Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
23. No ono je to právě hrozně divné, já netuším, co mi vlastně brání sednout si a pustit se do té školy, možná je to jen zvyk, že jsem se na to nedávno tak vykašlala a vypustila to ze svého běžného života.
No teď babo raď, jedna radí přerušit, druhá to zlomit a něco udělat. Hlavně teď jsem dá se říct promeškala jen svou blbostí a ignorací zkouškové a zbytečně si to prodlužuji, že. Já prostě nevim, proč to nejde, nic mi na jednu stranu nebrání, teď bude i čas. Je to pro mě totiž trošku nezvyk, vždy jsem byla spolehlivá apod. a asi mám potřebu profesorům nějak zdůvodňovat to a ono, prostě jsem semestr vynechala, ale je to jedno, nic to vlastně neovlivní, můžu si zapsat jiné věci apod… a nikomu nic vysvětlovat nemusí, takto jsem to udělala dá se říct už jednou v druháku, že jsem měla čas chodit jen na jeden předmět a světe div se, nic se nestalo…
Tak proč mám teď z toho strach? Tak mi to prostě trvá dýl asi než ostatním, kteří nedělají nic jiného než jen školu na 100%, to je normální. Jsem prostě perfekcionista asi. ![]()
N.
@Anonymní píše:
Cítím se naprosto stejně!
1.S přítelem spolu sice jsme, ale odstěhoval se jinam a vidina společného soužití je minimální, takže vím, že se plácám v ničem.
2.Práci nemám, ale hledám
3.Dělám VŠ, ale nejde mi to a ani mě to nebaví.
4.Mám dítě, ale žádné peníze..
5.Jsem v bytě sama a je mi smutno
6.Kamarádky mě momentálně nebaví, naopak na ně mám ´´ponorku´´Kelly
No tak to jsem ráda, že jsem našla spřízněnou duši. A to dítě je přítele? Proč se odstěhoval? Nechceš to probrat nějak detailněji, že bychom mohly třeba spolu projít nějakou změnou a podpořit se? ![]()
N.
@Anonymní píše:
Podle mne potřebuje nějakou pomoc zvenku, která ti pomůže utřídit si myšlenky a začít pracovat na svých cílech. Pokud bys měla štěstí, mohl by to být někdo blízký, ale je tam pravděpodobnost, že ten tě bude hodnotit, bude ti podsouvat svoje řešení, radit.
Druhá možnost je zaplatit si kouče a pracovat na tom s ním. Je to velmi efektivní způsob.
Setkání nejsou každý týden, spíše jednou za 2-4 týdny, takže finanční investice se rozloží.
Potřebuješ k tomu vlastní motivaci a chuť začít něco dělat, i když ti třeba teď není úplně jasné, co.
Anonymně, protože tohle je práce, kterou dělám.
No upřímně, chtěla jsem si poradit sama s někým, kdo mě zná. Jenže kamarádi si myslí, že se to vyřeší tím, jít se párkrát týdně někam pobavit, něco podniknout. Jenže když nemám v hlavně jasno, prostě představu, kam jdu, tak mě ani tohle nebaví, protože to je pro mě jen odsouvání problému. No a můžu se zeptat, jak takové koučování vypadá? Já jsem nad ním i minule přemýšlela, ale bál jsem se, že to bude hodně drahé a jen takové vypovídání…
Kolik to takto může stát? A opravdu se díky tomu může člověk posunout? Já jsem si třeba svoje cíle vypsala v různých oblastech i bych měla představu, co pro to postupně dělat, ale nedělám to… ![]()
N.
@Anonymní píše:
No tak to jsem ráda, že jsem našla spřízněnou duši. A to dítě je přítele? Proč se odstěhoval? Nechceš to probrat nějak detailněji, že bychom mohly třeba spolu projít nějakou změnou a podpořit se?N.
Klidně můžeme..ale odtajnění bude horší, co? ![]()
nene dítě mám z prvního vztahu, ale i tak jsem spolu byli tři roky a malá ho má rada..Odstěhoval se, jelikož jsem se dohadovali a nevěděli jsme jak už to řešit…
@Anonymní píše:
No upřímně, chtěla jsem si poradit sama s někým, kdo mě zná. Jenže kamarádi si myslí, že se to vyřeší tím, jít se párkrát týdně někam pobavit, něco podniknout. Jenže když nemám v hlavně jasno, prostě představu, kam jdu, tak mě ani tohle nebaví, protože to je pro mě jen odsouvání problému. No a můžu se zeptat, jak takové koučování vypadá? Já jsem nad ním i minule přemýšlela, ale bál jsem se, že to bude hodně drahé a jen takové vypovídání…Kolik to takto může stát? A opravdu se díky tomu může člověk posunout? Já jsem si třeba svoje cíle vypsala v různých oblastech i bych měla představu, co pro to postupně dělat, ale nedělám to…
N.
Aby to nebylo jen vypovídání, tak musíš najít opravdu někoho, kdo je kouč. Ono jich zase málo není, ale každopádně se pídit po vzdělání. Cena tě vyjde lépe než nějaká terapie. Záleží koho volíš. Ta spodní hranice, co jsem viděla, je třeba někdo okolo 600 kč a nahoře to samozřejmě je značně variabilní, každopádně životní (ne executive) koučink se pohybuje v té horní hranici třeba okolo 1500kč, ale vyjimky jsou.
Ale jak jsem psala, obvyklý termín setkávání je 2-4 týdny, záleží to samozřejmě na tobě.
Kouč ti pomůže stanovit cíle a hlavně pak tu cestu k nim, rozplánovat kroky, co je potřeba udělat, jasně stanovit jak to udělat a kdy. Zodpovědná za výsledek jsi ty, kouč je zodpovědný za proces koučování.
Kouč neradí, to pozor. Ptá se tě, otázkami bude podporovat tvoje kreativní myšlení. Není to ani terapie, nejde to minulosti, ale soustředí se na dnešek a cestu do budoucnosti.
Hoď si to vyhledávače koučink, life koučink, životní koučink.
Pokud čteš anglicky, tak doporučuji třeba adaringadventure.com pro představu.
@Anonymní píše:
Klidně můžeme..ale odtajnění bude horší, co?
nene dítě mám z prvního vztahu, ale i tak jsem spolu byli tři roky a malá ho má rada..Odstěhoval se, jelikož jsem se dohadovali a nevěděli jsme jak už to řešit…
No taky mě to napadlo
že to bude asi sranda přejít na soukromé psaní
No jestli máš email, v kterém není jméno, tak ho sem hoď a pak příspěvek vymaž, já ti hned napíšu ze svého…? Šlo by to? ![]()
N.
Bohužel já jsem ZČU. Ale kdyby sis chtěla psát, tak se ozvi. Můžeme to spolu probrat
. Jsem cca stejně stará, jak ty
. Klidně soukromou zprávou zde.
@blabla123 píše:
Bohužel já jsem ZČU. Ale kdyby sis chtěla psát, tak se ozvi. Můžeme to spolu probrat. Jsem cca stejně stará, jak ty
. Klidně soukromou zprávou zde.
Mno ale druhá anonymní studuje to co ty.. ![]()
Kelly
Jen tak pro uklidnění.. já se v tom plácám už asi sedm let… vždy mě něco nakoplo jen krátkodobě, např. Erasmus, nový účes, přerušení studia, šílený vztah, terapie u psychologa, nový podnájem, pořízení psa, braní antidepresiv, znovu začít kouřit, změna práce atd. Nakonec jsem si pořídila dítě
Tak snad už se konečně proberu.. už je na čase
![]()
M.
Můžu se zeptat, co za obor si začala studovat?
Podnikovou ekonomiku. Hledala jsem něco, co je dost odlišné od mého původního oboru(čeština, němčina), ale zároveň snad nějak zvladatelné, de nejsou oborové přijímačky a co se dá studovat kombinovaně. Z toho jsem pak vybrala obor, který měl pro mě nejzajímavěji znějící mix předmětů. Jako není to obor pro mě, děla bych to nechtěla, kdybych se rozhodovala dnes, zamířila bych jinam (psychologie nebo tak něco), ale ten návrat ke studentských let mě bavil, bavilo mě se učit nové věci - zkrátka splnilo to ten účel otřepat se z té stagnace a něco nového dělat. Ale možná to fungovalo i proto, že jsem byla už ze školy dávno venku, u tebe by to možná bylo jiné, když máš školu rozdělanou. Výhoda studia je, že je to dlouhodobý cíl a ne jen nějaké jednorázové odregování se. Možná by ale stačilo upnout se na to, že se třeba naučíš nějaký cizí jazyk nebo něco podobného, co vyžaduje dlouhodobou práci.
Podle toho, co píšeš o škole, mám pocit, žes prostě ztratila motivaci. To je pak strašně těžké ji znovu najít
Možná by nebylo špatné opravdu přerušit a věnovat se něčemu jinému. Anebo se mi líbí ten kouč, jak tu kdosi radil, ten by tě asi dokázal nějak rozumně nasměrovat. I když tam jsou zase náklady…
@heia
No původně jsem hodně myslela na to staré, co je potřeba dotáhnout do konce, ale moc to nikam nevedlo a vždy toho vyprodukuji/udělám víc, když současně dělám i něco nového. V tu dobu to pro mě byla nová práce, celkem mě právě mrzí, že i ta je teď pryč. Trochu se to právě ve mě mele, protože nechci být ten člověk, co všeho nechá a u ničeho nevydrží do konce. Ty nové podněty samozřejmě jsou, ale je tolik možností, tolik věcí, co by mě mohlo zajímat, že moc nevím, jak vybrat

Nad novým vztahem jsem taky uvažovala, ale nějak nemám tu potřebu, nějaké možnosti by byly
Jen mi ti chlapi přijdou hrozně hloupí poslední dobou, nevím, jestli takové exempláře prostě jen přitahuji.
Můžu se zeptat, co za obor si začala studovat?
N.