Poradna duly
Jana Čurdová
Evi ale tvoje zdraví a miminko je teď to nejdůležitěšjíš. A virózy v těhotenství jsou moc nebezpečné. Nezahrávej si s tím. Však ono se to v práci nějak vyřeší. Alespoň na pár dní by sis měla odpočinout a vyléčit se!!!
Když já jsem se léčila od 27.12. tři týdny a teď po 14dnech to mám zase zpátky. Nechce se mi vůbec hýbat. Cesta na záchod je utrpení. Bolí mě celý človíček. Už se vidím v posteli.
Ahoj holčiny,doufám že už je vám dneska lépe.Ale když to čtu,tak asi moc ne!Je mi vás všech moc líto,protože já nezvracela ani jednou,vlastně ani nevím co to je!Jen mě pořád pálí žáha. ![]()
Dneska jsem byla na plicním - razítko do těhuprůkazky prý musí být. Byly tam ještě tři budoucí maminky a měli mnohem větší bříška než já(já vlastně ještě žádný nemám),tak jsem si nepřipadala ani moc těhotně!!! ![]()
EvikP musíš to nějak zvládnout. Já byla s virozou doma tři nedělě a po týdnu v práci(dělám v lékárné) to mám zpátky. Obvodní dr. mam prý jen zavolat - hned mi napíše neschopenku. Z vlastní zkušenosti doporučuju litry čaje s citronem a hlavně být v teple. Pokud tě přepadne i kašel (tím trpím nejvíc) můžeš si koupit Stodal sirup.Ten se v těhotenství může. Tak držím palce a brzo se uzdrav!!! ![]()
milhauska
Když ono to s tím čajem také není tak jednoduché. Černý se moc pít nesmí a ovocné jsou kyselé a chodím po nich zvracet. Nemám to jednoduché… ![]()
EvikP
to máš pravdu s tím čajíkem.Já to dost střídala - černý,ovocný a sladila jsem medem kvůli tomu kašli.Je pravda že pokud je ti špatně (zvracíš),je nutná jakákoliv tekutina - když zvládneš udržet třeba colu,nech si ji odstát a pij. Prostě jen hodně pít - vlastně se může cokoliv…
Ahojte,
pár dní jsem vás nečetla a už zase nestíhám.
A co u nás? Z dovolené jsem si dovezla rýmu a snažila se ji léčit bez léků a dopadla jsem úžasně - po týdnu jsem naklusala k dr. se zánětem dutin
Takže jsem nafasovala antibiotika a doufám, že do týdne zaberou, jinak mě čeká pan doktor na nosním a podle toho, co jsem slyšela, nebyla by to žádná sranda
Od rána do večera smrkám, kapu do nosu, cpu se sirupem proti kašli a doufám, že to mimčo ustojí spolu se mnou.
Takže - EvikuP - nechci tě strašit, ale na tvým místě bych zavčasu naběhla k doktorovi. Třeba to není nic vážnýho a aspoň ti dá něco, co jako těhule můžeš a uleví se ti. Jestli to ve firmě bez tebe nejde a být tam opravdu musíš, neznamená to, že se přitom nemůžeš léčit. Já jsem se chtěla chemickým lékům vyhnout a vidíš, jak jsem dopadla - nakonec musím do sebe rvát té chemie podstatně víc, než kdybych si k dr. zašla už minulý týden.
No, jsem hrozná, vlezu sem jednou za čas a vždycky poučuju, co?
Koukala jsem na fotečky a na ta vaše drobná bříška. No při srovnání s tím, co jsem viděla, s pohledem do zrcadla bych ten svůj pupek otipovala tak minimálně na 20. tt! Nakonec jsem přesvědčila manžu, ať to taky vyfotí, tak až stáhnu fotky z foťáku a seberu odvahu, jednu velrybku vám tam přidám ![]()
No a teď jdeme vařit obídek, naše slečna už je hladová (ostatně jako skoro pořád, jednou si mě asi dá k večeři)
Lajka (12+4)
Ahoj holky, mě je taky pořád špatně.
Sice nezvracím, ale na jídlo se nemůžu pořád podívat. Už jsem protivná, cítím to na sobě, ale „nemůžu“ s tím nic dělat. Včera jsem měla debatu s manželem, ať zkusí 3 dny jíst to co já,např: 2jablka,2banány,přesnídávku a suchý rohlík. Tak prohlásil,že by měl hlad. Objevil Ameriku, co??? Tak ho nutím, jen to zkus, ať vidíš, jaký to je, já už tak jím 3 měsíce. A on, že by si dal třeba 3banány za sebou, 3 rohlíky za sebou............, tak mu říkám, to nemůžeš, představ si, že já do sebe rohlík soukám 15minut a mám co dělat abych aspoň ten jeden snědla,.......... No, dopadlo to tak, že prohlásil, že by stejně švindloval, když bych ho neviděla, ale snad aspoň trochu pochopil jak mi (nám skoro všem) musí být.
![]()
Ahoj holky,
tak jsem zase doma. Zítra jdu na kontrolu a beru s sebou i přítele. Jsem hrozně zvědavá, jak mu bude, až uvidí mimi na UTZ. Necháme si udělat i fotku a doufám, že na ní bude něco vidět.
Těch 14 dní na horách nakonec za mě vezme kolegyně. Taky jsem myslela, že to nikdo jiný nezvládne, ale holt, stejně to po mně jednou přebere, tak do toho skočí po hlavě.
Co se týče nevolností, pálí mě akorát pořád žáha a to tak, že hodně. Prý pomáhá jedlá soda, tak jí občas piju.
