Srpen 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
14.3.06 14:39

Ahojte holčinky,
tak si právě užívám „kopáníčka“ :lol: Cítím už to skoro dva týdny, ale teď to nabírá na intenzitě. Je to SUPER pocit :lol:
Jitka81 na ten maliník se taky chystám, ale četla jsem, že se má pít až okolo 30tt, ale myslím, že tím nic nezkazíš :wink:
Holky Brňačky chtěla jsem se zeptat, jestli budete chodit na nějaké kurzy - jestli máte nějaký info, který je dobrý a který ne.. A ještě na bazény v Brně. Chtěla bych chodit plavat někde co nejblíž centra - jaký bazén byste doporučili??

• Citovat
  • Upravit
1679
14.3.06 14:40

Jsem se zapomněla přihlásit :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
14.3.06 14:50

jo teď jsem si vzpoměla s tim bazénem: holky co už chodíte plavat, četla jsem, že by se měl do bazénu používat tampom pokapanej trochou ol. nebo obyč. oleje, kvůli možným infekcím? Používáte to někdo? Já se do bazénu teprve chystám. Právě se všude píše, že by se holka v těhotenství neměla ani moc koupat a když, tak až po tom co se opsrchuje a přitom v bazéně je daleko víc špíny než u mě ve vaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
14.3.06 14:58

tak s tim bazenem vam nevim,ale zase jsem cetla,ze voda by mela byt minimalne 30stupnu.....a mene chloru (ale ten je dneska vsude 8O i doma se v tom koupeme…Jinak ja jsem chtela chodit do bazenu :D ale kvuli castym infekcim nemuzu…jsem na to hakliva 8O :?
A potom jsem cetla,ze tehotne by jse nemeli koupat(ve vane) v teple vode anebo sprchovat dele nez 15minut,pry to vyvolava konstrakce.....a to si taky nejsem jista?…spousta lidi toho napise :roll: ze pak nevim co je pravda a co drb.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
14.3.06 15:53

Nykam o tom olejovém tamponu jsem nic neslyšela, docela bych měla i strach, že si do pochvy zavedu nějakého bacila, protože když jsem ve 14.tt krvácela, neexistovalo používat tampony, i kdybych je měnila každou půlhodinu. No a s tím měřením jste mě teda překvapily Ty i Jitka81 Mě pánev neměřili ani připrvním těotenství, a osobně ani neznám žádnou mamču, které by to měřili, a to ani když jsem ležela v tom špitále. Jenom sousedka musela rodit oba kluky císeřem, že je úzká, ale jestli ji měřili už na začátku anebo až ke konci těhu, kdy jde odhadnout váhu Prďolky, to netuším. Jiný kraj, jiný mrav :lol: Ale nebojte, minulý týden jsem četla dopis v Betynce od nějaké maminky, která přirozeným způsobem porodila miminko 5.8 kg a 59 cm! :roll:

Cinq s tou vanou a dlouhým sprchováním je to fakt, teda ono se hlavně jedná o teplotu té vody. Čím teplejší, tím horší! Teda to platí v těhotenství, ale zas při porodu je to naopak. Teplá voda pomáhá povolovat vazy a děložní hrdlo, takže se rychleji otevíráme, a to se chce. :lol: Ale neviděla bych to zas tak drasticky - pokud si dám občas vanu, tak se taky prd stane - děložní stahy jsou i při sexu :oops: , holt se to nesmí přehánět. Mě ale teď vana a teplá voda, nebo i teplo v místnosti vadí - rozšiřují se cévy, klesá tlak, a jelikož těhule mají vyšší frekvenci tepu, je to tak akorát někde sebou seknout :(

Zrovna mi volala sestřička, že tam toho 20.3. pan doktor nebude, a kdy mám další kontrolu. Řekla jsem jí, že další termín nemám a že toho 20. jdu na velký UTV a ptala jsem se, co se manželovi stalo, tak prý nastupuje na operaci do nemocnice - přestal močit, takže nejspíš prostata :( , a zastupující doktorka nedělá UTV. Prý po tom velkém UTV si mám zavolat na další kontrolu. Pošlu mu aspoň přání k brzkému uzdravení, je totiž fakt skvělý!

Sem se zase rozkecala :oops: :lol: :wink: 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
14.3.06 15:58

Cinq
To s teplou vodou při sprchování a koupání je pravda, raději se tomu taky vyhýbám…a bohužel trpím na záněty, takže ani bazén pro mě nepřipadá v úvahu :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
14.3.06 16:05

Janey taky jsem se tesila na bazen :D protoze pred tehotenstvim jsem chodila normalne s dcerkou (ta ted taky nechodi,nema s kym) ale nemuzu,protoze se mi ty zanety objevili az ted v tehotenstvi 8O :?

Woodoo tak ja stejne radeji sprchu nez vanu :D z vany jsem vzdy tak utahana a ospala.....naopak sprcha me vzdy povzbudi a nakopne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
14.3.06 16:10

Tak se s vámi pro dnešek opět loučím. Hezký zbytek dne......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
14.3.06 16:11

Cinq
No, ono se říká, že se to v těhotenství zhoršuje…to já musím zaklepat, naštěstí nemám žádné velké trable, ale já jsem zvyklá, mám s tím problémy už léta a pořád dokola :?
No holt to budeme muset bez toho bazénu vydržet :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
14.3.06 16:12

Ahoj holky!
Tak testy nam vysly dobre.Jak tak ctu ruzny tehule,nekdy jsem zmatena,protoze me fakt nic neni.Zadne nevolnosti,zadne krvaceni,zadne bolesti.Tak se vzdycky bojim,aby to nebylo naopak,zacatek dobry a porod nestesti.U me ten zakon schvalnosti tak funguje
Jinak jsme se chtela zeptat kdyz mate v tehotenstvi nizky tlak co na to pouzivate?Vsichni rikaji akorat kafe.
A taky sem se chtela zeptat..co je to ten „velky ultrazvuk“?
a pro NYKAM:cetla jsem,ze kleste se normalne pouzivaji,pokud je to treba.
tak zatim cauky G.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
14.3.06 16:14

gerda
Tak to moc gratuluju k dobrým výsledkům :)
Z toho, že máš těhotenství buď šťastná a neboj, i ten porod bude v pohodě, budem ti držet palečky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
14.3.06 16:20

Ahoj, četla jsem že do bazénu jedině tam, kde dělají koupání miminek, že je tam „přizpůsobená“ voda
nykam: já bych ty tampóny neriskovala kvůli infekci, zeptej se na to Dr.
Já miluju sprchování v horký vodě, snažím si na to teď dávat pozor, ale jde to tězce :lol:
A pánev mi měřili hned první poradnu… radost veliká, sestřička mi říkala, že mám ukázkovou pánev, tak alespoň k něčemu mi ta moje rozložitost je :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
14.3.06 16:21

Gerda tak jsi udelej obcas kavicku,slabou,ja ji taky piju obcas.....jinak velky ultrazvuk se dela,jestli je miminko opravdu v poradku (ale stejne to neni na 100%) dela se ve 20tt a tam ti muzou i rict jestli je to kluk nebo holka :D je to prote podrobny ultrazvuk…
Jinak gratuluji k vysledkum :wink:

Janey ja jsem zvykla taky :wink: bojuju stim asi tak od puberty 8O :? ale ted je to horsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
14.3.06 16:22

Kacenko78 , doplňuji mé údaje do http://srpen2006.wz.cz , pohlaví - holčička, příští kontrola 23.3. (velký ultrazvuk)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
14.3.06 16:22

Gerdo Gratuluji k testíkům!
Ten velký UTV, alespoň tak jak ho dělají ve Zlíně, je vyšetření srdíčka + měření všeho co se dá - hlavičky, hrudníku, stehenní kosti - navíc, pokud to jde vidět - když se prcek moc nemele :lol: - tak jde třeba už i poznat jestli má 2 ledviny atp., ale to spíš ještě o chlup později, taky se přitom dívají na to jestli je páteř uzavřená - triple testy jsou sice i na tohle, jenže nejsou moc přesné, a pokud doktor nemá možnost dělat UTV při každé prohlídce (jako třeba ten můj), tak je to další vodítko pro zdravé mimi. Snad jsem na nic nezapomněla :oops: Jsem teď nějak blbější nebo co :roll:
A je pravda, že kleště se stále používají, sice minimálně, ale používají. Kolegyňka tak rodila, a Malá je v klidu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí