny na zahradě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2154
18.7.13 17:06

@peggy.sl :mrgreen: to neni o tom, že je to moje první dítě, ale o tom, že k smrti nesnášim šišlání a zdrobněliny a když jí stokrát řeknu, nebo i manžel, at na ní nešišlá, at si jí nebere do ruky, že začne pak řvát, když jí položí, protože jsem jí ted akorát utěšila, že má hlad, tak proč jí furt chová a ona řekně dobře a stejně to dělá, tak je fakt na zabití…neřikám občas za něco pochválit a tak, ale čeho je moc, toho je příliš a ona mi na to jen řekne: no jo, Lukáška (to je její nejmladší syn, ne můj manžel) jsem si tak hrozně rozmazlila…tak co ji mám na to říct :D ale klídopíďo ti ji přenechám :) já vim, že jsou mnohem horší tchyně a díky bohu s ní nebydlime (i když skoro byla naše sousedka :X), ale když jsem celej život zvyklá od svojí matka na opak (nechváli, nepotěší, nebaví se s tebou), tak je to po tom těžký si zvyknout, když ti potom chválí všechno a ještě šišlá na dítě (a manžel mi řekl, že taky chodil k logopedovi kvuli tomu a přežil to, tak coby ne naše Nina, díky, k logopedovi jen kvuli ní nechci s malou chodit) uff…sorry za ten sloh, nějak jsem se rozjela :roll: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
18.7.13 17:20

Tak jí řekni, že jste nepořídili dítě tchýni, ale že jste si pořídili dítě, aby vyrůstalo s vámi. :nevim: Že si ho chceš užít.
Začala bych víc výletovat, odejít na půl dne pryč, teď je ideální počasí, aby si dítě i babička zvykli, že s babičkou je míň než s mámou. Nebo uvařit večer, dopoledne někam jít, vrátit se na oběd, odpoledne zas mít program, babičce říct, že zítra by si mohli dvě tři hoďky pohrát - a to pak dodržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
18.7.13 17:23
@Nelisa píše:
Tak jí řekni, že jste nepořídili dítě tchýni, ale že jste si pořídili dítě, aby vyrůstalo s vámi. :nevim: Že si ho chceš užít.
Začala bych víc výletovat, odejít na půl dne pryč, teď je ideální počasí, aby si dítě i babička zvykli, že s babičkou je míň než s mámou. Nebo uvařit večer, dopoledne někam jít, vrátit se na oběd, odpoledne zas mít program, babičce říct, že zítra by si mohli dvě tři hoďky pohrát - a to pak dodržet.

Utíkat před babkou z domu by mi ani nehnulo..prostě bych se zamkla a zdáááár! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
18.7.13 17:26

Musím říct, že hoďka, dvě dopoledne by se mi takto hodila, kdyby si kluky někdo bral, stihla bych si v klidu uvařit a ne řešit všechny jejich problémy a podávat věci ve chvíli, kdy mám ruce od syrového masa apod. :mrgreen:. Ale vážně, hoďku dopoledne bych jí dítě půjčila a ještě byla ráda, ale zbytek dne, pokud nechceš, nedávej. Buď, jak říkaly ostatní, jděte ven, nebo ať to s ní rozumně vyřídí manžel (jednání snacha- tchýně nedopadá dobře :mrgreen: ).

To, co popisuješ, je fakt moc. Já si spíš nedokážu představit, jak by mi ho přes můj odpor odnesla, jako je mi jasný, že jste se o dítě nepřetahovaly mezi dveřma, ale přeci musí vždy něco říct, jako „já si ho beru, jo?“, tak bych reagovala „ne, teď jsme si chtěli číst, hrát, blabla, cokoli“.

Jako vždy u podobných diskusí musím napsat, že bydlení s rodiči kteréhokoli z manželů je podle mě v dnešní době nepřirozené, dělá to zlo a je to prostě špatně (resp. jsou výjimky, kde to klape, ale moc jich nebude). Já bych popravdě nechtěla bydlet ani s vlastní mámou (a nemáme žádné spory) ani s tchýní (a to je opravdu zlatá, hodná, naprosto nehádavá, téměř dokonalá :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.13 17:29

Ahoj, malý dítě bych nepůjčovala vůbec, mám totiž takové ty zvířecí mateřské pudy - když mi vezmou mládě, koušu :mrgreen:. Babču bych zvala na návštěvy. Na návštěvě je jasně daný, kdo určuje režim. Jinak společnou domácnost máme s tchýní také ale doslova - úplně společnou. Už je na dítěti vidět, jak je rozmazlenější, než jiná dítka - nemusí si nosit batůžek s věcma, když někam jdeme, babí to vždycky nese, tak proč ne já, cukrátka kdykoliv, o podání něčeho neprosí - řekne prostě napít! a babí se hned zvedá, to a to nemusí, páč tatínka nutila a stejně to k ničemu nevedlo atd.,atd. Už se ani nevzpouzím, protože jsem za tu zlou a pak si to tajně šuškají a udělají potajmu i přes zákaz.

• Citovat
  • Upravit
69235
18.7.13 17:34
Ty jo, přešti si trochu dětké psychologie, dítě nechodí na logopedii proto, že na něj jeden prarodič šišlá, dítě není deb.il, velice rychle rozpozná, kdo a jakým stylem s ním komunikuje, takže obrazmě řečeno, bude su umět povídat s babiškou o letadle jako o éru a s tebou jako o boeingu 747, ťu-ťu ňuňu není šišlání, kočinečka, není šišlání, zdrobnělé výrazy nejsou šišlání, šišlání je špatná tvorba slabik, to, že na něj někdo zdrobněle mluví nemá s tvorbou písmen a postavení jazyka nic společného.
Bože můj, někdy to čtu a nevěřím, a děkuju boho, že mám dvě holky a nebudu muset mít nikdy snachu.
A k chválení, milionkrát za en pochválit a říct, jak je šikovný, tak to ještě nikomu neublížilo, maximálně bude mít malý zdravé sebevědomí.
@krťousová píše:
@peggy.sl :mrgreen: to neni o tom, že je to moje první dítě, ale o tom, že k smrti nesnášim šišlání a zdrobněliny a když jí stokrát řeknu, nebo i manžel, at na ní nešišlá, at si jí nebere do ruky, že začne pak řvát, když jí položí, protože jsem jí ted akorát utěšila, že má hlad, tak proč jí furt chová a ona řekně dobře a stejně to dělá, tak je fakt na zabití…neřikám občas za něco pochválit a tak, ale čeho je moc, toho je příliš a ona mi na to jen řekne: no jo, Lukáška (to je její nejmladší syn, ne můj manžel) jsem si tak hrozně rozmazlila…tak co ji mám na to říct :D ale klídopíďo ti ji přenechám :) já vim, že jsou mnohem horší tchyně a díky bohu s ní nebydlime (i když skoro byla naše sousedka :X), ale když jsem celej život zvyklá od svojí matka na opak (nechváli, nepotěší, nebaví se s tebou), tak je to po tom těžký si zvyknout, když ti potom chválí všechno a ještě šišlá na dítě (a manžel mi řekl, že taky chodil k logopedovi kvuli tomu a přežil to, tak coby ne naše Nina, díky, k logopedovi jen kvuli ní nechci s malou chodit) uff…sorry za ten sloh, nějak jsem se rozjela :roll: :oops:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2154
18.7.13 17:42

@terinka4444 vim, co je šišlání a fakt na ní šišlá, jen jsem to nezmínila, samozřejmě nebudu řikat, jak přesně na ní mluví slovo od slova..a manžel mi to tak řekl, že šišlal kvuli ní a chodil k logopedovi :nevim: a právě, jo at je sebevědomá, to nic proti tomu, ale, jak jsem už řekla, všeho moc škodí…já neřikám, že je to ta nejhorší tchyně na světě, já mám taky svoje mouchy a rozhodně si o mě nemyslí to nejlepší…ne sorry už, nebudu se do toho zaplejtat víc a víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
18.7.13 17:42
@peggy.sl píše:
Utíkat před babkou z domu by mi ani nehnulo..prostě bych se zamkla a zdáááár! :mrgreen:

Proč utíkat? Spíš nesedět doma. A dítě aby si zvyklo, že je víc s mámou. Babičce to může oznámit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
18.7.13 17:48
@terinka4444 píše:
Ty jo, přešti si trochu dětké psychologie, dítě nechodí na logopedii proto, že na něj jeden prarodič šišlá, dítě není deb.il, velice rychle rozpozná, kdo a jakým stylem s ním komunikuje, takže obrazmě řečeno, bude su umět povídat s babiškou o letadle jako o éru a s tebou jako o boeingu 747, ťu-ťu ňuňu není šišlání, kočinečka, není šišlání, zdrobnělé výrazy nejsou šišlání, šišlání je špatná tvorba slabik, to, že na něj někdo zdrobněle mluví nemá s tvorbou písmen a postavení jazyka nic společného.
Bože můj, někdy to čtu a nevěřím, a děkuju boho, že mám dvě holky a nebudu muset mít nikdy snachu.
A k chválení, milionkrát za en pochválit a říct, jak je šikovný, tak to ještě nikomu neublížilo, maximálně bude mít malý zdravé sebevědomí.

No, napadlo me totez. Byt tchyni je nekdy fakt tezke.
Byt tebou, tak si s ni promluvim, vyrikejte si, co ktere vadi a treba pak bude lip…
Ale trocha tolerance Z OBOU STRAN by neskodila. Nemusis mit totiz 100% ve vsem pravdu. Vadilo by mi, kdyby bylo moje dite cely dne u tchyne, ale babicky sislaji a chvali normalne - na vychovu jsi ty, babicky na rozmazlovani, dite velmi rychle pochopi, co si ke komu muze dovolit a ty rozdily rozlisuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová