Poradna duly
Jana Čurdová
Cinq to si ale všechny ty balíky s těma tampónama do porodnice nebereš, žene?
Já totiž myslela, jestli někdo nezná nějaký průměr, kolik jich tak vzít.
Matulienka to je jasný, že už jí hrajou ruce - kdoví, jestli už není nějaká polička smontovaná ![]()
A s tím shazováním - doufám, že to shodíme (i já
)
Tak, my prý taky půjdem na procházku. Máme obalené žampiony, tak až se vrátíme, uděláme mňamku!!!
Holky, venku se to nedá vydržet. Doma je mnohem líp. Daří se mi držet doma teplotu do 25 stupňů … teďmáme 24, takže oproti venku je to super.
Cinq já bych to nevydržela ![]()
Holky, nám ještě začátkem srpna přijdou namontovat nové dvojdveře, ať se mi líp vjíždí do domečku s kočárkem a ještě musíme domluvit plynaře na nový bojler. Ten starý je starý jako Jeruzalém a děsně žere. Takže ještě zainvestujeme, ať nemáme problémy s teplou vodou. Jak se mimi narodí, tak bude velká spotřeba.
Jéé, ještě jsem zapomněla na veselou příhodu ![]()
Ptala jsem se před chvílí jen tak mezi řečí přítele, jestli má omyvatelné přezůvky (i když vím že má - na fotbal…). On jako nechápavě na co, tak mu říkám - na co asi, holky i kluci musí mít omyvatelné přezůvky - což mu asi došlo, kam mířím a říká - já ale nepůjdu k porodu, tak mu v klídku zase odpovídám, to je přeci jasný, že nepůjdeš až k porodu, ale abys tam byl se mnou, musíš mít ty přezůvky… ![]()
To už mu nenápadně naznačuju asi týden, že musí prcka hned vyfotit, což prošlo, tak nevím, že už si to dávno nespojil
(mají to vedení fakt někdy dost dlouhý)!
Já mu dám, na mě nevyzraje - hlavně prý u nás v porodnici, když už tam ten manžel nebo chlap je celou dobu, tak se s ním sestry nepárají a strčí ho k porodu ať chce nebo ne ![]()
Jsem zvědavá, jak to nakonec dopadne. No, možná to vím, začnu rodit někdy v sobotu, když bude zápas a jelikož se mu nedovolám (to už taky naznačuju, že musí mít u sebe telefon co nejvíc), tak přijede dom a budem mít mimi!
Holky, vy jste ale mlsounky
mňáááám.....
Tamiku , ja asi jako omyvatelne boty do porodnice zvolim obycejne zabky (vietnamky), stoji to par kacek a ve vode neklouzou.
Mischiinko , nooo, abys nahodou taky nebyla brzy mamka navostro
chichi. Jinak parnika jsem zkousela najit, ale na dpmb mi to ani nechtelo naskocit, toz jeste me napadlo, zda to nebudou mit pod integr.systemem JM ci jak to je. Kazdopadne diky ![]()
Len-til-kah : jojo, mas uplnou pravdu s tema 70týma rocnikama…jako by si nemohly vybrat nejake jine údobi…ale ten stav pry trva uz skoro rok. A jestli na srpen teprve planuji navaly do porodnic, hmm, tak to asi budu rodit nekde na chodbe.
Tak ze včerejší předporodní přípravy mám taky jednu veselou historku. Nakonec jsme tam zůstaly jen dvě, kterým přišel tatínek, ostatní prý půjdou rodit samy (neberou si vůbec nikoho … ani kamarádku
). A tak nám PA ukazovala různé uvolňovací polohy, co máme dělat my a co tatínci a pak ať si to přímo u porodu vyzkoušíme, co nám bude nejvíc vyhovovat. A v jedné na velkém balóně mají tatínci před náma klečet a my se o ně ještě opírat a ten druhý tatínek asi po minutě začal skučet, že už ho bolí nohy a že to nevydrží. Tak jsme se začaly smát, že ten porod bude pro něho opravdu utrpením
![]()
A když jsme skončili, tak se ještě manžel PA zeptal, jak se drží miminko a jak se koupe a převlíká … ona mu to trpělivě ukázala a pak si to musel na té panence vyzkoušet. Tak jsem zvědavá, jak mu to pak půjde s Radečkem. Že bych pohledala na půdě svoje staré mimino a mohl by doma ještě před porodem trénovat ![]()
Tamik - tech tamponu do podprsenky jsem si vzala cca 3/4 jednoho balení a zbytek kdyžtak může donést manža později, až uvidím, kolik toho denně spotřebuju. To je asi rozumný, ne?
Tamik- ještě jsem se zapomněla zeptat - on přítel nechce k porodu? Já už to dneska beru jako samozřejmost, protože je to tak nějak automatický, že taťuldové jsou u zrození svých potomků. Můj manžílek se těší a chce i stříhat pupeční šňůru, tak uvidíme, jaký bude hrdina ![]()
Anajka - tak co, už jste začali Alžbětku odnaučovat spát v malé postýlce? Už se ti to taky blíží.
Cecetka : No, ja mam doma manzela „onech“ rocniku, takze ok, z poloviny beru rypnuti zpet.. ![]()
Kazdopadne jsem si chtela navodit atmosferu, abych mohla zamachrovat
a s holkama z Brna se podelit o tel. cisla na porodni saly , kam je treba si predem zavolat, resp. vsechny obvolat, jestli maji jeste nekde volno..
Takze, pokud jeste nektera nevite:
Obilni trh: 532 238 258
Bohunice: 532 233 961
Milosrdní bratři: 543 165 257
Holky tak me mate pekne prokouknutou
samozrejme,ze jsem to otevrela a prozkoumala(jestli neco nechyby
mezitim volal pritel,jestli uz je to doma a ze pry doufa,ze jsem na to ani nemakla
vsechno jsem zaprela
![]()
Tamiku beru si jednu krabicku jednorazovych a jednu pracich tamponu…dohromady to je kolem 40ks…asi je to moc,ale v tom mem kufru,to bude ta nejmensi vec
a treba je ani nebudu potrebovat
s dcerkou jsem nemela skoro zadne mleko…vlastne jsem ji kojila maximalne mesic ![]()
Saary tak to ja pritele taky nechci,jenom aby byl se mnou predtim a potom pockal na chodbe…uz jsem to tu vysvetlovala
nechci aby me tak videl a prijde mi to moc osobni,jsem mozna citlivka,ale znam par chlapu,kterym potom delal problem videt zenu jinak nez pred porodem(stejne to bylo s dcerkou)chtela jsem byt sama…
Taky si těch tamponů pár vezmu. A když budu mít větší spotřebu, tak mi manžel donese ten zbytek v krabičce. Zatím jsem koupila jen jedno balení. Pokud budu potřebovat víc, tak bude muset manžel jít a koupit další. Včera nás totiž PA varovala, ať nechodíme minimálně 2-3 týdny po porodu po obchodech. Venku vedro, v obchodě klima = riziko zánětu prsu. A to prý znamená vysoké horečky několik dnů
Takže mi manžel řekl rovnou, že budu minimálně 3 týdny zavřená doma ![]()
Cinq taky nevím, jak budu reagovat. A je možné, že nakonec řeknu manželovi, aby počkal ve vedlejší místnosti (v porodnici je pro tatínky i zvláštní místnost, aby si měli kde zakouřit a rozdýchat se). Chci ho mít u sebe hlavně v té první době porodní. Abych prostě měla u sebe někoho a nebyla tam úplně sama. A pak aby někdo dohlédl na umytí miminka ![]()
Cecetko tak nejak to chci taky…
Ted jsem si vzpomela,ze vlastne i vlozky si musim koupit
ja uz je nemela ani nepamatuju
ja totiz pouzivam normalne jenom tampony
uz ani nevim,jak se vlozky pouzivaji
to asi nebudu moct mit tanga,ze
no jsem na sebe zvedava,ja totiz z vlozkama nikdy neumela chodit a tyhle poporodni jsou pekne velke a tluste ![]()