Starší kolegové a mé sociální sítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
577
21.1.22 12:17

Nepridala bych si je, nevysvetlovala jim to, nijak bych se nevyjadrovala. Nejhloupejsi je sledovat kolegy a jeste byt sledovana…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
21.1.22 12:25
@Anonymní píše:
Ahoj, mám tu takové páteční téma na odlehčení.
Nějakou dobu pracuji v jedné firmě, kolektiv super, jsem tam ale jedna z nejmladších (je mi 23). Pracuji se ženami ve věku mé mamky, se kterými si rozumím, ale které zároveň tráví obědové pauzy na Instagramu a pomlouvají dívky, které se na soc. sítích fotí, jak jsou hloupé, zahleděné so sebe, namyšlené. Padají často i velké nadávky.
Nyní zjistily, že mám soc. sítě i já. Ač je můj profil z 90% můj pes, knihy a jídlo, věnuji se také fitness, takže tam mám pár fotek z fitka a pár i v plavkách. Vím, že dostanu totální bídu také. Ale už mi je blbé žádosti o sledování nepřijímat. Jak zareagovat na případnou kritiku? Jak říkám, nic špatného tam nemám, ale oni špatně snáší i „selfíčka“, takže se trochu bojím, co potom v práci nastane.

Tak jestli mas instagram,,veřejný”, musíš počítat s tím, ze se na fotky fakt muže podívat kdokoliv.
Za mě, at si každý zveřejňuje co chce. Je to tvuj profil a jestli tam mas 90% psa a 10% tebe ve fitku, nebo 100% svých fotek v plavkách, je to jen tvoje věc. Pokud ale nemáš zapnuté soukromí, lidi to proste uvidí.
Jinak, i kdyby te pár bab řešilo, tak co? Oni te s tím nejspíš stejně konfrontovat nebudou, maximálně te zdrbnou u kafe až u toho nebudes, vůbec bych si to nepřipouštěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
21.1.22 12:25

Možná by bylo fajn na ty jejich pindy reagovat a konfrontovat je ve stylu: Vždyť ta holka má pěknou postavu, určitě maká ve fitku a vydřela si to, tak co je na ní špatného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
21.1.22 12:31

A to máš veřejný ig? Nebo sis je tam dala ke sledování? Nějak nechápu jak se někdo může někomu dostat na fotky, pokud to ten majitel účtu nedovolí :D plus teda přidávat fotky, u kterých se bojím reakce okolí bych taky nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
21.1.22 12:52

Spíš by bylo trapný, kdybys to komentovala taky a přitom tam ty fotky sama dávala. Pokud jsi nic neodsuzovala jen proto, abys zapadla, tak bych to vůbec neřešila a bylo by mi to fuk. Úplně nejvíc trapný mi přijdou fotky, kde se 100 kg holky fotí v takovým úhlu, že to vypadá že mají maximálně 60 kg, nebo holky s ksiftem projetým x filtrama, že by je naživo podle fotky vlastní máma nepoznala. To je směšný. No a pak samozřejmě bizárek jako Adélka šopaholička, ale to je jinej level, takovej tragéd předpokládám nejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
21.1.22 12:56

Na siti mam jen lidi, ktere tam chci.

Proste si je nepridavej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
21.1.22 14:08

Ahoj. No hele, mám též problém. Jen trochu jiný. S bývalou manželkou máme dvě děti. 3, a 5 let. Ona je samozřejmě na Instagramu taky. Fotky všelijak nabarvený s různými filtry. Prostě je jí 34 ale tam se ukazuje, jako kdyby jí bylo 12 let. No budiž. Už jsem se z toho vyležel, nechávám to být. Stejně mi do toho nic není. Problém nastává teď, když tam dává i naše děti. A zase. Jednou filtr jako upír, pak třeba jako kočka. Prosil jsem jí, ať je tam nedává. Povídám jí, že až budou mít rozum, tak budou strašně naštvaný. O škole ani nemluvě. Jak jí mám přesvědčit, že by to neměla dělat? Ona to vůbec nechápe, že se nemám starat. Ale platit, šatit. To můžu. Připomínku, nebo prosbu je. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
21.1.22 14:40
@Anonymní píše:
Nějakou dobu pracuji v jedné firmě, kolektiv super, jsem tam ale jedna z nejmladších (je mi 23). Pracuji se ženami ve věku mé mamky, se kterými si rozumím, ale které zároveň tráví obědové pauzy na Instagramu a pomlouvají dívky, které se na soc. sítích fotí, jak jsou hloupé, zahleděné so sebe, namyšlené. Padají často i velké nadávky.
Nyní zjistily, že mám soc. sítě i já. Ač je můj profil z 90% můj pes, knihy a jídlo, věnuji se také fitness, takže tam mám pár fotek z fitka a pár i v plavkách. Vím, že dostanu totální bídu také. Ale už mi je blbé žádosti o sledování nepřijímat. Jak zareagovat na případnou kritiku? Jak říkám, nic špatného tam nemám, ale oni špatně snáší i „selfíčka“, takže se trochu bojím, co potom v práci nastane.

Nejsem tak stará, ale už ani ne tak mladá jako ty.
Instáčem jsem žila tak před pěti až deseti lety. To samé Facebook… teď? Na FB nemám zhola nic.. jakože - NIC! a jen sleduju stránky co mě baví, kde se něco dozvím a spravuji několik skupin.

Instagram je, podle mě, jen pro sbírání srdíček a nahazování sebevědomí. Porovnávání se vzhledově s ostatními, o chlubení a o reklamách.
A nic z toho mi nic neříká a jsem těžce proti tomu. Takže asi tak…

Popravdě… i podle mě jsou lidé na IG trochu mdlejšího rozumu. Vždyť to nic nedává… jen bere. Mám už jiné hodnoty… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
21.1.22 14:47

Vždycky si vzpomenu na kamarádku, která jej životní tragéd. Žere prášky na deprese, je psychicky labilní, každou noc brečí… protože nemá chlapa, každej s ní vyjebe a je jí už přes třicet a dle jejího životního plánu už by měla být vdaná a mít dítě. A nemá nic… jen - a teď to přijde - vysněnou a vydřenou postavu a místo mozku protein.

Takže na IG se prezentuje jako sexy kost (což bezpochyby je), ale není tam vidět přesně ta druhá stránka věci.

Takže když dá na IG zase nějakou sexy pózu na vyretušovaný fotce, tak všechny co jí známe, víme, že má zase depky a přišla si pro obdivné zprávy, nabídky kvalitního sexu a srdíčka, která jí to sebevědomí zase na hoďku, na dvě, zvednou :zed: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
21.1.22 14:53
@FreeLady12 píše:
Vždycky si vzpomenu na kamarádku, která jej životní tragéd. Žere prášky na deprese, je psychicky labilní, každou noc brečí… protože nemá chlapa, každej s ní vyjebe a je jí už přes třicet a dle jejího životního plánu už by měla být vdaná a mít dítě. A nemá nic… jen - a teď to přijde - vysněnou a vydřenou postavu a místo mozku protein.

Takže na IG se prezentuje jako sexy kost (což bezpochyby je), ale není tam vidět přesně ta druhá stránka věci.

Takže když dá na IG zase nějakou sexy pózu na vyretušovaný fotce, tak všechny co jí známe, víme, že má zase depky a přišla si pro obdivné zprávy, nabídky kvalitního sexu a srdíčka, která jí to sebevědomí zase na hoďku, na dvě, zvednou :zed: :roll:

Tak to s ní zřejmě nehnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
21.1.22 14:55

Podle mě každý používá instagram jinak, já se třeba dívám na svůj ráda a připomínám si, kdy sme kde byli, a prostě sdílím obsah s přáteli a rodinou, ale mám tam fakt příbuzný takže podle toho je obsah…
v tvém věku sem tam ale také měla i fotky z fitka, ale smazala sem je kvůli bezpečnosti, když jsem byla na Erasmu v Turecku. Nezdá se to, ale pro některé lidi je žena v leginach „silný eroticky podnět“…

Nicméně nějakou mou starou fotku vyhrabal kolega v mém prvním zaměstnání (byla z nějaké stránky fotopatracka nebo tak, o které sem ani nevěděla že ji vlastně ještě mam) a dokonce si ji dal na plochu na počítači (pracovala sem na Úřadu práce) No krve by se ve mě nedořezal, když sem mu nesla spisy. Ale musím říct že žádné drama se nekonalo, dokonce se mužská část úřadu začala víc kámošit a babam to bylo úplně jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12719
21.1.22 15:08
@Anonymní píše:

Tak kdyz kolegyne instagram nemusi, proc tam lezou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
21.1.22 15:31
@DV_JANA píše:
Podle mě každý používá instagram jinak, já se třeba dívám na svůj ráda a připomínám si, kdy sme kde byli, a prostě sdílím obsah s přáteli a rodinou, ale mám tam fakt příbuzný takže podle toho je obsah…
v tvém věku sem tam ale také měla i fotky z fitka, ale smazala sem je kvůli bezpečnosti, když jsem byla na Erasmu v Turecku. Nezdá se to, ale pro některé lidi je žena v leginach „silný eroticky podnět“…Nicméně nějakou mou starou fotku vyhrabal kolega v mém prvním zaměstnání (byla z nějaké stránky fotopatracka nebo tak, o které sem ani nevěděla že ji vlastně ještě mam) a dokonce si ji dal na plochu na počítači (pracovala sem na Úřadu práce) No krve by se ve mě nedořezal, když sem mu nesla spisy. Ale musím říct že žádné drama se nekonalo, dokonce se mužská část úřadu začala víc kámošit a babam to bylo úplně jedno.

Mno.. přesně…mě začaly sociální sítě docela děsit.
Tím spíš po shlédnutí filmu „sociální dilema“ - to je jako mazec. Doporučuji…Nic, co bychom nevěděli, ale jako slyšet to oficiálně přímo od zakladatelů těch sítí, že nás dostali přesně tam kam chtěli a jak to všechno funguje… to je jako docela síla.

Od té doby nikam nevkládám fotky, které by mi vadili kdyby se kdekoli kdykoli mohly vytáhnout. A moje dítě znají opravdu jen ti co nás potkávají osobně…

A pro příklad jo? Spolužačka ze základky dává na FB každej prd svých dětí. Jejího manžela jsem osobně nikdy neviděla, ani na fotkách teda… a jednou jsem v obchodě poznala, podle fotek její dítě… a s ním i jejího manžela. Absolutně jsme se neznali. Já jeho, on mě. Ani to dítě… a jen tak mi vypadlo na mysl k němu přijít a říct „Ahoj Petře“ - to by asi čučel.. když bych mu řekla, že ho znám podle dítěte ze sociální sítě. 8o
Jako - samo o sobě je to vlastně děsivý… kdokoli si o vás může zjistit fakt cokoli a třeba to zneužít. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
22.1.22 23:01

Nepřijímej žádnou žádost, budeš mít klid. :palec: Řekni jim, že hodláš IG zrušit. :D :D
Nenech si narušovat „soukromí“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
22.1.22 23:02
@lilith1 píše:
Tak kdyz kolegyne instagram nemusi, proc tam lezou?

Protože to vypadá, že jsou to s prominutím slepice, o to víc bych se před nimi měla na pozoru a o IG se s nimi v pracovní době ani nebavila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová