Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Hanča1234 píše: VíceŽila jsem bez auta celé dětství (Praha) a chybělo nám jenom na ty noční cesty na pohotovost. Ale to je tak jednou za rok? To pak taxi. S tržnou ránou v obličeji, ze které cákala krev, mně jako dítě vezla sanitka, a taky jednou s akutním břichem.
Nákupy vozíš mhd v tašce na kolečkách (ale byly jsme doma 2-3 lidi, pro sesticlennou rodinu by to možná bylo jiné). I leccos z ikey jsme dovezli metrem, stůl, skříň
na hory jsme jezdili i s lyžema autobusem, k moři též (bez lyží). Mám na to hezké vzpomínky, byla to sranda. Na nádraží se jezdí mhd, vždyť tam ani není kde parkovat.
@Platanka Včera jsem jela do nemocnice. Měla jsem úraz a z kolene mi tekla krev, nakonec to skončilo šitím. Autobus od nás nejel. Nemít auto, zbývá jedině taxi, což je 200 Kč tam a 200 Kč zpět. Sanitku bych si na tohle nevolala. S nákupem je to to samé. Jsme velká rodina, a tahat to v ruce, tak mě klepne. Foodora a podobné služby jsou drahé, výběr je omezený a já si navíc ráda vybírám, co přesně koupím.
@Hanča1234 tak když jedeš s krvácející ranou do nemocnice, skončí to sítím skoro vždy, ne?
ti doktoři se taky potrebujou nějak udržovat v kondici.
@Semtex no vždy ne, už se mi stalo že mi tam dali takovéto lepidlo nebo náplast co to spojila ![]()
Jo, mladý Dr si užil. Bylo nás tam na šití 5 ![]()
Pro nás je život bez aut nepohodlný. Včera jsme třeba vezli pět 20 kilových kufrů na letiště + příruční zavazadla. V týdnu jsme jeli do Aquaparku, do ZOO, na večeři a zákusek 60 kilometrů atd. Furt někde. Absolvovat to vlakem nebo MHD. Ani za nic. Otravné.
Ale někomu to třeba vyhovuje. Ať tak funguje, komu vyhovuje.
@Kelsey1 a to ani nemluvím, když jedu se psem na veterinu. Už to vidím MHD 😅
@Hanča1234 píše: Více
Pes je bez problémů. Ten by asi vlak dal. Ale taková kočka. Dělala by hlasitý cirkus celou cestu. Což dělá i v autě, protože nesouhlasí.
@Kelsey1 no,vzít do vesnického MHD Bernardýna..nevím nevím. Je to slinta
Přeji Ti brzké zahojení kolena. ![]()
U nás stojí taxík stovku. Teď s ním jezdím pravidelně 2× nebo i 3× týdně, protože nemůžu ještě pořádně chodit. Nákupy taháme na kole. Obchod máme 250 metrů od domu, ale teď se změnil řetězec a stojí to za 💩. MHD máme do 300 m několik spojů a případně další dva cca 900 m. Přírodu za barákem a do velkého lesa cca 1 km. Tady to jde bez auta v pohodě. A když je potřeba, tak to ten taxík jistí. Oni teda hodně „suplují“ sanitky, protože nejvíc vozí lidi do zdravotnických zařízení (alespoň přes den). Pořád to vyjde levněji než „živit“ auto. No, a stejně bych ho neuměla řídit, takže by mi bylo k ničemu. Ale bydlet někde na malém městě nebo na vesnici bez auta, by teda problém byl. To by se člověk toho taxíka nedoplatil.
@Prelesta no právě, bydlíme pár km od města..Les u domu, ale bez auta to nejde.
Děkuji, už to ani nebolí ![]()
MHD nemáme potřebu zkusit. Naposled jsem zkoušela vlak, když měl tři měsíce. Tehdy jsem ho zvládla vzít do schodů v náručí (u nás tehdy jezdil starý harapák se schody). Máme Berňáka. Líbivé barvy, chodící plyšák v životní velikosti. Kde přijdeme, tak je magnet pozornosti. Navíc je komunikativní ve smyslu, že srandovně kvíká, když na něj mluví. Čím víc na něj budou mluvít, tím víc to dělá komediant. Můžeme si pohladit? Můžeme si pohladit?
@Kelsey1 jo, já s naším taky jela vlakem cca ve 4 měs. Do Prahy ![]()
Přítel ho nesl do schodů a taky nás stavělo plno lidí. Dnes už bych to nezkoušela ![]()
I proto že máme zvířata tak jsou auta nutná.
Berňáci jsou taky krásný
miluju všecky psy ![]()
@Hanča1234 koupila jsem si letos ke kulatinám hybrida nákupní kabelku. Chtěla jsem pro sebe menší berušku. On má velké rodinné. Můj muž byl nedůvěřivý. Je to mezistupeň, než přestoupíme jen na elektro. Teď je nadšený, říka, že si můžu jezdit pro rohlíky 100 m. Což samozřejmě nedělám. Má to nulaprd spotřebu.
@Kelsey1 já chci práve elektro z Carvaga…recenze mají super.
Zažila jsem kluby v Praze, které dětem autobusy na soutěž / závody, zápasy neobjednávaly. Normálně se tam rodič měli dopravit sami. Většinou u větších dětí fungovala spolujízda, protože většinou ty rodiče chtěli být přítomni.
Autobus jsem zažila u nejvyšší soutěže sportu, ale ani třeba v okrese nejezdí rodiče busem, jednoduše protože je to drahé. ![]()
Pokud to někde funguje očekavála bych to od větších klubů, nebo od klubů kde mají dobrého sponzora a jde nebo jde o akci á 1× za rok.