Co se týče nálad, je to se mnou horší a horší.. Jsme byli s přítelem nakupovat a zalezli do oddělení pro miminka, kde měli nádherný věci… a já se tam normálně rozbrečela, když jsem si představila to naše. Náladová jsem taky dost, i když většinou odsekávám a všechno mě vytáčí. Když mám náladu výbornou (většinou ráno), tak si zpívám a tancuju - no prostě těhotný blázen ![]()
Zatím papapa
Kačkač
Eviku dávej na sebe pozor, ať se to brzo zlepší a v práci ti někdo pomůže, abys na to nebyla sama.
S tím jídlem to nikdo nepochopí dokud to nezažije. Ale nikomu to nepřeji. Nechutenství a všechny ty problémy co teď mám jsou tak moc nepříjemné, že jsem z toho už také moc vyčerpaná a protivná. Jediné co mě drží nad vodou je, že vím z čeho to je, že je to v tomto období normální, že nejsem sama a že to určitě už brzy přejde!! ![]()
Já to musím teda zaklepat, to moje tělíčko to zvládlo fakt dobře! Bylo mi blbě cca 3 týdny, ale nezvracela jsem ani jednou! A jíst můžu vpodstatě všechno - něco mi teda smrdí (třeba vepřový maso) a z všude vychvalovanýho celozrnnýho pečiva mám zácpu, tak to prostě vynechvávám, ale jinak docela v pohodě.
Horší je to s tím mým nízkým tlakem,dává mi pěkně zabrat. Už se bojím jít sama i na procházku, hned je mi na omdlení. Už aby bylo teplo, to si budu moct všude dřípnout na lavičku nebo prostě na zem a bude to OK. ![]()
Jinak včera jsem byla zase na kontrole - u dr. v institutu, kde jsme byli na umělém opl. Dopadla nám na výbornou, mimísci už mají 6 a 6,5 cm a maj se čile k světu.
Jen nám s manžou připadalo, že dr. nezvládla svoje emoce a byla dost překvapená, že tam jsou opravdu dvě a obě rostou. Přišlo nám, že to riziko,že zůstane po redukci jen jedno bylo asi mnohem větší, než nám přiznali. Ale to už je teď jedno, hlavně že se mají obě dobře!!! Příští týden mě čeká ještě kontrola v nemocnici a ten další zase kontrola u mýho gyndaře. Na jednu stranu je fajn, že jsem pod takovým dohledem - mám pořád přehled, jak miminkám je - ale na druhou už mi z toho začíná trochu hrabat. ![]()
Já jsem včera docela hnusně odsekla i mámě, byla jsem tam na návštěvě a ona mi nabídla hovězí na česneku se špenátem
. Já vím, že to myslela dobře, ale odsekla jsem jí, proč mi takový věci vůbec nabízí,že je mi špatně, jen to vysloví. Tak řekla, že si myslela, že už se mi změnily chutě. ![]()
Radko, máš tam odpověď, ju?? A jestli chceš, můžeš někdy písnout i na mail!!! ![]()
tak koťátka, jsem zde ![]()
To tedy byl fofr, popíšu… ráno malej do školky, pak jsem jela na kontrolu 40 km, pak fofr zpátky, vyzvednout mrně, jet 68 km ke tchánům, tam přemluvit malýho, že tam fakt musí být beze mne, pak zase zpátky do Brna. Potom jsem učila do půl šesté první pomoc a teď jsem mrtvolka ![]()
Ale jinak, pecička má už 5,65 cm, za týden vyrostla skoro o dva cenťáky. Mlela sebou krásně, šíjový dopadl dobře.
Když jsem doktorce popsala, že malej tvrdí, podle fotky, že to není miminko, ale rozkrojená mandarinka, udělala mi tak krásnou fotečku. Na tu malej řekl, dobře mamíšku, mandoška to není, ale je to jako mravenec ze včelky Máji..ono to tak vážně vypadá
Hodím to na scan a pak do albíčka, aby jste mohly omrknout.
Jinak jsem zvracela po cestě k doktorce..tentokrát u gymplu:-)) a pak teď před domem, chudáci sousedi.
EvikP,
zlaríčko, nedělej to, že s eobětuješ pro druhé, mysli na sebe a svoje miminko. Během jednoho dne o něj stresem, teplotou a kdoví čím můžeš přijít.Nechci tě strašit, ale opravdu teď mysli na sebe a miminko.
Poprvé tu přiznám, co mi je, mimo astmatu a operace hlavinky má pozitivní testíky na rakovinu. Něco mi v těle vře už skoro rok a nikdo neví, co a kdy to bouchne. Já věřím, že nikdy nic. Tím se ti snažím říct, aby jsi byla a snažila se být zdravá pro svou rodinu a sama sebe, potom člověk může litovat celý život a zpátky už to nevrátí. A on ten život není zas tak dlouhej, jak si někdy myslíme. neber to jako poučování, spíš radu, protože o tebe mám starost.
Jo, ale mne budou muset ve 130 utlouct holí:-))
Ahoj kočky moje,
nějak vás zanedbávám:-(((, veliká omluva!!!
Matulienko, holka zlatá, buď silná!!! Držím moc palečky, aby bylo všechno v pohodě a od lékařů to byly jen plané poplachy!!!
Jinak já se cítím víc a víc skvěle! Užívám si to a po pondělním přeměření tlaku jsem v pohodě. Mám ho v pořádku 110/70 ![]()
Za 14dní už nás čeká den D a začínám z toho být dost nervózní. Jediný, kdo je v pohodě, je Peťulka. Ten si to nějak nepřipouští.
Mějte se krásně a já slibuji, že budu poctivka poctivá a budu nakukovat častěji. Teď se jdu vrátit o x stránek dopředu a přečíst si, co je nového.