Stěhování do ciziny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6263
24.2.12 21:39

Baro tak treba tady by ses jako kadernice chytla, pokud jsi jen trochu sikovna. Prijde mi, ze vidim kazdou chvili na vyloze ceduli, ze prijmou kadernici. Otazka jeste je, cim bys prokazovala vzdelani, vyucak by ti asi moc k nicemu nebyl. Nevim, jak to funguje u vas v oboru, mate treba nejake mezinarodni certifikaty, kurzy nebo tak? Treba by ses nekde dohodla i jenom s tim ceskym vyucakem, ale nejlepsi podle me je, udelat si jakykoliv nejzakladnejsi kurz ve svem oboru v te zemi, kde se chces uchytit. Pak praci sezenes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
24.2.12 21:39

ahoj, my jsme taky mimo, v Lucembursku, zdravím tím sousedky v Belgii :-) v portugalsku budeš potřebovat portugalštinu. anglicky se domluvíš asi jen ve větších městech. bylo by asi lepší, aby jel chlap jako předvoj apak dojela ty za ním. měli byste si zaříduit bydlení-někde chtějí i 2-3 nájmy dopředu a větš. aspoň tady teda prac.smlouvu, pojištění, adresu, apod. bývá to dost začarovaný kruh. abysme jeli všichni, tak jak to vy plánujete, to je dost riskantní a odvážné, kor s děckem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
24.2.12 21:42

No do zeme jako Portugalsko, ktera hned po Recku, Italii a Spanelsku je na tom ekonomicky dost spatne bych teda nejela ani nahodou… Na druhou stranu, zivot u Atlantiku a pohodova, jizanska natura neni k zahozeni, ale musis mit pevne nervy. Portugalci mi prijdou trochu line zadky :) proto jsou ted tam kde jsou. Byla jsem v Lisabonu a mam procestovany sever jako turista, manzel pracuje prave pro Portugalskou firmu a ze zacatku se na Portugalce rozciloval hodne, spoluprace s nimi tezkopadna :lol: Na druhou stranu, pokud jsi sikovna, treba by si tam casem mohla otevrit svoje kadernictvi, lidi potrebuji strihat furt…
Ale za mne, jedine USA..i kdyz to vypada, ze zrovna nejsou na tom uplne nejlip, pomaly se zvedaji a clovek se tam citi jako na dovolene…samozrejme zavisi do jakeho statu pujdes, ale ja jsem pomerne dlouho zila na severovychode a byla to parada. Zase se tam chci vratit, je to tam uplne jine a kdyz jsi sikovna, tak se uchytis. Taky je dobre mit nasetrene penize a trochu prehled, jake zamestnani tam frci a kde nejlepe-mesto, kde by jste zkraje bydleli, auto, pojisteni, atd. Musis toho hodne premyslet predem a nejlepe vyslat nejdrive manzela, at vam to tam dopredu vse nachysta (bydleni, auto), atd.

Příspěvek upraven 24.02.12 v 21:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
24.2.12 21:43

podle me si s anglictinou v jiznich zemich ani neskrtnes,vim to z vypraveni kamarada z Italie

• Citovat
  • Upravit
6263
24.2.12 21:46

Scarlett ja tu mam opravdu spoustu kamaradek slovenek, takze na normalni pokec to je. I obcas vecer na pivko. Hele my jedem na velikonoce do New Forest (jako kazdy rok :lol: ). To uz je skoro na kafe :mavam: . A pokud muzu soudit prave z toho New Forest, tak bydlite opravdu v hezke oblasti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
24.2.12 21:47

My jsme se odstehovali pred dvema lety - do Nemecka, manzel tu dostal praci, ale nebyt toho, ze dostal plat predem jeste nez jsme tam skutecne jeli, tak nevim jak bychom to dali. I jsme si museli pujcit, hlavne na kauci k bytu. Jinak uz to pak bylo celkem bez problemu. Me se tu moc libi, do Cech se vracet nechci. Mozna se postehujeme zase do jine zeme, uvidime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
24.2.12 22:00
teredes píše:
Scarlett ja tu mam opravdu spoustu kamaradek slovenek, takze na normalni pokec to je. I obcas vecer na pivko. Hele my jedem na velikonoce do New Forest (jako kazdy rok :lol: ). To uz je skoro na kafe :mavam: . A pokud muzu soudit prave z toho New Forest, tak bydlite opravdu v hezke oblasti.

Ja tu mam kamaradku Slovenku jednu. Vidame se minimalne jednou tydne. Ma dokonce stejne stareho syna jako ja. :)
Ale mne chybi ti moji kamaradi. Tenhle tyden mam nejakou krizi, ale rvu furt jak zelva. :roll:
No, snad to brzy prejde. :nevim:
New Forest je krasny a nase mesto je taky nadherne, moc se mi tu libi, ale mozna se budeme muset za dva tydny stehovat, takze i proto mam ted takovou naladu. :(

• Citovat
  • Upravit
10222
24.2.12 22:02

ja ziju ve Svycarsku. zrovna tady probiha diskuze o tom jake je to tam zacit. kdyby te to zajimalo, tak mrkni sem
myslim, ze je dulezity nevidet „zapad“ s ruzovyma brejlama. vsude je chleba o dvou kurkach, jak se tak rika a kazda zeme ma sve vyhody a nevyhody. urcite to chce mit nasetreno do zacatku, zjistit si kolik v dane zemi stoji zdravotni pojisteni, to je tady hodne velka polozka. casto se plati kauce na najem, ve vysi 3 mesicu. urcite je dobry mit predem nejakou praci, aspon jeden z paru. zjistit si jak je to s pracovnim povolenim, nekde je jeste treba.

mne osobne se tady libi, lidi mi pripadaji pratelstejsi a vic usmevavi, na prvni pohled je videt rozdil u prodavacek, cisniku a podobne (nevim jestli je to naturou nebo jejich financni situaci a zivotni urovni). taky se mi libi, ze je tu cisto, vse je upravene. je tu opravdu hodne cizincu a nejenom z evropy, je tu spoustu africanu a muslimu. tim jsou lide vice zvykli na jine a zaroven tu funguje integracni politika, jako jsou treba kurzy jazyka za smesny peniz. ale zivot je tu drahy na to nasetrit si do zacatku v CR.
ja bych se do CR rada vratila. ale je to i tim, ze jsem se sem vdala, jinak bych se nestehovala, kdyby byl manzel Cech :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
24.2.12 22:07
teredes píše:
Baro tak treba tady by ses jako kadernice chytla, pokud jsi jen trochu sikovna. Prijde mi, ze vidim kazdou chvili na vyloze ceduli, ze prijmou kadernici. Otazka jeste je, cim bys prokazovala vzdelani, vyucak by ti asi moc k nicemu nebyl. Nevim, jak to funguje u vas v oboru, mate treba nejake mezinarodni certifikaty, kurzy nebo tak? Treba by ses nekde dohodla i jenom s tim ceskym vyucakem, ale nejlepsi podle me je, udelat si jakykoliv nejzakladnejsi kurz ve svem oboru v te zemi, kde se chces uchytit. Pak praci sezenes.

Ja myslim ze ten vyucak uz mam jako mezinarodni je v cestine a v anglictine.A mam jeste nastavbu podnikani se zamerenim na ekonomiku a mng.Myslim ze strihat umim dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
24.2.12 22:09
Barbora13 píše:
teredes píše:
Ja myslim ze ten vyucak uz mam jako mezinarodni je v cestine a v anglictine.A mam jeste nastavbu podnikani se zamerenim na ekonomiku a mng.Myslim ze strihat umim dobre.

jako kadernice by jsi se v UK urcite neztratila,ale jak pisi ostatni chce to do zacatku mit nejake penize

• Citovat
  • Upravit
962
24.2.12 22:09

A jaky byl vas prvni krok po tom co jste se rozhodli ze chcete do ciziny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35316
24.2.12 22:12

Jee. Poole. Ja bydlela chvili v Bournemouthu. Manzel tam 7 let studoval. Mame odtud prvni dite(tedy jen pocate :mrgreen: ). V New Forestu jsme byli nekolikrat… A taky na Corfe Castle, Old Harry Rocks… v Christchurch..Swanage

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35316
24.2.12 22:13

ja to mela jednoduche, prijela jsem za manzelem, ktery tu studoval na uni… manzel prijel na vymenny pobyt v pataku a pak mu po dokonceni skoly nabidli postgradual…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
24.2.12 22:27
mroe píše:
Jee. Poole. Ja bydlela chvili v Bournemouthu. Manzel tam 7 let studoval. Mame odtud prvni dite(tedy jen pocate :mrgreen: ). V New Forestu jsme byli nekolikrat… A taky na Corfe Castle, Old Harry Rocks… v Christchurch..Swanage

My bydlime na rozhrani Poole a Bournemouth. :)
Je to krasne misto. :palec:
Taky jsme uz byli na zminovanych mistech. :)

• Citovat
  • Upravit
35316
24.2.12 22:30

Manzel bydlel vetsinu casu kousek od univerzity, takze taky nekde na rozhrani… kdyz jsem se pak pristehovala nasli jsme si byt v Charminsteru, kousek od Charminster Road, byl to naprosto skvelej a kouzelnej bytecek, puvodne z garaze, dokonce i se zahradkou :mrgreen: dodnes na to rada vzpominam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí