Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holciny ![]()
Vitam tu novou Saary a at se ti tu libi ![]()
Jinak jsem vam chtela jen napsat jak jsme se s pritelem v patek a v sobotu pobavili vecer ![]()
Proste kazdy vecer ten muj prdola radi v brisku(ale opravdu radi) a tak jsem lezela a najednou bum a ja jsem mohla videt jak mi vykukuje boulicka na brisku
no a tak to me duchal asi 20minut a pritel s dcerkou se mohly uchlemtat,jak mi naskakuji boulicky ![]()
A v sobotu to same.
Preji vam vsem hezkou nedeli ![]()
Ahoj maminy,
konečne po dlhej dobe mám čas začať sa zase zúčastňovať „miminkovských“ diskusií. To viete, blíži sa 31.3 a to je čas daňových priznaní, a ešte nás čaká daňová kontrola, takže som v podstate od rána do večera zahrabaná v papieroch, ale v pondelok už len vyplním priznanie a šup na daňový úrad. A dúfam, že už bude kľud.
Konečne som preliezla všetky stránky, za dobu, čo som tu nebola. Tvrdnutie brucha - no začalo mi asi pred týždňom, väčšinou keď ležím na chrbte, zrazu ma tak stiahne a vyduje sa mi na bruchu také niečo tvrdé a veľké asi ako kokosový orech. Gynekolog hovoril, že je to maternica a pokiaľ sa neotvára krčok je to v poriadku. No a užívam nato magnézium. Sex - tak ako tu niekto písal, tiež čakám kedy sa mi vráti poriadna chuť. Takže teraz väčšinou len raz-dva krát týždenne, aj to sa premôžem kvôli priateľovi.
Matulienka - som čítala, ako si niesla kočičku na kastráciu. Ja som dávala svoje dve potvory tiež kastrovať minulý týždeň a keď som ich tam nechávala, strašne chúďatká „plakali“ a ja som tam stála a revala akoby som tam nechávala vlastné dieťa. Veterinár na mňa pozeral, ale snáď to chápal. Chúďatá, potom chodili ako podnapité, stále padali, tak som ich dala do takej vysokej krabice, lebo som sa bála, že si niekde ublížia. Ale už sú v pohode a sú to ešte väčšie divošky ako predtým. Nič pred nimi nie je v bezpečí. No a samozrejme kolom dokola počúvam, bože ty si tehotná a máš tu mačky.
Koľko chorôb prenášajú. Sodoma gomora. Už takým ľuďom hovorím, že sa viac bojím ľudskej blbosti, ako toho, že niečo chytnem od tých divošiek.
No a kočíK? Ja som si vybrala tento. Patron Apolon Lux. Ale idem sa pozrieť na tú výstavu „Vše pre dítě“ do Brna, tak možno nakoniec ešte zmením rozhodnutie.
Uff, ale som toho napísala. No sľubujem, že už budem poriadnejšia. Inak AFP testy OK, tiež som mala napísané, že vzhľadom k veku, vyššie riziko DS
Však mám len 27
No a vo štvrtok dúfam že veľký UTZ. Sa mi zdalo, že som v piatok dostala pár kopancov, ale odvtedy som už nič necítila, tak neviem ![]()
A prikladám obrázok môjho kočíka
http://www.patron-bohemia.cz/…e7_0_300.jpg
Tak a je zase víkend v čudu. V sobotu jsme byli obhlídnout kočárek a i přítelovi se moc líbil, takže máme jasno. Počkáme na květen na ForKids, jestli nebudou slevy a pak ho koupíme.
Kopání, tedy spíš pohyby cítím asi 2 dny. Nejdřív jen , když jsem měla na břichu ruce a trochu zpevnila místo, kde by mělo mimi být, teď už občas cítím i bez toho. už se ale těším, až to bude znát i hmatem, aby z toho měl něco i přítel.
Hurrrá Sparta vyhrála!!
Tak to vypadá, že už nám začne to vysněné jaro. Tento týden má být kolem 10st. a o víkendu až 15-17st. Asi vyrazíme na chatu.
Jo, taky se musím pochlubit, jak jsem řekla, že začnu s ručními pracemi, tak jsem za víkend upletla svetřík pro mimi. Snad bude ok, jelikož s tím vůbec nemám zkušenosti. Jediný co jsem kdy upletla byly šály a rukavice, které jsme pletly ještě v základní škole.
Dobré ránko těhulky ![]()
hlásím, že jsme v sobotu byli v Polsku okouknout ceny. Kočárky, postýlky, autosedačky apod. vycházejí asi o 10-20% levněji (jak co), ale velice dobré ceny mají za oblečky pro miminka. Jako příklad vám napíšu soupravičku košilky, dupaček a čepičky za 23,–Zl což je v přepočtu asi 175,–Kč. Jen mě zarazilo, že nejmenší velikost měli 62. 56 jsem nikde neviděla. Takže v červnu tam asi vyrazíme dokoupit oblečky. Máme to jen 15 km, tak se to vyplatí. Ale napřed si musím udělat seznam potřebných věcí ![]()
V sobotu jsme tam jeli ale hlavně kvůli oblečení pro mě a byla jsem dost zklamaná. Neměli tam nic, v čem bychom my těhulky vypadaly hezky ![]()
Nakonec jsme koupili pro mimíska jen polohovací lehátko na doma, protože u nás ho nějak nemůžu sehnat. Takže jsem zatím koupila v bazaru starší za 400,– a teď jsme koupili nové za 1100,– To starší budeme používat venku na zahrádce a nové si necháme na doma. Jen si už nepamatuji, jak dlouho synovec to lehátko využíval. Ale třeba budeme mít i druhé miminko, tak to plně využijeme ![]()
Přeji vám hezký den, i když je pondělí ráno. Ale třeba se dneska na nás bude usmívat sluníčko jako včera ![]()
Ahoj holky. Taky přeji krásné ráno.
) Já jsem v práci, takže nic moc, ale za pár týdnů to bude lepší.
Taky se chystám na veletrh, napřed to okouknu v Brně a potom v Praze už budeme v květnu nakupovat.
Mimulik - vybrali jsme stejný kočárek a hrozně se těším, až si ho pořídíme. Je to český výrobek a přijde mi docela dobře vybavený a prostorný na zimu, aby se tam vešlo mimčo s fusakem.
Jo a díky za přivítání, už se pomalu učím, co a jak… ![]()
Dobré ráno všem,
taky bych se ráda jela podívat na ten veletrh, ale nikde jsem nenašla, jestli je možnost tam něco zakoupit po celou dobu veletrhu, nebo až poslední den? Nerada bych tam jela zbytečně. ![]()
Kikina
u mě je to s tím strachem naopak, čím víc čtu článků o porodu, jako že jsem si to zakázala, abych se zbytečně nestresovala, tím se porodu míň bojím. Asi jsem vždycky narazila na článek, kterej je napsanej tak, jako že to nic není…Ale nevím, jak to budu mít třeba týden před termínem, to už budu mluvit asi jinak ![]()
Dobre ranko vsem a plny slunicka ![]()
http://www.me-2-you.net/…img00067.jpg
Holky tak jsme se byli o vikendu podivat na kocarky a postylky
kocarek uz mam vybrany jak jsem psala(Quinny Buzz) a zjistila jsem,ze cena,kdyz jsi ho koupim tady pres internet,tak me vyjde se vsim(s korbickou,autosedackou a sportak a vsechny ty doplnky) asi tak a 400-450euro(coz je asi 12-14tisic) a v CR by me to vyslo vse asi tak na 18 000 az 20 000tisic…tak me to potesilo
ale co me zase dostalo jsou destke postylky,chci nejakou bytelnou a se suplikem dole(ten se vzdy hodi) a to stoji kolem 300euro(ty levnejsi),coz je skoro jak kocar
tak me to docela prekvapilo.....
Jinak holky porodu se nebojte
podle me je horsi zubar
po zkusenosti s mym porodem,radeji rodit nez chodit k zubari,ale ted jsem si pripomela,ze ve ctvrtek jdu opet k zubari ![]()
Ahoj holky,
tak už jsem taky začala načítat literaturu o porodu. Tedy napřed jsem si pořád říkala, že zvládly to jiné, tak já určitě taky, a že se tím nebudu znervózňovat.
Ale minulý týden na cvičení se probíralo téma, kdy do porodnice, a já se dozvěděla, že bych např. měla doma vydržet min. do doby než stahy budou po 5 min víc než půl hodiny. Interval 5min. je pro mě krátká doba a ještě si měřit, zda už je to 30min!
Nějak jsme myslela, že se do porodnice sviští dřív. Ale na druhou stranu určitě nechci tam tvrdnout o moc více, než bude nutné. Jen tedy teď nevím, jak se s manžou udržíme doma. ![]()
Cinq - jestli je to lepší než zubař, to by bylo prima, toho taky nemusím. A moc Ti blahopřeji, že už vidíš prcka i na bříšku, to musí být moc hezké.
Ten můj prcek už taky pěkně řádí, ale zatím to jen cítím. Může to cítit i manžel, takže si to užíváme. Od včerejška je ale prcek docela hodný, kopne mne jen občas, asi odpočívá po bouřlivých sportovních výkonech z konce týdne
![]()
Já ještě kočárek nemám vybraný, určitě s definitivním rozhodnutím počkám na pražskou výstavu. Tak snad mě tam něco praští o oka.
Dobré dopoledne přeji všem.
Vítám Saary , ať se ti u nás líbí:-))
Mimulik ..jo taky jsme se motaly po bytě a teď divočí, rarášek jeden. Dnes jsme byly na vytažení stehů, vše OK, tak jsem ráda a tentokrát jsem ani neřvala, což je úspěch. ![]()
Jinak zabijačku máme za sebou, včera jsem všechno zamrazila, zavařila a tak mám dnes jen praní a odtahání pašit a masa do sklepa.
Holky, dnes je tak neuvěřitelně krásně. Ptáčci zpívají–zatím je to milé, ale později jim budu hodně nehezky nadávat:-)) Taky jsem našla první pampelišku:-))
No a tak manžela ohnu, aby mi zajel koupit muškátky, aby mi trošku zesílily a mohly v dubnu na balkon..jé já už se těšíííím.
Jo a přibrala jsem 1,5 celkem, takže už mám jen 2,5 kila mínus.
tak zatím kráááásný den.
Jo a jinak… na výstavu nás asi pojede hodně:-)) To bude jako sraz těhulek:-))
Matulienko tak to si nechte chutnat ![]()
Jinak jsem rada,ze kocicka je v pohode uz…urcite ji to nevadi ![]()
Jaro je urcite tady,dneska jen co jsem otevrela oci,tak slunicko sviti a meli jsme uz po ranu 12stupnu.....to je parada
tak doufam,ze to tak zustane…
Tak hezke JARO ![]()
Ahojky, zdravím také při pondělku, ale v rychlosti, protože frčím vyřizovat nové doklady, takže se zase odpojím.
Kočárek - tak my zatím sázíme na Inglesinu Trilogy, ale s podovzkem s nafukovacími koly a aby se s kočárkem dalo houpat. Už máme slíbeno, že ho koupí rodiče.
Pohyby - začalo to ve středu a myslím, že je to ono. Spíše mi to přijde, jako by mi něco tepalo v břišku. Ale každým dnem to cítím více, tak snad se opravdu nepletu.
Výstava - samozřejmě jedeme taky, v sobotu. Slibuji si od toho to, že tam omrknu ten kočárek a už se třeba konečně rozhodneme. Zatím jsem ho viděla jen na fotce a bez toho, abych ho viděla v reálu, ho nekoupíme. Jestli se tam bude prodávat, tak spíše nakoupím jen drobnosti, přece jen chci ještě chvíli počkat.
Jinak, kdo je se sev. Moravy a nemá to daleko do Rožnova nebo Kelče, tak od 13.3. do 15. 4. se dá koupit v obchodech od Loany zboží o 20% levnější. Ale myslím, že jsem jediná, co to má při cestě. Tak tam si pojedu tedy nakoupit. Myslím, že Loana má pěkné věci a kvalitní.
Takže zatím pá, pá a já snad odpoledne nakouknu.
PS: Hlásím, že úkol splněn a přes víkend jsem přelouskala všechno, co jsem zameškala. No, byla to makačka a netroufnu si reagovat, mám v tom pěkný guláš.
Matulienko a Cinq, to se máte, že je u vás hezky. Já koukám na úplně oblačnou oblohu, tající sníh tu dělá všude jen bláto … brr. Kdyby bylo spoň trochu sluníčka.
Jinak přeji všem kočičkám, které postoupily nepříjemné operace, aby brzy na to zapomněly. Můj kočičák je taky vykastrovaný a protože ho máme v bytě, tak by to ani jinak s ním nešlo. Jsem ale radši, že se aspoň drží doma a je takový mazel.
Hezke rano vsem ![]()
dneska jdeme na velky ultrazvuk, tak mi drzte palecky, doufam, ze se mimco nebude stydet
a taky doufam, ze tam bude moct jit manza se mnou, zatim jeste na zadnem nebyl a ja nechci, aby byl o ten uzasny zazitek ochuzen
![]()