Společné toalety na pracovišti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22004
3.12.25 15:56
@stinga píše: Více

Neříkala jsem, že by někdo utrpěl nějakou újmu :roll: psala jsem, že mně osobně by to připadalo praštěné (snad mohu mít ten názor?) ;)
Když se jedná o dvě zcela samostatné, uzamykatelné místnosti, aby chlapi do jedné z nich nesměli mít přístup jen proto, že jejich jediná kolegyně trvá na své vlastní místnosti :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148395
3.12.25 16:04
@Anonymní píše: Více

Mě by to bylo jedno. Hlavně že je kam chodit a WC není na druhé straně baráku. I když jsem zvyklá ve svem oboru že všude na pracovištích máme šatny. Ženy šatna a tam umyvadlo a WC, na lepších i sprchy a to samé muži, šatna + WC a navzájem si tam nelezeme.
Ale já jsem v tomhle salámista. Nikdy jsem nepochopila to haló se zvedáním prstýnek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76306
3.12.25 16:13
@Anna766 píše: Více

pracuju v jiném oboru, a se šatnami a wc to máme tak, jak popisuješ a přijde mi to normální, my máme i parkoviště pro ženy a pro muže :mrgreen:,
ale nechápu, proč někde, kde jsou dvě wc pro 6 lidí, proč by to nemělo být rozdělené podle pohlaví,
a ty lidi, co bojují za chození všichni všude mi připadají jako ti, co propagují 72 druhů pohlaví, tak aby nemuselo být 72 záchodů, tak bude prostě jeden pro všechny,
inu pokrok - tady dle mě krok zpět - nezastavíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3255
3.12.25 16:18
@j.a.n.i1 píše: Více

To sa sice uz nepise, ale je to relativne novinka, tusim do roku 2024 bolo ze nesmi, az potom sa zaviedla moznost spolocnych. Kazdopadne ak v CZ chodia na kontroly aspon tak ako u nas tak si autorka moze byt ista ze je to spravne pretoze zachody su prva vec ktoru hygiena kontroluje a to extremne dosledne!

Kontroluje sa vzdialenost (horizontalna aj vertikalna) od pracoviska, osvetlenie, vetranie, pocet WC, pocet umyvadiel, teplota vody, pocet sprch, kam ustia dvere z WC, dokonca po novom musis mat ‚sminkaren‘ iba pre zeny a sa aj zvysovali minimalne vysky stropov… ale na uz schvalene zariadenia sa novinky nevztahuju, cim sa defakto vylucila moznost rekonstrukcie toaliet - pretoze strop len tak nezvysis a bez zvysenia stropu podla novych predpisov ti nikto rekonstrukciu neschvali - za mna kontraproduktivne, ale co uz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148395
3.12.25 16:26
:nevim: je jich tam 6. To je luxusní počet na dva záchody. Jak říkám já bych pro WC echt pro mě nebojovala. Automaticky zkontroluju stav wc před usednutím i po něm jak doma, tak kdekoliv na veřejných zachodcích. I v té práci. My tu šatnu mame komplet pro ženský personál. Takže je to mnohem „horší“ když je to šatna pro 15 bab (asi),což je jedno Wc a sprcha, než dva zachody pro 6 lidí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3255
3.12.25 16:28

Sa budes divit (aj ked ty asi nie) ale toto je presne ten dovod preco unisex (resp aby sme boli politicky korektny tak „neutralne“) toalety vznikly, pretoze mas 72 pohlavi a nikomu sa nechce stavat 72 oddelenych budiek, navyse ked kazdy si moze rano slobodne vybrat ku ktoremu sa bude zrovna ten den hlasit ako by si urcila pocty?

Trapne, pretoze ked archeologovia o 1000 rokov vykopu tvoje kosti tak v muzeu budes mat vzdy nalepku muz alebo zena. Nikdy tam nebude cedulka „Kostra Demigender osoby“.

Edit: a este jedna novinka, aby deti neboli stresovane nutnostou vyberu pohlavia tak na nove skoly sa doporucuje uz tiez davat iba ‚neutral‘ toalety - jeden by neveril co vsetko moze deti stresovat :-)

Příspěvek upraven 03.12.25 v 16:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3005
3.12.25 16:38

Ale ona pise, ze to jsou 2 oddelene uzavrene mistnosti :nevim:
Hele. chapu, ze to nemusi byt nekomu prijemne. Ale treba taky chapu, ze jestli tam treba predtim pracovalo 6 muzu a najednou prijali zenu, tak nebudou menit zvyklosti. Nebo treba tech 5 chlapu protestovalo, ze to je nefer a v zasade se jim nelze uplne divit. Celkove mi stejne prijde padle na hlavu, ze to zakladatelka resi po 5 letech, co tam pracuje a roky po tom, co mela nejspis jediny s tim spojeny incident :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101562
3.12.25 16:47
@IcePlanet7 píše: Více

V malych „provozech“ to nejak lehce jinak mohlo byt uz dřív… Resivali jsme treba tabory a jo, tam to pro deti taky bylo, ze dělené, ale uz třeba personál kuchyně musel mit samostatný, ale bez ohedu na pohlaví, stacil jeden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8931
3.12.25 16:50

Ve škole máme také společné záchody pro zaměstnance.
Nejsou rozděleny na dámské a pánské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17243
3.12.25 17:06
@Anonymní píše: Více

A doma, třeba Tvoji rodiče nebo Ty s rodinou máte také wc oddělené na páni / dámy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101562
3.12.25 17:10
@azaleila píše: Více

Co doma, ale vem si treba malou kavarnu, tam mnohdy maji taky treba jen jeden zachod… Ve vlaku jsou taky společné, v letadle taky a je jich tam víc. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24621
3.12.25 17:17

No já si na cizí a ještě veřejné WC nesedám, ty ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76306
3.12.25 17:19

v sebemenší kavárně mají toalety oddělené, čili dvě,
v letadle a vlaku ano jsou společné, tam je to pochopitelné, je nutné šetřit místem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24621
3.12.25 17:21
@azaleila píše: Více

Další argument jak noha. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41930
3.12.25 17:22

My taky máme pro personál společné. A jeden bezpohlavní pacientský, zamykatelný. Všechno jsou oddělené místnosti. Nikdo to neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat