Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
jak ti může být víc líto babičky než dcerky… Mně to teda vůbec nesedí, ty tam lítás plus brácha plus rodiče plus možná teta a každý snad třikrát týdně????? Babičku si oba s manželem dejte na blacklist na telefonu a zavoláte zpět, až se vám bude hodit a nikam nevedouci hovor utnete, že už musíte končit. Návštěvu s natíráním plotu, úklidem max jednou měsíčně, zbytek káva s buchtou. Babičce oznámíte, že nemáte na víc sílu, tečka. Za další ať na ni vlítnou rodiče, že tohle teda ne. Fuj taková vydíračka! Bodejt by bába furt nevymyslela, když se kvůli vám nudí. Všechno děláte za ní, ale ona se potřebuje zaměstnat. Okamžitě se tam všichni sejdete, udělejte radikální řez - jezdíme středy a soboty a vždy jen někdo.
Není to jednoduchý, ale je potřeba abyste nastavili nějaká pravidla.
Sejděte se vy všichni, kteří jakýmkoliv způsobem prarodičům pomáháte. Sepište, co kdy kdo je ochotný dlouhodobě pravidelně pro prarodiče dělat. Například Mařka v pondělí a ve čtvrtek pojede na nákupy (v tyhle dny začínají akce snad ve všech marketech), Pavel přiveze v úterý a ve čtvrtek pečivo, Tereza ve středu pomůže s úklidem atd., snad chápeš. Sepsat do přehledného rozvrhu, třeba i zalaminovat. Pak se všichni sejít s prarodiči a v klidu jim to nadnèst. Obrnit se, budou naříkat a možná i nadávat. A pak se nenechat zvyklat a dodržovat to. Péče o seniory je náročná, ale neměla by ničit život ostatním kolem. Nedej se ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý večer,
jelikož se toto téma týká mé rodiny, využiji možnost anonymu
Ani nevím jak začít, je toho tolikPoslední dva roky pozoruji zvláštní chování babičky a jsem z toho už opravdu poslední dobou hodně vytočená, rozhozená a nevím co si počít
Začnu tedy tak nějak jak mi to přijde pod ruku
Babičce je 78let a dědovi je také 78let.Jak babičce tak dědovi poskytujeme plný servis, nemohou si stěžovat, že by je někdo zanedbával…Třikrát týdně s nimi jezdíme po nákupech(střídáme se) vozíme je na písknutí po doktorech, po návštěvách a kamkoliv potřebují ale stále je to málo
Dědovi by to vyhovovalo tak jak to je ale babička si stěžuje na návštěvě, jak se musí doprošovat aby je někdo někam dovezl, že ji štve, že už děda nemůže řídit auto a musejí spoléhat na nás apod.
Bohužel děda má demenci a bere léky a byt je na tom ještě celkem dobře a je trochu soběstačný, tak opravdu není možné aby řídil auto a babča mu to často předhazuje
Také tam s dcerou jezdím každých 14dní na 3 nebo 4 dny a to si tam tedy neodpočívám vůbec, uklízím, okopávám, pleji, natírám, do toho se starám o dceru které jsou 4roky a jelikož je hyperaktivní je to vskutku zábava, vyžaduje moji pozornost a jak jdu něco dělat mám jí za zadkem a hrozně zlobí, protže se nudí
takže domů přijedu vyflusaná, naštvaná a totálně vyřízená a jsem protivná na manžela
Hrozně mě to štve, já tam jezdila vždy ráda ale poslední dobou se musím nutiti tam jet když vím co mě čeká
Těším se, jak budu s dcerou chodit na procházky, chodit na koupálko, budeme si hrát a užívat si, místo toho tam přijedu a už to začne…víš, já nemám nic koupeného, potřebuji zajet do penny a lidlu, potřebuji zajet na poštu, potřebuji zajet do drogerie, potřebuji zajet na krev, potřebuji zajet do papírnictví, potřebuji pro vajíčka, potřebuji tísíce dalších věcí a když jí řeknu ale babi však na nákupu ve městě jsi byla s bráchou předvčírem, mohla jsi si to všechno zařídit tak to tedy nemohla protože přišli letáky a jsou akce
![]()
Jooo a taky se stavíme za tetkou už se ptala kdy přijedete a taky se stavíme za Mílou na kafe a taky a taky!!!Už toho mám plné brýle
Takže místo klidného pobytu u babičky a dědy akorát lítám jako magor a běda když se mi to nehodí! To je naříkání a skuhrání a vyčítání že mě je už s toho blbě!!Takže program můj i mé dcery musíme nacpat někam na odpoledne mězi 13-16hod.
