Stává se ze mě citlivá matka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1117
10.2.18 15:33

@Fonty Tak jájsem měla tchýni, která si nikdy syna k sobě na noc nevzala. Synové z prvního manželství když byly prázdniny jezdili k k mé sestře na vysočinu vždycky jsem se těšila že bude chvíli klid no tři kluci dají zabrat.Ale po dvou dnech už mě bylo smutno.Je to asi u každé mámy stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
10.2.18 16:04

Mám to podobně s tím, že čím je dítko starší, tím vroucnější mám k němu vztah. Druhou dceru jsem tento týden dala poprvé do školky a když jsem ji tam v pondělí odvedla, hodinu jsem pak probrečela a celé dopoledne nestálo za nic. Před dcerou bylo samozřejmě vše zalité sluncem a uvnitř mi bylo strašně. Takže ano, je to normální a musíme se s tím poprat :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
10.2.18 16:29
@Jahudka82 píše:
@vejilka @Danulinka16 To vas obdivuju ze jste to dokoukaly, to bych asi nedala, natoz to tak muset praktikovat…hrozna predstava! Co si z toho ty deti asi odnesly… Ale je fakt, ze za tu 4letou RD muzeme byt rady, na zapad (ne-li i vychod) od nas muze byt zenska doma s detma (za penize, pak uz je musi zivit chlap) max.pul roku, z toho nejspis treba jeste par tydnu pred porodem…bezne se chodi do prace po sestinedeli nebo ve 3, 4 mesicich, a pak nastoupi jesle nebo chuvy…ale zase tam asi tyhle veci jsou financne dostupnejsi a neda se za ne pul nebo i vetsina vyplaty…a v praci maji vic moznosti typu zkracenych uvazku na par hodin tydne…nebo sdilenych prac. mist apod.. coz tady porad zdaleka tolik nefrci a moznost volby delky a rozvržení prac.doby,jeji flexibility tezko budou mit delnice z továrny pracujici na smeny…zamestnavatelum se dva lidi na 1/2 misto jednoho ma plny úvazek nevyplati, stat to nijak nezvyhodnuje to zamestnavani matek, spis naopak, nikde je moc nechteji vzit (zpet) kvuli nemocnosti dětí…samozrejme ze jsou i výjimky a firmy, ktere matky s detma podpori a nevyrazi hned ve zkusebce pri 1.paragrafu, ale kolik jich je…az v tomhle nebude diskriminace, nebude duvod zustavat na RD 4 roky, protoze pujde daleko lip skloubit pece o rodinu s praci - coz je v dnesni dobe porad jeste dost casto problem, i s umistenim ve skolkach, malokdo si uderem tretiho roku muze dovolit davat tam dite jen na dopoledne, aby si zvyklo, a kdyz ho da nekdo do skolky driv prave z toho duvodu, aby pak neslo z fleku rovnou na cely den po 3 letech, co bylo jen s mamou a nehlidal ho za celou dobu nikdo jiný, jeste tak tatínek, tak je zase v očích okoli krkavci matka co ho odlozi aby si od nej mohla chodit odpocinout do „te hloupe prace, ktera za to nestoji“ - to jsem se treba dozvedela ja od sve mamy, kdyz jsem i jen naznacila, ze bych se u 2.ditete vratila driv nez za 3 roky, na částečný uvazek nebo jen na brigadu a privydelek pri RD ze zacatku - vyjela na mě, ze jsem si to dite nemusela porizovat, kdyz od nej ve 2 letech chci utect! Ze mu tim dopreju spokojenou seberealizovanou mamu, ktera se na nej narozdil od celodenniho 3 roky trvajiciho stereotypu bude tesit a bude mit vic chuti i penez na to, s nim neco podnikat a ten cas spolecne strávený si uzit, ji uz nenapadlo. Vseho proste s mirou, odložit do jesli nebo k babickam půlroční miminko je trochu krutý, i kdyz chapu ze treba samozivitelky, ktery chlap ze dne na den opusti a neplati, k tomu proste dozenou okolnosti, ale bat se dat do skolky skoro 3lete dite, které uz by si melo na jine lidi a deti pomalu zacit zvykat, je zase trochu asi skoda, protoze se tim ochuzuje i to dite o nové veci, co se tam muze naučit, o spolecnost deti, ne jen matky…jasně ze kdyz je dite nejak moc fixovane na mamu, protoze treba hlidani ani nema a je s nim porad, protoze to jinak nejde, tak se tomu musi dat cas a nelamat to pres koleno tim, ze se dite strčí do školky i za cenu nejakych hysteraku a trapeni, moznost si RD prodlouzit na 4 roky nebo jen o pul roku treba a postupne zkouset dite zvykat je vzdycky, ale 4 roky uz vam v praci misto drzet nemusi a na koho budou tak dlouho cekat, zejo - ty klicove vyssi pozice se vraci z materske treba po pul roce, aby si tu manažerskou pozici udrzely, na ty by 4 roky nikdo necekal, ale zase si muzou se svym platem dovolit kvalitni chuvu nebo soukrome jesle, kde jsou 2 ucitelky na par deti. Nas malej je naroz. koncem června, nabízeli mi i nastup az v zari, ale mami uci takze jsem zas mela jistotu, ze kdyz miniskolku nebude davat nebo omarodi, hlidani bude aspon ze zacatku. A taky to byl mazec, i kdyz uz tam byl parkrat předtím dopoledne, kdyz jsem mela doktory aj zarizovani a libilo se mu tam, takze prechod do normalni skolky mel pak ze dne na den a v pohode. Neni lehky to vsechno vybalancovat, ale asi zadnej extrem neni pro nikoho dobrej.

Ano souhlasím s tebou.Taky mě to mrzí, jak se zde přistupuje k matkám po RD. Najít pracovní dobu, aby pokryla školku je skoro nemožné. Plno žen zůstává na RD i tu nejdelší variantu, jelikož se třeba nemůžou vrátit na původní místo kvůli pracovní době, nebo hledají od znova.Jsem si téměř jistá že plno maminek by do práce šla ráda i dříve, pokud by našla práci na pár hodin a soukromé školky by nebyly tak drahé. Takže to je velká nevýhoda těch maminek, které hledají práci novou. Neznám moc maminek, které pracují na vyšší pozici, aby byly na RD v kuse 3 roky. Pracují i v průběhu RD. Jinak máš pravdu, že tady se to odsuzuje, když máma dá dítě do školky už ve dvou letech. Já proti tomu nic nemám. Spíš mi přijde hrozné, když takhle malé dítě, nebo menší, je v té školce od otevíračky, do zavíračky. To je pro mě hrozné. Kor když je ten náš stát tak štědrý a umožňuje maminkám s malinkými dětmi být doma, popřípadě od 2let nechají i RD a k tomu si maminka může vydělat, nic jí neseberou. Samozřejmě někdy není zbytí, máma je samoživitelka a musí do práce. Takže není jiné východisko, než dát malinké dítě do školky, jeslí na celý den.Ale to je zas tak, že soukromé školky a jesle si většina samoživitelek nemůže dovolit, i kdyby chodila do práce. Takže jsou na příspěvcích a ve třech letech dají do státní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
10.2.18 19:26
@vejilka píše:
Taky jsem dokoukala :( Jako mazec, jsem šťastná, že dnešní doba umožňuje být doma klidně až do 4let dítěte. Kdy dá příspěvek stát. Jako mazec ty jesličky s nepřetržitým provozem :,( :,( Miminka, jak je odváděli v 5 ráno:((( Hodně silný dokument té doby.

a ta krkavčí matka jak mluvila na začátku, že dala toho kluka do děcáku…že za ním nechodila na návštevy, protože neprojevoval city a že je zklamal… :,( :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
10.2.18 19:30
@Danulinka16 píše:
a ta krkavčí matka jak mluvila na začátku, že dala toho kluka do děcáku…že za ním nechodila na návštevy, protože neprojevoval city a že je zklamal… :,( :zed:

To jo no:( Prej sem si ho vzala, protože to přítel chtěl:( Pochopila jsem dobře, že měla ještě 2 děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
10.2.18 19:35
@vejilka píše:
To jo no:( Prej sem si ho vzala, protože to přítel chtěl:( Pochopila jsem dobře, že měla ještě 2 děti?

jo, alespon měl ten chudák klučina někoho, s kým se měli rádi…ale ty dvě ségry asi měla s tím novým manželem už pak si myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
10.2.18 19:36
@Danulinka16 píše:
jo, alespon měl ten chudák klučina někoho, s kým se měli rádi…ale ty dvě ségry asi měla s tím novým manželem už pak si myslím.

Prostě trubka :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
10.2.18 19:38
@vejilka píše:
Prostě trubka :pocitac: :pocitac:

to jo a ani se za to nestyděla, suverenka jedna :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit