Poradna duly
Jana Čurdová
Krásné pondělní ráno!
Nestačila jsem koukat, co nás zase přibylo
To se zvyšuje šance, že tu pokaždé na někoho narazím ![]()
Nestálo by za to vyhrabat tabulku s TP? Ale už si nepamatuji, které stránce jsem ji naposledy viděla.
Víkend zase utekl, ani nevím jak, ale aspoň je mimísek zase o něco větší. Měla jsem docela v pátek a v sobotu problémy - dost nízký tlak a k tomu puls okolo stovky. Asi i reakce na změnu počasí.
Zítra jdeme na kontrolu a tripple testy, tak jsem zvědavá, jak dopadneme. Musím pít dnes o 106%, aby se mi nestalo to co posledně při odběrech - měla jsem málo krve a sestřička mi doslova ždímala žílu na ruce, to jsem ještě nezažila.
Holky, já asi podle jídla budu mít nějakého hemafrodita - na mlíko ani na maso nemám chuť. Občas zdlábnu něco sladkého (vede hlavně pečené - dorty a koláče) a solím rozhodně více.
A s tím nadýmáním po porodu to bude problém - zeleninu musíme kvůli výživě miminka a podle mne nadýmá úplně všechna. Nedávno jsem viděla, že pro kojící doporučovali pórek (kvůli minerálům) a ten je podle mne přímo nadýmací bomba. Mě třeba nadýmá i mléko.
To si tedy užiju.
Co se týče jmen, pořád to trochu měníme. Z Marušky se stala Šárka a z Jakuba nejspíš Adam. ![]()
A kočárek už mám vybraný - Inglesina Magnum 2006 Bike, budem kupovat společně s autosedačkou, což se nám hodí do miniauta ![]()
Kačkač
Gerdo něco podobného jako „baby shower“ je i u nás, teda aspoň tady na Valachách určitě. Akorát se tomu říká, že „se nese něco do kúta“. Většinou se podarovávatelé domluví předem s nastávající mamčou, aby se jí pak nesešlo milion tisíc stejných věcí jako se svatebními dary
, ale zas je fakt, že tady se dávají menší dárky než třeba zrovna autosedačka nebo kolíbka. Spíš kosmetika pro dítě, plínky do porodnice - takové ty s vykrojeným vrchem pro pupík, nějaké oblečení, hračky, knížky a tak.
Kačenko78 máš pravdu ohledně toho jídla v době kojení. Jenže já už měla jedno dítě, tak mi ani nepřišlo, že se to neví. Byli jsme nedávno u známých s miminkem „donést něco do kúta“, a oni si stěžovali, že malý jim furt řve a prdí, ale moc. No tak jsem s ní zavedla řeč na téma jídlo, a bylo to jasné: Na snídani smažené vajíčka na cibulce, k obědu zeleninová polévka (květák, hrášek i zelené fazolky) a karbanátky s česnekem, cibulí a kořením uvnitř a na večeři hřiby! Se nedivím, že malý řval jak pardál. Navíc někdy se může stát, že kojící mamce to nic nedělá, tedy jako, že z toho prostě ona sama neprdí, ale zato Škvrňous má děsné bolení bříška. A nejde jen o zeleninu - květák, hrášek, fazole - zelené i celé, zelí - kysané, čerstvé, čínské, kapusta, cibule, česnek a další u ovoce hlavně bacha na ty hrušky a hrozny, pomeranče, nektarinky, mandarinky, jahody, ananas a další zejména exotické, kromě banánů, ty neva, a nezapomenout i na džusy z nich. Ale některým mimčům vadí i čerstvé pečivo , takže aspoň den staré - žádné křupavé rohlíčky. No a taky bacha na koření, ať už v mase nebo i v salátech. je toho děsně moc, ale já jsem držela dietu až do Kulíškova půl roku a za celou dobu jsme neměli ŽÁDNÝ PROBLÉM S BOLENÍM BŘÍŠKA
Cinq že je to bezva mít také opečovávatele? Nejdřív mě trochu mrzelo, že budeme mít děti dál od sebe
(Chtěli jsme původně tak o 2 o 3 roky, ale to se nám nepodařilo, pak jsem šla zpátky do práce, dělat kariéru
, ale pak najednou se začaly ozývat mateřské pudy a TIK TAK biologických hodin a během 4 měsíců jsme čekali Mimíska) Ale teď si zas říkám, že je to super
Kulíšek se fakt děsně těší a pomáhá mi jak může. Dokonce ze začátku, když se mi chtělo furt jenom spááát, tak mě nechal a hrál si v pokojíčku a ani nezlobil ![]()
Matulienka ti chlapi jsou fakt někdy děsní co? Můj manžel se taky tvářil jak…, když jsem mu vychvalovala Kulíškovo starání se o mě. Fčera byli večer v Kauflandu a zaúkolovala jsem je,aby mi koupili tulipány nebo frézie, abychom to tu měli trochu jarní, když je venku taková "Ladovská zima
" a manžel mi řekl, že prej na co kvítka? Na to Kulíšek, Víš co mami já Ti je koupím sám jo?! Pohladil mi ruku a dal mi na ni pusu. No není to nádhera?
Woodoo,
tak to je nádhera, Kulíšek je zlatíčko, kdyby si jen tátové vzali příklad ze svých synů.
Jo, kdyby jsi chtěla koupit kilo uheráku, to by pochopil, co? ![]()
Woodoo
Ja si myslim,ze ten vekovy rozdil problem neni,ja jsem sice druhe chtela po 4letech,ale taky nam to neslo
az ted se nam to povedlo,ale na druhou stranu;vim ze jsem se dostatecne venovala dceri a ona je tak nadsena a tak se tesi
Stara se o me,jak nejlip umi (a to te tak zahreje u srdicka)
Holky tak jmeno pro holku je u nas asi jasne
bude to na 98% EMMA
ale s klukem je to problem
mame rozdilne nazory,ale aspon se nam libi jedno dohromady,tak to mozna bude GABRIEL
Holky ti chlapi jsou obcas opravdu jini
ale nastesti na toho svyho si stezovat muzu minimalne
to spis on by mohl rict jak jsem naladova
ale jakou si me nasel,takova zustanu ![]()
Matulienko I na uherák včera došlo
Sice jsem skoro celé odpoledne skučela jak zlý pes v Pejskovi a kočičce, co jim sežral dort, ale Uherák jsem jim taky nakázala koupit
, a pak jsem zblajzla 3 rohlíky s máslem a uherákem ![]()
Zítra mají ti moji Tomové svátek, takže jsem jim včera napsala i ingredience na Krtkův dort - Kulich je z něho úplně pominutý. Ovšem ho spíš baví mi pomáhat s přípravou, ale jíst to ne
On taky spíš ten uherák nebo čabajku ![]()
My zatím nemáme s jmény vůbec jasno. Minulý týden přišel manžel, že se mu líbí Linda a já nemám nic proti, jen nemůžu přijít na nějakou zdrobnělinu. Z klučičích jmen se nemůže vůbec rozhodnout, mně se docela líbí Tadeáš. Takže jsme stále ve fázi výběru a pravděpodobně budu ještě několikrát hlásit, že je vše jinak.
Manžel není vůbec náladový. U nás je to tak, že on je citlivý flegmatik a já pragmatický flegmatik. Docela to ale funguje, měnit bych určitě nechtěla je na něj spoleh.
Erizo
taky se mi líbí Tadeášek a kluci zatím nekomentují. malej by chtěl, aby se kluk jmenoval Marsupilami…ať žije Fods Kids ![]()
Matulienko. pořád lepší Marsupilami než třeba Rambo ![]()
To mám mezery ve vzdělání, vůbec mi to nic neříká, jak nemám děti … ![]()
Začínám dostávat pěkný hlad … a nevím ještě na co. Copak budete mít k obídku vy?
Erizo tak to já jsem cholerik a manža flegmatik. Doslova jako oheň a led no a dohromady je z toho horká voda
, takže taky fajn
Matulienko Marsupilami
tak to je teda nářez!
No já mám teda tu Rozárku a teď se mi rýsuje jako klukovské Honzík ![]()
Tož uvidím jak se to vyvrbí do srpna
Erizo Taky dostávám hlad a nevím na co
Taky ovšem nevím, KDO by mi to tak uvařil
mě se totiž nechce nic dělat
mám nějakou lenoru nebo co ![]()
Tak mám skvělou zprávu, triplíky testíky vyšly v pořádku
teď ještě ty páteční a budu ta nejšťastnější máma na světě. ![]()