Další věc je ta, že babička začala být hrozně protivná, křičí, je vzteklá a obtěžuje ji naprosto všechno, hodně křičí na malou a to mě hrozně štve
Také mě štve, že když tam přijedeme, tak hned se stará jestli s náma malá pojede nebo bude doma s dědou a pojedeme bez ní, protože si chce v klidu nakoupit a když vezmu dceru sebou tak po ní pořád v obchodě řve, odsekává a je protivná! A to ten nákup není také jen tak protože!!!
Babička má nízký tlak a špatně se jí dýchá, také má nález na srdíčku ale není to nic vážného, musíme jet ráno pak tam bude hodně lidí a nebude takové teplo, tak když jedeme ráno babička vystoupí z auta a kolabuje a chytá se za srdce a hrozně špatně se jí dýchá, když jí navrhnu, že pojedem tedy domů tak v žádném případě
ale udělá kolem sebe humbuk, že lidi chtějí volat záchranku to jí probere oklepe se a pobíhá po penny jako nic! Nebo pojedeme na večer, to už nebude takové teplo, celou cestu v autě kničí jako pes, že se jí špatně dýchá a co to bylo za nápad jet do penny a lidlu v takovém horku, že zkolabuje a není jí vůbec dobře
![]()
![]()
![]()
Když jí řeknu tak kdy chceš tedy vlastně jezdit po krámech když ráno je tam plno lidí, je teplo a špatně se ti dýchá a na večer je to to samé? Naštve se a řekne, že nemusíme jezdit vůbec!
![]()
A to nemluvím o tom, že cestou musíme zastavovat protože babička dostane bolení a mohla by se pokakat, takže už mám zmapované všechny benzínky, bary a herny ve městě a postupně přibrzduji kde to na babču zrovna přijde
No a takhe by jsem mohla do nekonečna povídat
Také volá každý den a dokud jí to nezvednu tak mě bude volat pořád dokola a když mě vybije baterku, začne volat na manželův a hrozně mě vynadá proč se jako neozývám
![]()
![]()
![]()
Když u nich s dcerou jsme, nepomůže mi vůbec a když jsem večer totálně vyflusaná, uspím dceru a chtěla by jsem si jít ve 22hodin lehnou do postele, tak je naštvaná, uražená, kroutí očima a je protivná!!
Pořád volá kdy přijedem a když nemůžeme tak je naštvaná, když tam jsme tak je zase vsteklá, zlá protivná!!!Už jsem opravdu zoufalá, naštvaná, otrávená a vytočená
Vůbec nevím co mám dělat a jak jim to vysvětlit, že nemůžeme všichni fungovat na písknutí máme každý své starosti a problémy…bohužel já jsem 3 měsíce po náročné onkoligcké operaci-rakovina
),naštěstí pomohla radikální operace, kdy mě vybrali jako kuře a chemoterapie nejsou nutné a budu již chodit na onkologii pouze na kontroly
ale jelikož mám násilný přechod jsem totálně hotová a mám snad všechny příznaky klimakteria jako vyšité, bohužel na to nemohu brát hormony protože by se nádor mohl znovu objevit kdekoliv jinde takže to musím přetrpět
ale co už, hlavně že vše dobře dopadlo
Zde bude asi to jádro pudla, že je toho na mě už hodně moc, když si postěžuji že jsem unavená tak mi babička řekne no jo ale já mám to nemocné srdce
![]()
![]()
Budu vděčná za každou radu a pomoc
V pátek mám jet s dcerou za babičkou a dědou a když jsem babičce řekla, že přijedeme tak už začla a to je dobře, potřebuji na poštu, do lékárny a do penny a v kolik přijedete? Já jenom, že na poště jsou do 11hod.tak aby se to stihlo![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nejraději by jsem už nejela nikam
Uvědomuji si, že až tady babi s dědou nebudou bude mě to chybět ale já už to dlouho nevydžím
Omlouvám se za překlepy, za dlouhý román (už to mi hodně pomohlo se vypsat a cítím se lépe)Budu se snažit vám odpovídat jak to jen půjde tak se nezlobte, pokud nebudu na příjmu
Děkuji
Omezila bych to na to, že babi sepíše, co chce a já jí to přivezu. Za to, že je děda dementní a nemůže řídit, ty nemůžeš. Ani nedementni skoroosmdesátník nemá na silnici jako řidič co dělat. Sama jsi nemocná, nebo byla, potřebuješ oraz. Je to tvoje babi, takže má snad ještě svoje děti, co by servis mohli obstarávat a ty by ses nemusela tolik honit. Stačí říct NE. Nemůžu, promiň. Doktory snad vědí dopředu, tak to jde naplánovat efektivněji.
@Anonymní píše:
DěkujiAno,všichni se staráme jak je to jenom možné,snažila jsem se babičce vysvětlit,že není možné aby se jezdilo na nákup třikrát v týdnu a do toho nějaký ten doktror apod.aby si naplánovala den D na pátek nebo na nějaký jiný den v týdnu aby se to dalo vše naráz oběhnou a vyřídit aby si doktory naplánovala ale bohužel
a ještě si bude u známých stěžovat jak je to hrozné se doprošovat
![]()
![]()
![]()
![]()
nikdy se nemusela doprošovat ani babička ani děda,vždy co potřebují se zařídí
někdy se stane,že nemůžeme ve středu,tak se to vyřídí ve čtvrtek a to už je pro ně problém
Bohužel nemají poblíž možnost si dojít na nákup,tak jim táta zařídil,že jim každý den ráno vozí čerstvé pečivo teta se strejdou.Zase špatně protože přijíždí až v 8ráno a babička vstává v 7ráno a co jako mají do těch 8hodin dělat?Já vím,vypadá to jako by jsem už měla na ně alergii a neměla je ráda opak je pravdou,miluji je ale tím to chováním mě ubíjejí a nechce se mi tam jezdit
A dcera už tam nechce jezdit vůbec,vždycky brečí když tam musíme jet,chce být v klidu doma s tatínkem…babička prý křičí a děda je protivný
Jak ale nastavit hranice?Když něco řeknu,je problém,babička začne brečet,děda také,začnou říkat,že už brzy umřou aby byl pokoj,že jsou na obtíž…citové vydírání
![]()
A je nutné mít každý den čerstvé pečivo?! Ani my ve městě s obchodem za zadkem ho nemáme. Dnes jsem rozpékala starší pečivo a jak bylo dobré! Myslím, že mají péče ažaž a proto si vymýšlejí a tak trochu prudí, protože se necháte.
Babička vás pěkně zneužívá, nenechte si to líbit. Je pěkné, že se postaráte, ale je potřeba nastavit hranice, a to co nejdříve. Domluvila bych se, že velký nákup jednou týdně, to samé pošta + lékař a podobně (pokud k lékaři nemusí vícekrát). Pak bych si to nějak rozhodila v rodině. No a pak tam jezdit s tím, že další dny ji pomůžete na zahrádce a podobně, ale žádné další nakupování a návštěvy, na které nechcete…je pěkné pomoci, ale není třeba skákat, jak si babička píská. Obzvlášť v rekonvalescenci po takové nemoci.
Taky jsme se starali o babičku, ze společných nákupů už nás vysílala nakupovat samotné, pak si od nás nechala vařit a dělat vlastně všechno, protože zjistila, že je to jednodušší. V tu dobu byla přitom ještě soběstačná.
No dokud jsem nedočetla až k té tvojí rakovině, tak bych ti napsala to co ostatní. Což je hoooodně tu péči osekat, víc delegovat na rodiče, protože jak se pak budeš starat o ně až to budou potřebovat, když už se odrovnáš teď s babičkou.
Ale vzhledem k té rakovině…opravdu si dej na nějakou dobu ÚPLNĚ PAUZU, minimálně několik měsíců. Tělo ti dalo jasný signál, že už toho má dost. Máš malé dítě a manžela, tak na ně mysli. Nejsi jejich otrok. Přijela bych za nimi pouze na návštěvu a předem upozornila, že opravdu jen na návštěvu, žádné nákupy, práce…jen posedět popovídat. Pokud by to nerespektovali zopakovala bych jim, že jsem měla rakovinu, mohla jsem umřít a momentálně si potřebuji odpočinout a být tu hlavně pro dceru. Ať o tom zkusí přemýšlet, jak by jim na mém místě bylo a odjela bych.
S rodinou bych to předem probrala, že vzhledem k nemoci na nějakou dobu s péči končíš. Pokud jsou soudní pochopí to. Co nejvíc činností bych po domluvě s rodinnou delegovala na nějakou pečovatelskou službu - úklid, nákupy, doktoři. Co by šlo objednat přes internet. Pokud je problém s financemi, tak se na tu službu všichni nějak složit. Babi si zvykne, na cizí pecovatelku nebude tak oprsklá a třeba si zpětně uvědomí co všechno jsi pro ni dělala.
Drž se a nenech se tak využívat ![]()
Já tě úplně chápu. Máme doma něco podobného. Nicméně babca už přežila dva manžely takže teď už je sama. Na dědovi se také vybijela a ten měl fakt svatozář. Teď už je více než 10let sama, ale žije s mými rodiči ve více generačním domě. Každopádně je to rodilý generál, sobec a histerka. Byla taková vždy, pocity však dokázala jakž takž držet na uzdě, nicméně s přibývajícím věkem a senilitou se to zhoršuje. Telefonuje dětem a vnoucatum (mě teda furt) taky je schopná volat tak dlouho dokud to člověk nezvedne nebo je schopná obvolat půlku rodiny co mi je a jestli se mi něco nestalo je schopná vyhlásit i pátrání. U nás se o ní stará primárně máma ale protože nemá řidičák podílím se taky. Taky jsem jezdila s každým prdem co si usmyslela, záchvaty astmatu (astma nikdy neměla) apod byli taky zvlášť když nebylo po jejím nebo se zrovna s někým pohádala apod prostě emoční vydírání. Je to s ní těžké stále, teď je po operaci nohy a je to ještě horší, deprese, je zlá, nadává, hází věcmi pocurava se atd (což je svým způsobem dáno teď krátkodobou imobilitou ale na záchod je schopná si dojít, ale udělá to schválně aby si pak mohla na něco stezovat). Stáří je prostě hrozná choroba, je třeba si nastavit ty pravidla, ale bohužel člověk musí počítat s tím, že je bude ctít jen jak ona sama chce a občas je nutné si dupnout i na úkor toho, že bude naštvaná a prskat nadávat atd… Máme to tak také, snažíme se, pomáháme, děláme ji blbce. Úcta chybí a díky také. Když byla v nemocnici říkali jsme ji at se rozhledně kolik babiček tam je samo, přijedou za ní jednou za 14dni neli vůbec a my tam byli co druhý den, pořád vyvolávala, nadávala sestrám atd.. Bohužel prostě ona je taková jaká je, jeden den ti něco odkyva a druhý den zase na nanovo. Snažíme se klidně s ní mluvit, být trpěliví, vysvetlovat ale někdy když už toho máš po krk tak prostě už musíš dupnout. U nás je více dětí i vnoučat ale jaksi to zůstalo na mě s mámou, dnes ale vidím, že jak jsme si ji naučili tak ji máme. Mám ji ráda nadevse a jednou mi bude opravdu chybět, ale někdy bych ji nejraději zadusila polštářem
![]()
Má to na nás samozřejmě vliv máma také má zbytečné konflikty s tátou protože je prostě psychicky rozhozena, já občas také ale snažím se to domu netahat a hlavně manžel mě chápe ví jaká je a jaký je to tlak. U našich je problém že babi tátu nikdy nemusela pomlouvala ho, nadává na něj a mamce říká jak je na prd a nic nedělá atd a to je hrůza. Občas se ale pohádala s oběma a pak jsem poslouchala já jaký mám strašný rodiče a vymyslela si jak ji mamka uhodila ze chtějí aby už umřela, že ji sikanuji apod. Vždy ale byla prostě chyba u ni ze proste tu mámu deptala tak dlouho až to v ní Buchlo poslala ji někam v četla ji jak je zlá a ona pak třeba i tři měsíce s ní nemluvila chodila po dědine vykládal lidem jak ji doma sikanuji, volala na socialku, zadala starostu ať ji zajistí bydlení stopovala lidi aby ji někam odvezli a anonymně volala máme i tátovi do práce nebo si stěžovala u jejich kolegu. Prostě blázen, přitom my jsme se o ní vždy starali nejvíce a ostatní v rodině na ni prdi prostě žijí svůj život. I tak se dále staráme, říkáme ji ze ji máme rádi apod. Je to opravdu těžké. Zkus to nějak s babičkou a dědou utlumit naplánovat jen určité dny kdy s nimi budeš jezdit tak aby jsi měla čas i na sebe s dcerou, navíc s tím co jsi prodělala je třeba také omezit stres. Ale jak jsem spala ne vždy to u starých lidí funguje a je třeba se smirit s tím, že čím dále s věkem tím horší to bude. Přeji hodně sil.
Situace je k nezávidění. Nevim jestli to tu padlo, ale napadlo mě s těmi lékaři. Co zkusit převozní sanitky? Pokud,ji napíše lékař je to na pojišťovnu a jinak jako samoplátce. Alespon něco by ubylo
@k.bramborova píše:
Situace je k nezávidění. Nevim jestli to tu padlo, ale napadlo mě s těmi lékaři. Co zkusit převozní sanitky? Pokud,ji napíše lékař je to na pojišťovnu a jinak jako samoplátce. Alespon něco by ubylo
Bohužel lékaři mají omezené možnosti pro sanitky a jejich počet. Pokud je babička mobilní nedají ji protože by to pojišťovna nezaplatila. Jako samoplatce je to dost drahé a může se stát že se dlouho čeká. My čekali při převozu z nemocnice domu, babi imobilni cekacka 4 hodiny… A to jsme prosím v Brně. Takže jsem nakonec sedla do auta a odvezla si ji sama. S mámou jsme ji tahali do auta a z auta sami.
No ani náhodou bych kolem nich takhle nelitala pokud jsou soběstační. Nákup 1× týdne ty, 1× rodiče a úplně klidně může babi poslat seznam a přivezeš hotový nákup. Doktory nechť si naobjedná na konkr. den a vyřídí se to najednou, určitě nepotřebuje být každý týden u lékaře. A střídat se s rodinou, každý něco.
@Anonymní píše:
Dobrý večer,
jelikož se toto téma týká mé rodiny, využiji možnost anonymu
Ani nevím jak začít, je toho tolikPoslední dva roky pozoruji zvláštní chování babičky a jsem z toho už opravdu poslední dobou hodně vytočená, rozhozená a nevím co si počít
Začnu tedy tak nějak jak mi to přijde pod ruku
Babičce je 78let a dědovi je také 78let.Jak babičce tak dědovi poskytujeme plný servis, nemohou si stěžovat, že by je někdo zanedbával…Třikrát týdně s nimi jezdíme po nákupech(střídáme se) vozíme je na písknutí po doktorech, po návštěvách a kamkoliv potřebují ale stále je to málo
Dědovi by to vyhovovalo tak jak to je ale babička si stěžuje na návštěvě, jak se musí doprošovat aby je někdo někam dovezl, že ji štve, že už děda nemůže řídit auto a musejí spoléhat na nás apod.
Bohužel děda má demenci a bere léky a byt je na tom ještě celkem dobře a je trochu soběstačný, tak opravdu není možné aby řídil auto a babča mu to často předhazuje
Také tam s dcerou jezdím každých 14dní na 3 nebo 4 dny a to si tam tedy neodpočívám vůbec, uklízím, okopávám, pleji, natírám, do toho se starám o dceru které jsou 4roky a jelikož je hyperaktivní je to vskutku zábava, vyžaduje moji pozornost a jak jdu něco dělat mám jí za zadkem a hrozně zlobí, protže se nudí
takže domů přijedu vyflusaná, naštvaná a totálně vyřízená a jsem protivná na manžela
Hrozně mě to štve, já tam jezdila vždy ráda ale poslední dobou se musím nutiti tam jet když vím co mě čeká
Těším se, jak budu s dcerou chodit na procházky, chodit na koupálko, budeme si hrát a užívat si, místo toho tam přijedu a už to začne…víš, já nemám nic koupeného, potřebuji zajet do penny a lidlu, potřebuji zajet na poštu, potřebuji zajet do drogerie, potřebuji zajet na krev, potřebuji zajet do papírnictví, potřebuji pro vajíčka, potřebuji tísíce dalších věcí a když jí řeknu ale babi však na nákupu ve městě jsi byla s bráchou předvčírem, mohla jsi si to všechno zařídit tak to tedy nemohla protože přišli letáky a jsou akce
![]()
Jooo a taky se stavíme za tetkou už se ptala kdy přijedete a taky se stavíme za Mílou na kafe a taky a taky!!!Už toho mám plné brýle
Takže místo klidného pobytu u babičky a dědy akorát lítám jako magor a běda když se mi to nehodí! To je naříkání a skuhrání a vyčítání že mě je už s toho blbě!!Takže program můj i mé dcery musíme nacpat někam na odpoledne mězi 13-16hod.
Další věc je ta, že babička začala být hrozně protivná, křičí, je vzteklá a obtěžuje ji naprosto všechno, hodně křičí na malou a to mě hrozně štve
Také mě štve, že když tam přijedeme, tak hned se stará jestli s náma malá pojede nebo bude doma s dědou a pojedeme bez ní, protože si chce v klidu nakoupit a když vezmu dceru sebou tak po ní pořád v obchodě řve, odsekává a je protivná! A to ten nákup není také jen tak protože!!!
Babička má nízký tlak a špatně se jí dýchá, také má nález na srdíčku ale není to nic vážného, musíme jet ráno pak tam bude hodně lidí a nebude takové teplo, tak když jedeme ráno babička vystoupí z auta a kolabuje a chytá se za srdce a hrozně špatně se jí dýchá, když jí navrhnu, že pojedem tedy domů tak v žádném případě
ale udělá kolem sebe humbuk, že lidi chtějí volat záchranku to jí probere oklepe se a pobíhá po penny jako nic! Nebo pojedeme na večer, to už nebude takové teplo, celou cestu v autě kničí jako pes, že se jí špatně dýchá a co to bylo za nápad jet do penny a lidlu v takovém horku, že zkolabuje a není jí vůbec dobře
![]()
![]()
![]()
Když jí řeknu tak kdy chceš tedy vlastně jezdit po krámech když ráno je tam plno lidí, je teplo a špatně se ti dýchá a na večer je to to samé? Naštve se a řekne, že nemusíme jezdit vůbec!
![]()
A to nemluvím o tom, že cestou musíme zastavovat protože babička dostane bolení a mohla by se pokakat, takže už mám zmapované všechny benzínky, bary a herny ve městě a postupně přibrzduji kde to na babču zrovna přijde
No a takhe by jsem mohla do nekonečna povídat
Také volá každý den a dokud jí to nezvednu tak mě bude volat pořád dokola a když mě vybije baterku, začne volat na manželův a hrozně mě vynadá proč se jako neozývám
![]()
![]()
![]()
Když u nich s dcerou jsme, nepomůže mi vůbec a když jsem večer totálně vyflusaná, uspím dceru a chtěla by jsem si jít ve 22hodin lehnou do postele, tak je naštvaná, uražená, kroutí očima a je protivná!!
Pořád volá kdy přijedem a když nemůžeme tak je naštvaná, když tam jsme tak je zase vsteklá, zlá protivná!!!Už jsem opravdu zoufalá, naštvaná, otrávená a vytočená
Vůbec nevím co mám dělat a jak jim to vysvětlit, že nemůžeme všichni fungovat na písknutí máme každý své starosti a problémy…bohužel já jsem 3 měsíce po náročné onkoligcké operaci-rakovina
),naštěstí pomohla radikální operace, kdy mě vybrali jako kuře a chemoterapie nejsou nutné a budu již chodit na onkologii pouze na kontroly
ale jelikož mám násilný přechod jsem totálně hotová a mám snad všechny příznaky klimakteria jako vyšité, bohužel na to nemohu brát hormony protože by se nádor mohl znovu objevit kdekoliv jinde takže to musím přetrpět
ale co už, hlavně že vše dobře dopadlo
Zde bude asi to jádro pudla, že je toho na mě už hodně moc, když si postěžuji že jsem unavená tak mi babička řekne no jo ale já mám to nemocné srdce
![]()
![]()
Budu vděčná za každou radu a pomoc
V pátek mám jet s dcerou za babičkou a dědou a když jsem babičce řekla, že přijedeme tak už začla a to je dobře, potřebuji na poštu, do lékárny a do penny a v kolik přijedete? Já jenom, že na poště jsou do 11hod.tak aby se to stihlo![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nejraději by jsem už nejela nikam
Uvědomuji si, že až tady babi s dědou nebudou bude mě to chybět ale já už to dlouho nevydžím
Omlouvám se za překlepy, za dlouhý román (už to mi hodně pomohlo se vypsat a cítím se lépe)Budu se snažit vám odpovídat jak to jen půjde tak se nezlobte, pokud nebudu na příjmu
Děkuji
A tomu se říká psychický teror. A nedivím se, že jsi po onkologické operaci, páč všechno se vším souvisí. Pokud se nepostavíš, nestanovíš určité dny a nebudete babičku podporovat v nemoci z nakupování, další problémy na tebe nebudou dlouho čekat…
@Martha03 Vím jak to chodí u sanitek, a taky vím, že někteří lékaři to píšou jako nic a někteří to nenapíšou ani člověku, který by to fakt potřeboval. Ano, Praha, Brno ba i Plzeň se čeká, ale ne vždy je to tak hrozné. Pokud je sanitka na menší města, je to snesitelnější. Na druhou stranu, pokud babičce nevadí obrážení nákupu, známých apod, tak čekání by ji uškodit take nemuselo.
Anonymní, zkusila bych se na to lékařů poptat, az ji někam povezete anebo se poptat u příslušné prevozovky.
@k.bramborova píše:
@Martha03 Vím jak to chodí u sanitek, a taky vím, že někteří lékaři to píšou jako nic a někteří to nenapíšou ani člověku, který by to fakt potřeboval. Ano, Praha, Brno ba i Plzeň se čeká, ale ne vždy je to tak hrozné. Pokud je sanitka na menší města, je to snesitelnější. Na druhou stranu, pokud babičce nevadí obrážení nákupu, známých apod, tak čekání by ji uškodit take nemuselo.
Anonymní, zkusila bych se na to lékařů poptat, az ji někam povezete anebo se poptat u příslušné prevozovky.
Tak jasne že větší města jsou složitější, my ale bydlíme na venkově a do Brna jen do nemocnic, máme tady místní sanitky a ty jsou taky pořád mimo. Záleží jaká je zakladatelcina babička na čekání. Naše by byla schopna obvolat půl okresu proč tak dlouho čeká a pak poslat stížnost na obec nemocnici okres sociální správu jaké z toho má trauma
![]()
Celou diskuzi jsem nečetla, ale poradila bych naučit se říkat NE..
Moc všem děkuji za podporu,je to od vás hrozně milé
Hodně mě to pomáhá…už jsem se dostala do fáze kdy mám výčitky svědomí když jim nevyhovím a to že jsem si tady postěžovala,za to se hrozně stydím ale už opravdu nemohu a nemohla jsem jinak
Jste zlatíčka
![]()
Já se večer ozvu a ještě napíšu
zakl.