Stěhování do Mladé Boleslavi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15
28.7.20 14:31
@zrcadlo píše:
Mně to teda přišlo, že to je víc nasvícené než Praha. Jakmile se sjelo z dálnice a jelo na centrum, tak po chvíli začal svítit fakt každý strom po pravé i levé ruce, pak jsme přijeli na kruhový objezd, na kterém byl obří adventní věnec, a tam taky kolem na všech stromech světla. Pak jsme šli na to náměstí, kde jsou ty vodní prvky, tam byl obří strom a lední medvědi, ale kousek od něj zase všechny stromy nasvícené. No a potom tam byl ještě nějaký lunapark na takovém obřím placu, kde byly i trhy, a tam taky svítil každý strom i keř.
Našla jsem video - tady - mně to teda nepřijde jako běžná výzdoba :think:

Tak svítí to tam dost, ale vypadá to dobře 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10265
28.7.20 14:33

@david85lbc No, k té Ostravě, nevím, jak ji znáš, ale poměrem zelených ploch je to nejzelenější město ČR a některé lokality, třeba Poruba, jsou pro život naprosto perfektní. Beskydy 20 minut autem atd. A to píšu z Prahy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2785
28.7.20 14:55
@Premek_Orac píše:
@david85lbc No, k té Ostravě, nevím, jak ji znáš, ale poměrem zelených ploch je to nejzelenější město ČR a některé lokality, třeba Poruba, jsou pro život naprosto perfektní. Beskydy 20 minut autem atd. A to píšu z Prahy…

No mohu se plest byl jsem tam jenom chvilku pracovně a město mě moc nesedlo.. Spíš subjektivní pocit.
V bolce vidím výhodu že český ráj je za rohem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišu G
28.7.20 15:02

Mladá Boleslav, prosím, s velkým M. Děkuji. Jinak se přiznám sama za sebe, že stěhování z města do města v rámci ČR mi přijde na pohodu. My se máme za rok stěhovat do Španělska. Dítě má začít chodit do 1.třídy, neumíme ani jazyk atd., musíme si sami zajistit bydlení, já práci, dítěti školu, v danou chvíli absolutně netuším, jak to všechno zvládneme. Takže představa, že se mám stěhovat z Havířova do MB je pro mě jak procházka růžovým sadem.

• Citovat
  • Upravit
15
28.7.20 15:19

Prosím pro všechny, kterým to vadí, opravdu vím, že Mladá Boleslav je s velkým M, ale píšu z telefonu, který si automaticky některá slova upravuje, proto je v nadpisu malé m, jen jsem to po sobě nepřekontrolovala. Vy, kteří jste na to hakliví, tak se omlouvám, nebyl to úmysl ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10265
28.7.20 15:29

@david85lbc Jo, nechci se přít. kdybys napsal Orlová, neřeknu popel, ale třeba Ostrava, Frýdek, Havířov jsou vlastně hezká města.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
28.7.20 15:43
@Anonymní píše:
Jinak zakladatelko na staroměstské deti milujou takový ty fontánky pod kterýma behaj :lol:

Myslíš ty, kde se jistí spoluobčané občas i myjou a neváhají si tam ani vyprat? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.20 17:19
@zrcadlo píše:
Mně to teda přišlo, že to je víc nasvícené než Praha. Jakmile se sjelo z dálnice a jelo na centrum, tak po chvíli začal svítit fakt každý strom po pravé i levé ruce, pak jsme přijeli na kruhový objezd, na kterém byl obří adventní věnec, a tam taky kolem na všech stromech světla. Pak jsme šli na to náměstí, kde jsou ty vodní prvky, tam byl obří strom a lední medvědi, ale kousek od něj zase všechny stromy nasvícené. No a potom tam byl ještě nějaký lunapark na takovém obřím placu, kde byly i trhy, a tam taky svítil každý strom i keř.
Našla jsem video - tady - mně to teda nepřijde jako běžná výzdoba :think:

No tak to byla asi jen tahle část nebo jen rok 2017,protože mi nepřijde, že by tam každoročně takhle svitily všechny stromy..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.7.20 17:24
@zu.syk píše:
Myslíš ty, kde se jistí spoluobčané občas i myjou a neváhají si tam ani vyprat? :mrgreen:

To fakt netušim, včera jsem sla okolo a hrála si tam spousta normálních dětí

• Citovat
  • Upravit
4043
28.7.20 18:23
@Anonymní píše:
To fakt netušim, včera jsem sla okolo a hrála si tam spousta normálních dětí

Myslím tohle: https://boleslavsky.denik.cz/…0160622.html
Ale třeba se to už zlepšilo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
28.7.20 19:14

Jsme z vesnice nedaleko eMBošky. Dopravní obslužnost je příšená - autem neustálé kolony, není absolutně kde zaparkovat - škodováci mají nějaké zvýhodněné pronájmy aut a není výjimkou tři auta do rodiny. MHD nelogické. Buduje se síť cyklostezek a pokud člověk na tom kole jezdí opatrně, je rychlejší, než autem. Školky nevím, ještě pár let zpět byla situace špatná, to ale už je asi trochu lepší. Základky - je tu sportovka, jazykovka, fotbalová akademie, něco matematického, malý gympl. Často sem lidé z okolních vesnic dávají děti od druhého stupně. Střední - gymply, průmka, ekonomka, zdrávka, škodovácký učňák. Je toho tu opravdu dost. Za bílého dne tu člověk projde jakž takž, ale že bych nechala děti samotné hrát venku, to fakt ne. Je tu opravdu velká skupina agenturních pracovníků (Polsko, Slovensko, Ukrajina, Mongolsko) a ti tu dělají na ulicích prostě bordel - alkohol, drogy. S tím souvisí kriminalita - krádeže, napadení… Taky dost bezdomovců. V noci ani náhodou. Boleslav je spíš betonová ubytovna a přesně pulzuje rytmem škodováckých směn a dovolených. O dovolené v létě je tu najednou město duchů, bývá zavřeno i dost „služeb“ - kadeřnictví, ambulance, školky, krámky živnostníků atd. Předražené nájmy, ceny nemovitostí. Pokud je člověk ve Škodovce, finance zvládne, pokud mimo, je to těžké. Vyžití - letní koupaliště - naprosto nedostačující, krytý bazén je nový a pěkný. Minizoo, hřiště - bacha na stříkačky, lesopark, Radouč se sysly, velká nabídka kroužků pro děti, sportovní, jazykové, je tu liduška, modeláři. Vyžití pro dospělé v MB není nic moc - kino, divadlo je tady super, ale jinak jen hospody. Jo a zřejmě tu neseženete zubaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56264
28.7.20 19:25

A co jit bydlet do LB?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.20 20:29
@Anonymní píše:
No tak to byla asi jen tahle část nebo jen rok 2017,protože mi nepřijde, že by tam každoročně takhle svitily všechny stromy..

Svítí každoročně a rok od roku víc. V parku na Výstavišti dokonce je každoročně i lunapark a nasvícený je tam doslova každý strom a keř. Dle mého názoru už je to přeplácané, méně je někdy více.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.7.20 20:37

@jajara já myslím, že i ta kultura pro dospělé se začíná lepšit - v létě Krásná Louka fest, program na Putně, letní kina, občas nějaký ten food fest, občas něco v kulturáku nebo ve škoda muzeu. A teď nedávno jsem narazila na nové centrum Pluhárna - to má podle programu velký potenciál, tak snad se tam lidI naučí chodit.

• Citovat
  • Upravit
mývalova žena
28.7.20 20:39

Když už už do Boleslavi za prací, tak ne bydlet v Boleslavi, ale třeba v Kosmonosech…je to hned vedle a daleko pěknější místo…a nebojte se, lidé jsou všude, kamarády si najdete, ale pravdou je, že se budete muset být víc akční, než obvykle člověk ve svém okolí bývá :) držím palce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky