Stavění domu a soužití s tchýní - jak na to?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
15.9.17 18:28

@Dája999 Děkuji za názor.
1. Věci jí často dávám a kupuji…
2…co k tomu dodat?
3. Jsme jí vděční a ví to..
4. Mám se jí omlouvat za to, že jsem jí uklidila..? Měla by být vděčná ona mně… ten bordel bych nepřála nikomu zažít.. a poprosila mě o to i její dcera..Vím, je to nepříjemné, ale když pořád říká, že je unavená, tak jsme jí chtěli pomoci.. nemohu za to, že je sběratelka bordelu. Od té doby neuklízím :)) Proč bych se měla rozčilovat.
5. Rozumná dá se říct je, ale jednodušší a hloupoučká, vzhledem k tomu, že se plete do věcí, do kterých jí nic není..

Ano, já jsem jí vděčná, ale ničeho se nedopročuji a kdybych věděla, že se to tak dlouoh potáhne, tak radši budu žít v bídě a v podnájmu, než být v jedné místnosti o pár metrech čtverečních a zakopávat o kdejakou prázdnou flašku a dostávat zjeba za to, že jsme jí s něčím pomohli! Takže asi tak.

• Citovat
  • Upravit
4705
15.9.17 18:46

No, já jsem to asi napsala nepřehledně - body 1-4 patří k sobě, takový seznam kroků k omluvě.

Víš, na jedné straně píšeš, jak je hodná a obětavá, vaří apod., čtvrtý rok tam bydlíte -soukromí má v háji.
Na druhou stranu se o ní vyjadřuješ fakt nehezky. A to je nejmírnější výraz, který mě napadá.

Jádro pudla je v tom, že je to dospělá svéprávná ženská ve SVÉM domově a ani vy s manželem, švagrová, nebo kdokoli jiný nemá právo jí tam dělat pořádky bez jejího souhlasu.¨ ¨
Umíš se vžít do opačné situace? Odjedeš ze svého nového domečku s miminem na víkend pryč a po návratu zjistíš, že jí manžel a švagrová řekli, aby u vás uklidila a vyházela to, co uzná za zbytečné a „nepořádek“ podle jejího vkusu.

Neumím si představit ty výrazy, které bys sem psala.
No, to kecám, vlastně docela dovedu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.17 18:52

@Dája999 Tak já věděla, že to je asi špatný nápad, ale aby to nevypadalo tak, že jí nechci pomoci, tak jsem holt do toho šla, je tu bordel, jak když tu žijí bezdomovci… vděku jsem se nedočkala, což na jednu stranu chápu. Ale promiň, dostat sprdunk za to, že někomu vyohdíš prázdné flašky, prázdné kelímky od jogurtů a nevím co všechno? To je už nemoc. Mně osobně by to taky samozřejmě vadilo. Jenže tahle situace by ani nenastala, manžel by jí o to nepožádal a švagorvá už by vůbec neměla nárok :D Ale ona by u mě neměla skoro co uklízet, protože bordel tohohle typu nesnesu. Tady se tomu přizpůsobím, je to její bydlení, ale šlo jen o pomoc. I když nevyžádanou.. ona mi taky „pomáhá“ a „dává dobré rady“, které po ní nechci.

• Citovat
  • Upravit
4705
15.9.17 19:14
@Anonymní píše:
@Dája999 Tak já věděla, že to je asi špatný nápad, ale aby to nevypadalo tak, že jí nechci pomoci, tak jsem holt do toho šla, je tu bordel, jak když tu žijí bezdomovci… vděku jsem se nedočkala, což na jednu stranu chápu. Ale promiň, dostat sprdunk za to, že někomu vyohdíš prázdné flašky, prázdné kelímky od jogurtů a nevím co všechno? To je už nemoc. Mně osobně by to taky samozřejmě vadilo. Jenže tahle situace by ani nenastala, manžel by jí o to nepožádal a švagorvá už by vůbec neměla nárok :D Ale ona by u mě neměla skoro co uklízet, protože bordel tohohle typu nesnesu. Tady se tomu přizpůsobím, je to její bydlení, ale šlo jen o pomoc. I když nevyžádanou.. ona mi taky „pomáhá“ a „dává dobré rady“, které po ní nechci.

Tady přesně vidím ten problém - ty jsi nepomáhala jí, kdyby ONA požádala o POMOC, tak by asi nedošlo ani na výčitky po akci ;)
A sama píšeš, že manžela by nenapadlo ( a švagrová dokonce neměla nárok) na nějaké manévry ve tvém domově, ale všem vám nepřipadá divné pořádat uklízecí akce v jejím.
Já teď nezpochybňuji, že tam byl nepořádek, ale pořád to byl JEJÍ nepořádek, JEJÍ věci, JEJÍ soukromí.
Za nějaký čas se odstěhujete do svého, tak zatni zuby, toleruj její zvyky a pak si to u sebe doma veď po svém.

Víš, tak jako ona by měla respektovat vaši domácnost, stejně má nárok na totéž od vás.

Hodně štěstí a ať se vám podaří nezkazit si vztahy, pár kelímků apod. za to nestojí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová