Staří prarodiče a hlídání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13119
16.6.14 16:40

Ono to není o věku a kondici, ale o mozku a připravenosti. Děti mají hlídací babičku - barák u frekventované silnice, za plotem potok, o kus dál koleje, sousedi mají velkého psa… ale vím, že všude měla zamčeno - tudíž samotné děti neměly šanci dostat se ze zahrady nebo domu. U psa jsme udělali pořádný plot a kdyby měla zapuštěný bazén vím, že místo vymýšlení katastrof a důvodů proč tam nedat děti hlídat, bych s manželem udělala okolo bazénu plůtek, aby se děti k němu nedostaly.
Btw. kdyby tvoje prarodiče bydleli na sídlišti, tak bys jim dítko svěřila? Větší šance má dítě, že je zajede auto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
16.6.14 16:43

@Janha Nejdem o věk muj 82 děda naše zvíře zvládá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
16.6.14 16:50

Mám staré rodiče, přesto v případě potřeby pohlídají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
16.6.14 16:56

Jak píšou všechny - manželovýmu taťkovi je 60 a hlídá, ale doma nebo na zahradě. Na procházku městem by za jedno nešel a ani bych ho nepustila - špatně chodí, čeká ho operace kloubu a celkový životní styl mu moc k dobré kondici nedodá. A třeba jeden pán ze vsi je ve svých 72 tak vitální (psychicky i fyzicky), že bych mu děti svěřila hned ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
16.6.14 17:04

Je to o nátuře, ne o věku. Naši hlídají v pohodě, taky jsou s dětmi častěji. Jsou více na sport, pohyb, mají chatu. Manželovi rodiče jsou spíše doma, jsou jen o něco málo starší, ale tchyně to moc prožívá, pořád se dětem celé odpoledne maximálně věnuje když tam jsme (nenechá je jít samotné ani na záchod, je jim 5 a 3)a pak má pocit, že je z toho strašně unavená a že by to nezvládla na déle a už vůbec ne někde venku. Ohledně popisu místa, se ti vůbec nedivím, stát se tam něco může, i když by jsi tam s dítětem byla ty. Není to moc vhodné místo, bazén, rybník, cesta, železnice, velký pes. Všechno by se muselo pořádně zabezpečit. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vin
1327
16.6.14 17:05

I ve školce se může stát neštěstí, ale tady to dobře dopadlo…
 http://www.novinky.cz/…citelka.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
16.6.14 17:22

@ynax no kdyby byli doma v bytě, tak ji asi těžko zajede auto a věř, že kdybys viděla to umístění zahrady, tak tam je šance na nějaký průšvih mnohem vyšší, s manželem těžko, je to ex a ten tohle neřeší :) Nechám to zatím být, teď ji ještě nechtějí hlídat a pak se uvidí, třeba to nakonec vyhodnotí jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
16.6.14 17:23

Holky díky :kytka: :palec:, já chápu, co mi chcete sdělit, možná jsem i ovlivněná katastrofou, kdy se minulý rok utopil syn vzdálenějších sousedů, když babička zapomněla zaklapnout branku, která dělila prostor s bazénem a zbytkem zahrady. Samo se to může stát komukoli mladšímu, ale já jsem z toho s pupkem byla na odvezení. Uvidíme, třeba se s ex domluvíme a bude u toho, nebo najdeme jiné řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
16.6.14 17:30

@Janha TO se muže stát cokoliv i doma. Kamarádce se utopilo 6 letý dítě ve vaně. Člověk by řekl, že 6 letý dítě se muže nechat samo ve vaně, když i samo vyleze. A ona přitom vařila a pak se šla podívat a dítě mrtvý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30318
16.6.14 17:58

@vin @annaei neštěstí se může stát všude, ale proč mu jít naproti. Pořád se líp ohlídá dítě doma, kde se dají zavřít dveře než venku, kde třeba není ani plot kolem pozemku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
16.6.14 18:01

Taky nemáme strop… moje babička má 86 je vitální a lépe vychází s klukem a maším mimčem, třeba jak 50 letá tchýně- víc ji poslouchají..
Jenom prostě už rozlišuju, co si můžu dovolit.. Určitě bych děti takto starým lidem nenechala třeba na půl dne, spíš z hlediska toho, že ten pohyb už neni takový jak by měl být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
16.6.14 21:02

@Janha Nehleděla bych až tak na věk, ale na to jak jsou vitální a hlavně soudní. Moje babička třeba hlídala nejmladší vnouče, když už jí bylo přes šedesát, ale měla podmínku, že nebude hlídat sama, ale s dědou, aby na to byli dva. I když byla fit, tak jí bylo jasné, že nejsou nejmladší a prostě je to klidně může klepnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
16.6.14 21:04

Moje máma má 67, je v důchodu a hlídá častěji, než manželova máma, která má 54 a chodí ještě do práce..

• Citovat
  • Upravit
347
16.6.14 21:12

Tchyne ma 75,tchan 65,hlidaji od narozeni deti(nyni 5 a 3roky).a tak dvakrat za rok jezdime s manzelem na vikend sami bez deti a i to zvladaji:-)bydlime spolecne na baraku takze jsou vlastne porad ve stejnem prostredi. tchan je zivejsi, ten bavi, tchyne spise vari, vecer je uspi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
16.6.14 22:37
@Janha píše:
Holky díky :kytka: :palec:, já chápu, co mi chcete sdělit, možná jsem i ovlivněná katastrofou, kdy se minulý rok utopil syn vzdálenějších sousedů, když babička zapomněla zaklapnout branku, která dělila prostor s bazénem a zbytkem zahrady. Samo se to může stát komukoli mladšímu, ale já jsem z toho s pupkem byla na odvezení. Uvidíme, třeba se s ex domluvíme a bude u toho, nebo najdeme jiné řešení.

Zkus to nehrotit, možná by to bylo dobré postavit tak, že by je dítě fakt mohlo uštvat - ať je otec aspoň na dohled a na doslech :)
Když jsem chodila s pupkem, tak se na to babička taky těšila, realita je trochu jinde, jak zjistila.
Pokud to jsou soudní rozumní lidi, tak snad poznají svoje limity a budou se s vnoučetem halt ňuchňat za dohledu rodiče. Přece někdo jen tak neohrozí dítě, jen aby si dokázal, že je ještě „jura“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová