Společné bydlení s tchyni v kuřácké domácnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Hanka1
11.2.17 12:52

S trimesicnim miminem bych do zahuleneho bytu nesla ani omylem, kdyz pominu ze vas tam bude jako blech. 30 km neni zadna dalka na dojizdeni nebo to holt bude muset manzel bez tebe vydrzet, snad zdravi ditete je dulezitejsi :think:

• Citovat
  • Upravit
150064
11.2.17 12:59
@Kassy píše:
Hm, to je ohromně nesobecké, vlastní byt si nezahulovat, ale hezky čudit z balkónu do oken sousedům. Jeden čas jsme bydleli v paneláku nad takovými kuřáky, byli dva a na tom balkóně kouřili na střídačku. Větrat jsme prakticky nemohli, susit prádlo na balkóně už vůbec ne, natož si tam v létě třeba sednout s kávou… Fakt chuťovka.

Jak myslíš no.Nad náma hulí z balkonu x lidí, vedle paní přímo z okna, neb nemá balkon a nám bude manžel(protože mám kuřaka manžela)hulit doma jo? Například :nevim: fakt chuťovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
11.2.17 13:16

Jeď ke svým rodičům. Bude to lepší pro tvé dítě a myslím, že 2 měsíce to vydržíte. :-)

• Citovat
  • Upravit
4062
11.2.17 13:41
@Anna766 píše:
Jak myslíš no.Nad náma hulí z balkonu x lidí, vedle paní přímo z okna, neb nemá balkon a nám bude manžel(protože mám kuřaka manžela)hulit doma jo? Například :nevim: fakt chuťovka.

On si vybral, že bude kouřit, ty sis vybrala jeho. Proč by na vaše volby měli doplácet sousedi-nekuřáci, kteří si to nevybrali, že vedle nich budete bydlet zrovna vy? Jestli u vás kouří fakt celý barák, tak je to asi jedno. Ale obecně zkrátka, když kuřák, aby neměl doma nakouřeno sám, čudí do oken jiným - co přesně je na tom nesobeckého? :think: A jestli v tom baráku máte jedinou partaj nekuřáckou, tak je chudáky lituju, s takovými sousedy všude okolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.17 14:00

@annous omlouvam se za anonym ale informace nize me prilis snadno identifikuji, takovych lidi neni zas tolik: vzdalenost meho bydliste, resp bydliste cele nasi rodiny je vzdaleno 1,200km od mista vykonu me prace. z uvedeneho vyplyva, ze na denni dojizdeni to fakt neni. mame dve male deti. nerikam, ze to musis delat jako my (uz skoro 10 let) ale mozna ti to da jinou perspektivu na vasich 30km na dva mesice…

• Citovat
  • Upravit
11.2.17 15:46
@annous píše:
Jenomže jak se tak stává tak se to zkomplikovalo..jeho nájemníci zůstávají v byte dal.. kouři i když přijdem jen my jsme ve vedlejším pokoji ( do kuchyně bych ji fakt netahla)

Víš co? Ty si myslíš, že oni si brát maličkou k sobě nebudou? Pokud všichni kouří v kuchyni, tak jí budou chtít i mezi sebe. Mi chceš říct, že jím ani na chvíli nedáš malou? Jako věř mi, že do 3 dnů, co tam začneš bydlet budeš mít peklo. Nejenom kvůli cigárám ale i kvůli toho, že malá bude pořád zavřená v jedné místnosti a babky si jí budou chodit chovat. Čili bez úplného soukromí každý den po dobu 2 měsíců. Nezávidím ti. To raději obetuju těch 30km a budu na nějakou dobu bydlet u našich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
11.2.17 15:53
@annous píše:
Nechci sve dite vystavit pasivnímu kouření jen sem hledala možnost abychom se nemuseli rozdělit..jsem proto spatna?

proč nemůže partner dva měsíce dojíždět do práce?  :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
11.2.17 18:46

Nic takového neexistuje. Bud se musíš smířit s tím, že prostě budete smrdět jako kuřáci, i vaše malá a všechny vaše věci, anebo shánět někde něco jiného. A pak ještě jedna asi nereálná varianta - poprosit, at všichni kouří jenom venku. Ale vzhledem k tomu, že kuřák neví, jak strašně to smrdí, pochybuji.
Ale třicet kilometrů zase není tolik. Myslím si, že bys mohla bydlet u rodičů a manžel by dojížděl. Dva měsíce to v pohodě zvládne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150064
11.2.17 18:52
@Kassy píše:
On si vybral, že bude kouřit, ty sis vybrala jeho. Proč by na vaše volby měli doplácet sousedi-nekuřáci, kteří si to nevybrali, že vedle nich budete bydlet zrovna vy? Jestli u vás kouří fakt celý barák, tak je to asi jedno. Ale obecně zkrátka, když kuřák, aby neměl doma nakouřeno sám, čudí do oken jiným - co přesně je na tom nesobeckého? :think: A jestli v tom baráku máte jedinou partaj nekuřáckou, tak je chudáky lituju, s takovými sousedy všude okolo.

Jsem nekuřácka a vsude kde jsem bydlela se kolem na balkonech mín, nebo víc kouřilo. A nikdy jsem si nevšimla že by mi to zadahovalo do domova, fakt ne.Zato kdysi na ubytovně, kde se kouřilo na společných chodbách to do bytů lezlo a poznala jsem to sakra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
11.2.17 20:21

@Anna766 No já teda nevím. My naštěstí neměli balkóny ani v původním, ani nemáme v novém bytě - ale když si v létě při otevřených oknech v přízemí soused zapálil (my bydleli ve třetím), tak jsem to teda věděla a v noci to bylo pěkně nepříjemné. O sousedce nad námi ani nemluvím, vypalovala furt… A to hulili jen z okna!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
11.2.17 20:27
@Kassy píše:
V kuřácké domácnosti před kouřem neutečeš, zvlášť když tam kouří tolik lidí. Kam se dostane vzduch, tam se dostane i kouř a žádný lapač tě ho nezbaví. Budete mít všechno načichlé a hlavně to budete všichni neustále dýchat. Pokud není možná domluva na omezení kouření po dobu vašeho pobytu (s poukazem na zdraví dítěte), hledala bych za každou cenu jiné provizorní bydlení. I za cenu nižšího komfortu. Cokoliv by mi přišlo lepší, než dennodenně čuchat cigaretový kouř a mít v tom mimino.

Kouž vleze všude. Bohužel, kouřící prasata, kteří nejsou ochotni udělat pro miminko ani to nejmenší, nejsou vhodným prostředím k pobytu miminka ani Tvého v jejich zahuleném pelechu.Do přípravy na svá budoucí nádorová onemocnění, pro která je litovat určitě nebudu, ať Vás netahají. Najděte si něco jiného bez těch bezohledných čuňat. Jde o zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36402
11.2.17 21:30

Tam bych nešla sama ani na návštěvu natoz bydlet s miminkem a k tomu odloučení. Když jsem se narodila ja tak za nějakou dobu sel tatka skoro na 2 roky na vojnu takže dva měsíce mi v tomhle připadá jako nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
11.2.17 21:33

Smarja 30km dojizdime denne.do prace, muz kouri, ale. v zivote.ne.doma.a.ani.v.aute,dokonce ikdyz jede sam bez decek…po pravde. receno bych.byla.radsi tiaic.km.daleko.nez.s. miminem v zahulenem byte. s.osobami evidentne mdleho. rozumu,kdyz.tam.takhle. vyhuluji. a.nedocvakne jim,ze.by treba.meli.brat.ohled.na.to mimi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
11.2.17 21:50
@annous píše:
Byt je 3+1 a protoze se dozvěděli ze Budem rekonstruovat tak nám tuto možnost nabídli…vím je to male ale dalo by se to zvládnout problém je to kouření..ale máte všechny pravdu že lepší bude byt zvlášť než toto…v podstatě se ted cítím blbe ze jsem nad Tim uvažovala..

Nic si nevyčítej, hledala jsi způsob, jak být co nejvíc spolu. Ale jít bydlet k tvým rodičům bude opravdu lepší, myslím, že by ti to došlo hned první den, jak byste se nastěhovali do té kuřácké domácnosti. Věděla bys instinktivně jako matka, že tohle není pro tvé miminko vhodné. Dva měsíce jisté odloučení určitě vydržíte, když jde o zdraví miminka :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová