Společné zdanění manželů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72
13.2.07 22:06

Ivulko ale já mám právě chaoz v řádku 73, manžel dostával každý měsíc 600 a 500 slevu na daňi(poplatník a dítě). Takže uplatňoval on. Jenže na řádku 71 má 588,– a tam píšou max do výše daně na ř. 71. Má si odečíst 6000,– a může tedy jenom 588,–??????? Nebo si to můžu odečíst já (mám tam na řádku 4788,–)??? Ale peníze na dítě se přece mají dát odečíst celé? No je fakt, že ty penízky už dostal, tak já nevím.
Ale každopádně moc děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
14.2.07 10:43

do řádku 71 dáš řádek 60- ř 70 - to je vlastně výše daně , ještě než se počítá daňový bonus na dítě, bude tam mít pouze 588,–. Ty si je odečíst nemůžeš, odečítá pouze jeden. Jenže peníze na dítě již dostal vyplaceny, ale je to tak, že každý měsíc dostane od státu 500,–kč na dítě,uvedu 2 příklady:

výše daně před bonusem na dítě číní 1520kč ---- uplatní dítě — státu se odvede 1020kč z jeho výplaty

výše daně před bonusem na dítě činí 200,–kč ----- uplatní dítě — z jeho výplaty se nestrhne nic na daň a dostane ještě od státu 300,–Kč

a právě ten druhý příklad je vyplacené bonusy nad rámec odvedené daně a to se vyskytuje na potvrzení od zaměstnavatele jako vylpacené daˇnové bonusy a na přiznání se to uvádí do řádku číslo 76

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
23.2.07 13:05

Ahoj, jsem celý rok na rodič. dovolené a pobírám tudíž jen RP a přídavek na dítě.

Měla bych ke SZM asi dodat čestné prohlášení,že jsem neměla žádný zdanitelný příjem.Nemáte některá odkaz na to, co přesně do toho čestného přihlášení mám napsat.
Nebo stačí napsat jen větu"Prohlašuji,že jsem v roce 2006 nepobírala žádné zdanitelné příjmy " a podepsat to?

A také jsem slyšela,že pokud máme s manželem odlišnou adresu trvalého pobytu,ale přesto bydlíme ve společné domácnosti,tak prý o tom máme mít také čestné prohlášení.Je to pravda., popř. prosím i o odkaz na toto čestné prohlášení.

Děkuji za pomoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
23.2.07 17:12

Ahojky,

stačí ta věta , kterou jsi napsala. A pokud máte každý jiné ¨bydlíště, tak opět věta ve stylu " V roce 2006 jsem s manželem janem horkým, rod. č. … bydlela ve společné domácnosti. " a podepsta

Ivulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.8.07 08:35

DAŇOVÁ REFORMA 2007: Budeme moci do března 2008 uplatnit společné zdanění manželů za rok 2007? Následující rok se provádí přece vyučtování daně za rok předchozí. Díky. Jiřina

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
22.8.07 13:40

?..

• Citovat
  • Upravit
1468
22.8.07 14:19

Ano. Ještě jednou si společné zdanění užijeme. :lol:

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9534
10.11.07 07:31

Holky vím že se to tu omílá pořád dokola ale já nevím.
V lednu 07 mi dali výpověd to jsem byla na rizikovém těhu–nemocenské. v únoru jsem nastoupila na MD v březnu se Karolína narodila, v září jsme se vzali a od svatby pobírám rodičovský příspěvek. Můžeme si udělat společné zdanění? Jaké příjmy tam uvedu??
Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
22.11.07 10:05

Ahoj,
společné zdanění manželů si udělejte. I kdyby jste se brali 31.12.2007, tak si můžete SZM za rok 2007 udělat.
Spočítej si příjem za leden, nemocenskou a PPM. Pokud částka přesáhne 38040, manžel si na Tebe nebude moci odečíst odčitatelnou položku na manželku. Do Tvého příjmu se bude započítávat pouze příjem za leden. PPM a RP se nezapočítávají. Myslím, že ani nemocenská (teď si nejsem 100% jistá). Radši se na to přeptej na finančáku.

Měj se fajn. Erika

pavluša píše:
Holky vím že se to tu omílá pořád dokola ale já nevím.
V lednu 07 mi dali výpověd to jsem byla na rizikovém těhu–nemocenské. v únoru jsem nastoupila na MD v březnu se Karolína narodila, v září jsme se vzali a od svatby pobírám rodičovský příspěvek. Můžeme si udělat společné zdanění? Jaké příjmy tam uvedu??
Díky moc
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9534
22.11.07 20:16

Eriko díky moc, já měla i za leden nemocenskou takže bych neměla mít žádný zdanitelný příjem, ale ještě se podle Tvé rady zeptám na finančáku.Ještě jednou díky.Aspoň nějaké penízky zpátky na stavbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
29.11.07 22:06

Prosím, může někdo „daňovému analfabetovi“ říci, jak je to se SZM - poprvé by se nám to mělo vyplatit, když jsem celý rok 2007 byla na MD a RD, ale vůbec netuším, zda tedy musíme s manželem podat sami oba společně daňové přiznání a jeho zaměstnavatel už za něho přiznání nepodává nebo je to tak, že manžel nahlásí u zaměstnavatele SZM a já pak podám sama přiznání? Jak to prosím je v praxi? :o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
30.11.07 10:48

Ahoj,
záleží na tom, jak se manžel dohodne se mzdovou účetní. Některé mu daňové přiznání vyplní a jiné ne. Každopádně oba si musíte udělat daňové přiznání vč. přílohy 5 - §13 SZM a na finančák se podávají daňová přiznání společně v jedné složce. Jo a manžel přiloží potvrzení o příjmu a Ty pokud Ti MD vyplácel zaměstnavatel taky, pokud OSSZ (měla by jsi dostat papír, kde máš vypsaný částky).

Doufám, že jsem to napsala srozumitelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9534
7.1.08 12:26

Holky jsem tady zase s jiným dotazem.Přišlo nám potvrzení „o poskytnutém úvěru a o skutečné výši zaplacených úroků z ůvěru!“.....je nějaká hranice kolik si můžem odečíst ve SZM nebo můžem všechno.
Díky moc Pavla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
12.1.08 22:02

Ahojky,poradí mi někdo?Můžu podat SZM ,když jsem na RD ,ale jako vedlejší činnost od října podnikám na ŽL? (zatím ve ztrátě:o)))?
Díky T.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.1.08 20:58

Re: Společné zdanění manželů

Ahoj,
tady je taky jeden výpočet společného zdanění, je tam i orientační výpočet:
 http://www.vydaje.cz/

:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
  • Citovat