Stavění domu a soužití s tchýní - jak na to?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5010
4.1.14 13:46

A tchýně už o vašem nápadu ví? Mám pocit, že ne.

Jinak do takového soužití by se mi nechtělo, jedině tak max. na rok, když by člověk věděl, že déle to nebude, ale tu jistotu nemáte, může stavba někde uváznout a budete v háji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2156
4.1.14 14:01
@lasička1 píše:
A tchyně to vyloženě chce, abyste u ní bydleli?
Pokud jste na tom finančně tak, že při stavbě baráku neutáhnete nájem obecního bytu, tak bych v žádném případě nestavěla.
Máte dostatek peněz v hotovosti? Chcete si brát hypotéku-při její platbě nezvládnete platit bydlení, jak budete platit bydlení po nastěhování do vlastního? S jakou částkou počítáte na stavbu? Jak dlouho počítáte, že budete u tchyně bydlet?

Ahoj lasičko, on u nás je nájem cca 1100Kč, víš. Hypotéka by byla okolo 9000Kč, to máš dohromady 20000Kč, to nevím…
U nás to právě jde udělat tak, že by to skoro celé postavil přítel plus rodinná firma, teoreticky by to mělo jít.
Ještě čekáme, jestli nám dají hypotéku a pak to celé budeme řešit. Já osobně bych tam radši nebyla vůbec, za ideálních podmínek max. rok.
No jo, ale člověk neví, co se stane, stačí nějaké zranění a stavět se může víc let…

Příspěvek upraven 04.01.14 v 14:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2156
4.1.14 14:02

@Jitka1976 moc děkuju, tohle by mělo určitě pomoct :hug:

Příspěvek upraven 04.01.14 v 14:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.14 14:04

@aliceee přesně to mě láká, bydlet v přírodě, děti venku na zahradě, les za rohem…sen panelákovýho dítěte. :palec:

• Citovat
  • Upravit
2156
4.1.14 14:10

Sakryš, zapomněla jsem bejt anonymní. No snad z toho nebude rodinnej malér:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2156
4.1.14 14:18

@ynax soulas, ono je to těžký…asi je důležitý žít i svůj vlastní život, bejt v pohodě, neviset na rodině příliš, jen mít tak nějak svobodně rád.
stejně ale budem do nečeho mluvit, ze strachu o to, aby byla vnoučata spokojená :mrgreen: právě chlapi tohle neřeší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2156
4.1.14 14:21

Tchýně zatím nic neví, ale myslím, že by byla pro a měla podobný strach, jako já, abysme se nerozhádaly…
Uvidíme, nechám to už na osudu (a bance :) ) a budu se snažit to zvládnout co nejlíp pro nás všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
4.1.14 14:34
@Jitka1976 píše:
Holky, ale ona se neptá jestli bydlet nebo nebydlet…ale jak to přežít se zachováním zdravého rozumu..??? ( odpověď je: nebydlet s tchýní, já vím… :mrgreen: )

Já vím, vždyť píšem, že bychom s tchýní nebydlely.

• Citovat
  • Upravit
5010
4.1.14 14:38

@Petullka82 Doporučuji si s tchýní promluvit předem, ať nejste případně zklamaní její reakcí, ne každý o soužití stojí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2156
4.1.14 14:50

@Samy ono to bude znít nesmyslně, ale kdyby nám řekla ne, byla bych mile překapená. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.1.14 12:39

Jednu radu z vlastni zkusenosti..NEDELEJ To!!! Ja to tak mam. Mame nahore dva pokoje ale kuchyn koupelna spolecne pokud nedelam jak ona piska je zle zacne vsim triskat nadavat delat e.sebe nejvetsi chudinku.Chut na sex zadna kvuli ni po kazde kdyz se pomilujem a ja jdu treba pro piti zacnou jeji blbe reci jako ze co.to najore. delame jestli sjsme. normalni ze ji spadne lustr a ona chudinka. nemuze spat bodejd by mohla.kdyz vysedava do.rana na facebooku aby vedela vsechny drby porad ji neco boli a ona nemuze uklidit protoze ji boli rameno aa kdyz ne rameno tak hlava koleno nebo na ni neco leze a kdyz uz se rozhodne uklizet tak ji vsechno vadi vsim triska mlati vsechno vyhazuje vsechno je tu na hov. o a ja pak zobu prasky abych neco nevyvedla nevim osobne kdybych mela na vybranou jsem davno pryc… Jo a nejvetsi perla je ze mi ted zacala ucit syna 2 roky na co se. pouziva rtenka.ma tqkove ty levne sunty od vietnamcu a nejhorsi jsem ja protoze to zakazuju.NEbo ho uci zepri. curani se.ma pinda drzet a ze si snim pri tom muze. mavat kdyz sem ji rekla at to nedela odpovedela mi ze je to jeji vec a ja jsem tu od toho abych to po nem uklidila je to prece moje dite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
11.1.14 12:50

Hele já bydlím s tchýní přes 14 let v jednom rodinnym domě, kdy oni mají byt v prvním patře, my v přízemí a v podkroví má starší syn svůj pokoj…snad tam někde najdem časem místo i pro pokoj toho mladšího…v té době to bylo nejjednodušší řešení a moje podmínka byla že komplet všechny energie budeme mít samostatně, abych se nemusela hádat o peníze…a napíšu ti to takhle jde to ale je to hodně o vzájemné toleranci a o tom, jak se dokážete nebo taky nedokážete domluvit - já sem tu ted´po těch letech spokojená…má to i svý výhody…třeba hlídání, ale dalo mi to hodně práce si vydobýt svoje místo…byli doby, kdy jsem jí nemohla přijít na jméno, zvlášt´ po narození prvního syna, kdy se cpala absolutně do všeho :cert: je fakt, že ted´je to v pohodě i díky tomu, že můj muž stál vždycky na mojí straně a když se do něčeho cpala, tak jí řek, že neví o co jde, a at´ maže zpátky nahoru :lol: navzájem se respektujeme a snažíme se v rámci možností vždycky nějak domluvit a myslím, že se máme i rády…i když je mi jasný, že švagrovku má radši stejně jako svého mladšího syna, ale to by bylo na jinou debatu (jelikož celej život upřednostňuje mladšího syna před starším tj. mým mužem)…no na druhou stranu, pokud by to finance dovolili, tak bych opravdu moc ráda, abysme si koupili domeček někde sami za sebe…

no takže je to jen na vás, záleží jaké máte možnosti, pokud to jde, tak jděte sami na sebe, pokud né, tak to jde i takto jako ve všem totiž záleží vždy a jenom na lidech ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
11.1.14 20:39
@tetma píše:
Já bych nešla a raději neměla barák.. ale já mám s tchýní hooodně komplikovaný vztah

Já taky tak. Už jsem to zažila, cesta z toho ven nebyla jednoduchá, a nikdy více. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.17 09:19

Ahoj, uz jsem. z toho na prasky..stavime.dum,bydlime. u.tchyne,protahlo.se.to uz. na. ctyri roky..protoze stale.neni hotovo..penize ji samozrejme davam.Ale.k veci..je. hodna, obetava. az to az moc..i kdyz se ji nikdo neprosi..Ona i vari.Ja varim hlavne.jen,kdyz. neni doma,jinak.mi stoji za prdeli. Samozrejme tu i poklidim, ona je. hroznej. bordelar a vse skladuje, flasky, kelimky, a ma to na hromadach..jednou odjela a vzala jsem to v kuchyni z. gruntu,pritel.me o to pozadal…vyhodili jsme ten. bordel a poradne. kuchyn uklidili..jenze.co bylo po. prijezdu? Dostali jsme. vynadano a tyden jsem. poslouchala, jak jsem.ji.vyhodila. buhvi co..podotykam. stare veci a blbosti typu susene. bylinky, ktera uz.byla total opadana..Nedavam to, ze jakmile zacnu s pritelem neco resit a ona je u toho..byt. blbost, tak ona.se.do toho zacne. vtirat. svymi nazory..o ktere ji nikdo. nezada a nikdo se ji.na to nepta!!!A to je pak pro.me.neco,uz jsem na ni i parkrat vyjela, pak se tedy omluvila a bylo.mi to.lito.Ale uz zacinam.mit.desnou alergii na.ni.Stejny to.mam se svagrovou, ona rada dava rady a presvedcuje, o ktere se.ji nikdo neprosi.Jsou.obe.stejne. Nejsem. jedina, kdo je.zna,ma. stejny problem. Nejhorsi je to, ze jeji. nazory jsou vetsinou uplne.jine nez.moje.Za.chvili.mam porodit a uz ted se. bojim,ze.mi.bude.kecat do. vychovy. I kdyz.ma samozrejme zkusenosti, tak je ale stara skola, takze se. bojim, ze se.ji.furt.nebude.nevo libit…ale to uz snad. budem. bydlet pryc,otazka.je,jak. to resit pri. navstevach. Myslim, ze kdyby proste drzela pusu a nevyjadrovala se k vecem, ktery se ji primo nedotykaji, tak s ni.mam.dobry vztah…Dalsi.vec je, ze je.dost.netaktni a neempaticka..takze.mi rika porad, jak jsem se ted zakulatila a.jak se. kdo. nezakulatil a.doda pak, jak ty, co hodbe. priberou, nezhubnou…no u toho mam vzdy co delat…Co. byste poradili?

• Citovat
  • Upravit
4705
15.9.17 16:56

Ahoj Anonymní, poradila bych ti následující:
1. koupit kytku, dárek - něco, co má tchyně ráda a běžně si to nekoupí

2. jít za tchýní (ideálně společně s manželem)

3. upřímně poděkovat za trpělivost, že už 4 roky vás nechává bydlet (asi to nebylo předem v plánu na tak dlouho, viď?)

4. neméně upřímně se OMLUVIT za to, že jste si dovolili jí v její nepřítomnosti vyhazovat její věci.

5. doufat, že je to rozumná ženská a skousne vaše neomalené chování a nenaruší se vaše budoucí vztahy - už kvůli miminu, které se má narodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová