Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Svítí každoročně a rok od roku víc. V parku na Výstavišti dokonce je každoročně i lunapark a nasvícený je tam doslova každý strom a keř. Dle mého názoru už je to přeplácané, méně je někdy více.
my teda boleslavy vetsinou jen projizdime, tak to je asi jen tam kolem, ne? u hlavni silnice se mi nezda, ze by to tam bylo.. dejme tomu kdyz sjedes u olympie z dalnice a pak jedes treba baumax, kaufland atd.. tak se mi nezda, ze tam by to bylo nejak vic nazdobeny
No, město je bohaté, proto ty enormně nasvícené vánoční trhy, velikonoční i jiné dekorace ve městě. Kultura slabší průměr - v zimě plesy, na Putně bývá v létě kino a divadlo, městské divadlo ujde, kulturák má občas taky něco, kino normální Cinestar, akce ve Škoda muzeu jsou některé fajn, na Krásné Louce jsou asi čtyři menší festivaly do roka včetně akce na Čarodějnice. Pro děti jsou tam klasická hřiště, jedna nově otevřená vnitřní herna, ale je spíš menší. Plavat se dá na přeplněném koupališti, na mini koupališti na sídlišti a na Podlazkach, v Kosmonosích je koupaliště už bohužel zavřené. Ty Podlazky nejsou špatné. Parky - Štěpánka je fajn, Radouč taky. MŠ, ZŠ, SŠ - docela výběr. Kroužky taky ujdou. Cvičení pro děti do tří let fajn - centrum Zuzka, Sokolovna a různá plavání. Doprava tragédie. Bydlení neskutečně předražené. Výjimkou není 3+1 za 20 000! Práce ve Škodovce dobře placená, ALE mají období kdy berou kmenové zaměstnance a období, kdy berou jen pod agenturu a to i lidi do kanceláří. A někteří ti lidi tam za ne moc dobrých podmínek dělají roky než se pod ten kmen dostanou. Jiní mojí známí by chtěli delat ve škodovce ale nedokáží se do ní dostat. Nevím co máš za vzdělání, ale jen s maturitou ve škodovce skončíš na páse nebo na ještěrce a budeš dělat ranní/noční/odpolední. V jiných firmách tak dobře placená práce není. Výjimkou není 19 čistého za tří směnný provoz, takže celá výplata třeba padne na bydlení. Ale zase mimo škodovku někde stačí do kanceláří maturita nebo někde i učňák. Ve městě je spousta pajzlu - Bingo, Xko u Kauflandu, Dřevák a jiné. U prvních dvou bych bydlet nechtela. Spousta bezdomovců, feťáků a dealerů. Rádi se shlukují třeba na Výstavišti v centru města, neviděla jsem že by je odtamtud někdo vyháněl.
Jo to je pravda, co píše anonymní růže. Největší „Bronx“ je v MB kolem Kauflandu, tam je to profláknuté a nestěhovala bych se tam určitě. Lepší mi to, když už byste volili severní sídliště, přijde víc na okraji - u Radouče, ulice 17.listopadu atd.
Jako město to neni špatný, všechno tady je, a na spoustu pěkných míst se dostaneš za chvilku autem, je to na kraji Českýho ráje. Pokud tu chceš bydlet, doporučuji se vyhnou sídlišti, na mapě červená část. Posledních pár let je to spíš Sherwood. Ceny bytů a podnájmů skoro srovnatelný s Prahou. Doprava kritická +/- 1h kolem výměny směn ve škodovce (6/14/22h).
Do hořkého jablka ještě nikdo nekousl, takže trochu reálné skepse.
Tím primárně nemyslím bezpečnostní situaci s agenturními zaměstnanci.
Osud města stojí a padá se škůdkou.
Asi není žádným tajemstvím, že úspěšná éra tažená papá Maierem právě skončila ![]()
Pokud skutečně dorazí řezník z JAR (ne, tím skutečně není myšlena ta skupina), tak už to rozhodně žádná selanka býti nemusí.
Zlí jazykové dokonce tvrdí, že Škoda je to poslední, co by ho zajímalo.
Na rozdíl od prvně jmenovaného.
Rád bych se mýlil, ale v tom případě se obávám, že Bolka by se mohla ubírat via Detroit.
@GERSTAL píše:
Do hořkého jablka ještě nikdo nekousl, takže trochu reálné skepse.
Tím primárně nemyslím bezpečnostní situaci s agenturními zaměstnanci.
Osud města stojí a padá se škůdkou.
Asi není žádným tajemstvím, že úspěšná éra tažená papá Maierem právě skončila
Pokud skutečně dorazí řezník z JAR (ne, tím skutečně není myšlena ta skupina), tak už to rozhodně žádná selanka býti nemusí.
Zlí jazykové dokonce tvrdí, že Škoda je to poslední, co by ho zajímalo.
Na rozdíl od prvně jmenovaného.
Rád bych se mýlil, ale v tom případě se obávám, že Bolka by se mohla ubírat via Detroit.
Omlouvám se, ale vůbec vašemu příspěvku nerozumím např, kdo nebo co je řezník z JAR? Selanka taky netuším, co znamená.
nevím, jestli to je nějaké nářečí nebo překlep, ale můžete mi to vysvětlit tak, ať tomu rozumím? Děkuji
@Erakiss
JAR je myšlen pan Thomas Schäfer který doteď měl na starosti VW v JAR a subsaharské africe (https://archiv.ihned.cz/…estice-v-jar)
Selanka je synonymum pro idyla.
Ahoj, našla by se tu maminka nebo budoucí maminka z MB? Právě jsme se přistěhovali a nikoho tu neznám. Máme holčičku které jsou cca 4 měsíce. Mě je cca 30 ![]()
Ráda bych našla kámošku do pohody i nepohody na venčení, návštěvy nebo kafíčko. Hlavně někoho, kdo má rád zvířata.
Mám 3 kočky. ![]()
Předem upozorňuji že jsem kuřačka…někomu to vadí. ( Pro ty chytré rejpálky
: před malou nekouříme, takže prosím bez poznámek
a že to škodí taky vím
)
Ještě vím, že tam lidé dojíždějí z Turnova, a to bývalo dlouhou dobu hodnocené, jako jedno z nejlepších měst k životu v ČR, kde lidé bývají spokojení