Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jak to, že nemáš motivaci k dodělání školy? Co je to za nesmysl?
1. Investovala jsi 4-5 let do školy.
2. Je to odrazový můstek pro tvůj další život
3. Rodičům dlužíš peníze, které je třeba už také začít splácet
4. Až doděláš školu, bude se ti mnohem volněji dýchat. Uvolní se ti ruce k hledání další práce, nového partnera, nového života…
5. Sobě i ostatním dokážeš, že nejsi úplná bačkora
Upřímně, prostě jsem už byla hodně unavená a také jsem se naštvala a začalo mi to být jedno. Pracovala jsem hodně tvrdě celý měsíc jen na věcech do školy, někdy třeba i skoro do rána a jedna profesorka mi neuznala práci, řekla, že jsem ji opsala. A já ani neměla sílu se s ní hádat, našla nějaké dvě podobné věty v jiné práci. (moje semestrálka měla tedy cca 20 stran). Nevím, jestli jsem to zapomněla ocitovat nebo co, ale každopádně mi jen řekla, že musím napsat novou práci na jiné téma, pokud to chci uznat. Tu původní práci jsem psala průběžně po dobu asi 4 měsíců…
Já to všechno vím, kolik jsem tomu dala času a všechno, sama se snažím přijít na to, proč je mi to najednou jedno, i proto jsem se sem přišla poradit.. Samotnou mě to štve, že se nemohu hnout z místa, kde jsem zakotvila. ![]()
N.
@Anonymní píše:
@LadyLadaUpřímně, prostě jsem už byla hodně unavená a také jsem se naštvala a začalo mi to být jedno. Pracovala jsem hodně tvrdě celý měsíc jen na věcech do školy, někdy třeba i skoro do rána a jedna profesorka mi neuznala práci, řekla, že jsem ji opsala. A já ani neměla sílu se s ní hádat, našla nějaké dvě podobné věty v jiné práci. (moje semestrálka měla tedy cca 20 stran). Nevím, jestli jsem to zapomněla ocitovat nebo co, ale každopádně mi jen řekla, že musím napsat novou práci na jiné téma, pokud to chci uznat. Tu původní práci jsem psala průběžně po dobu asi 4 měsíců…
Já to všechno vím, kolik jsem tomu dala času a všechno, sama se snažím přijít na to, proč je mi to najednou jedno, i proto jsem se sem přišla poradit.. Samotnou mě to štve, že se nemohu hnout z místa, kde jsem zakotvila.
N.
V životě se ti stane ještě nějaké to příkoří a nespravedlnost. Pokud se teď stáhneš do ulity, budeš se do ní při podobných nesnázích stahovat vždy. VŠ je bohužel i o tomto. Na druhou stranu to je výborná průprava do života, který nebývá vždy spravedlivý a přívětivý.
Pamatuji si, jak jsme měli před bakalářskými státnicemi jednu starou a vážně psychopatickou docentku. Kam se na její praktiky hrabala dozorkyně z koncentráku. Co ta s námi dělala za cvičení
Holky brečely a i největší tvrďáci ztráceli nervy. Tahle ženská byl nejhorší zážitek z mých studií. S něčím podobný jsem se před tím ani potom nesetkala.
Zhluboka se nadechni a začni znovu, protože VŠ je i o vytrvalosti. Jednou ses dala na vojnu, tak bojuj! Obrazně řečeno, když tě vyhodí dveřmi, přilez oknem.
Tak to je mi jasný, že život není peříčko, vypadá to, že s profesory, docenty apod. je to všude stejné. Díky za nakopnutí
)
Klidně mi ještě trochu „zavynadej“, myslím, že to celkem pomáhá. ![]()
N.
@Anonymní píše:
Co je uzavřenka?Nikča
Uzavřenka je uzavřená skupina, kde mohou diskutovat jenom členky, které budou přijaty do skupiny. A stejně tak, jako cokoliv se řeší přes soukromé zprávy, tak i cokoliv je řečeno v uzavřence, mělo by zůstat mezi stěnami uzavřenky
ale musí zakládat někdo z vás anonymních, já vás pak nemůžu pozvat, když neznám jména ![]()
Tak anonymky, žádejte o členství ve skupiněStagnujeme, přestože toužíme žít akční život, které se chtějí přidat.
@heia
No mě učení vždy bavilo, prostě poznávat něco nového, jen se pak ty povinnosti nakupí a přestane to být taková zábava.
Tak já jsem se snažila pomoci si svépomocí s použitím různých příruček a pod. Akorát ale nikde nebylo, jak najít zpět motivaci, nadšení fakt něco dělat a né si jen plánovat. Našla jsem ale hezkou knihu life management, kde se vlastně postupně dává život do kupy - nejdřív energie, prostor, time management a pak stanovení cílů. Ale když není právě ta motivace = není žádná akce = je prd.
N.