Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tunrida píše:
Prosim te, to mi rekni, conjste to meli za plany? To jste koupili barak, v chovli tam deti a to proto, abyste se pak stehovali zpatky?
Je to zvláštní. ![]()
Jako řešení mě ještě napadá, mít ten barák coby chalupu.
@Hanka1 píše:
No to by na tom taky vadilo…vazne nevim co v takove situaci poradit, kdyz v tom oba maji rozdilny pristup, resp manzel zmenil nazor…Spolecne bydleni, usporadani, kam budou deti chodit do skolek/skol by melo vyhovovvat vsem clenum rodiny, hlavne tem detem…
Jenže ona je otázka, jak ta dohoda zněla… Málokdo postaví dům na vesnici s tím, že se pak vrátí do Prahy. Třeba neurčitě řekl „když se nám tu nebude líbit, můžeme se vrátit vždycky…“, ale jemu se tam líbí.
@Bábrdl píše:
Jenže ona je otázka, jak ta dohoda zněla… Málokdo postaví dům na vesnici s tím, že se pak vrátí do Prahy. Třeba neurčitě řekl „když se nám tu nebude líbit, můžeme se vrátit vždycky…“, ale jemu se tam líbí.n
S tim jsem ja sla do baraku, pod podminkou, ze se ani jeden nezbavime svych bytu v Pze, at je kam se vratit, pocitala jsem i s variantou, ze bych se vratila i sama s detma do sveho…ted od jara do podzimu nevidim duvod byt v sirsim centru Prahy ac byt je mezi Letnou a Stromovkou, navic dum mame v idealni lokalite - 10 minut autem k metru. V zime zas nevidim duvod nebyt v Pze, i kdyz jak nasnezilo, tak v Pze je z toho marast a spina a tady krasne bilo plus jako bonus zmrzlej rybnik na brusle…takze od vanoc jsme tady a mne bohate staci dvakrat tydne do Phy dojet. Deti chodi do skoly na kraji Phy, v dojezdive vzdalenosti stejne jak z bytu, tak z domu.. ![]()
Příspěvek upraven 12.01.17 v 09:53
@Hanka1 píše:
S tim jsem ja sla do baraku, pod podminkou, ze se ani jeden nezbavime svych bytu v Pze, at je kam se vratit, picitala jsem i s variantou, ze bych se vratila i sama s detma do sveho…ted od jara do podzimu nevidim duvod byt v sirsim centru Prahy ac byt je mezi Letnou a Stromovkou, navic dum mame v idealni lokalite - 10 minut autem k metru. V zime zas nevidim duvod nebyt v Pze, i kdyz jak nasnezilo, tak v Pze je z toho marast a tady krasne bilo plus jako bobus zmrzlej rybnik na brusle…takze od vanoc jsme tady a mne bohate staci dvakrat tydne do Phy dohet. Det chodi do skoly na kraji Phy, v dohezdice czdalenost stehne jak z bytu, tak z domu..
Tak to je ideální ![]()
Taky mám takové známé. Mají byt ve Vysočanech, koupili dům v Újezdě. A pendlují.
@Bábrdl píše:
Je to zvláštní.Jako řešení mě ještě napadá, mít ten barák coby chalupu.
Tak mít barák jako chalupu je normální věc. Obzvlášť pro vás Pražáky
Ale přijde jako úplný nesmysl se někam nastěhovat, žít tam, vychovat tam děti a pak je sbalit a odstěhovat úplně od všeho včetně táty, protože v Praze jsou kroužky.
A jako ono plány pěkný, že tatínek přespí v bytě, že na víkendy a na prázdniny se bude jezdit do domu, ale tohle bude „fungovat“ jenom do doby, kdy to budou akceptovat ty děti. Když si najdou kamarády pro změnu v Praze ve škole a v okolí bytu, tak jaksi nebudou celý nadšený jezdit na víkendy a prázdniny zase pryč, protože kamarády budou mít v Praze a kamarádi ze vsi už jaksi budou trochu jinde. Taky se může krásně stát, že po pár týdnech se děti šprajcnou, že nikam jet nechtějí, protože chtějí zůstat doma s tátou. Zakladatelko, počítáš s tím, že tohle všechno se může stát? Ba co může, ono se to totiž stane, to je naprosto přirozená věc.
@Bábrdl píše:
Jenže ona je otázka, jak ta dohoda zněla… Málokdo postaví dům na vesnici s tím, že se pak vrátí do Prahy. Třeba neurčitě řekl „když se nám tu nebude líbit, můžeme se vrátit vždycky…“, ale jemu se tam líbí.
Dohoda byla ze se vratime po par letech zpet. Tenkrat jsme meli velmi dobrou sanci koupit vyhodne dum a vydelat na tom. Bydleni zde se protahlo, moje chyba, ze sem netlacila a neresila uz driv. Ted to na me pada s predstavou nastupu do skoly…
@Anonymní píše:
Dohoda byla ze se vratime po par letech zpet. Tenkrat jsme meli velmi dobrou sanci koupit vyhodne dum a vydelat na tom. Bydleni zde se protahlo, moje chyba, ze sem netlacila a neresila uz driv. Ted to na me pada s predstavou nastupu do skoly…
Teď si něco takového vybavuju. Nejste vy na severovýchod od Prahy?
@Bábrdl píše:
Je to zvláštní.Jako řešení mě ještě napadá, mít ten barák coby chalupu.
Ano, tak to mam vymyslene. I jsem sdelila parnetrovi…ale chci po nem aby jednou v tydnu byl s nami v byte a prespal tam. Ten den, kdy jezdi pracovne do prahy. Snazim se aby to pro deti nebyl takovy sok a stres…
Tak jste koupili výhodně dům a vydělali na tom. Akorát se Vám tak trošku rozpadá rodina.
Nechci slevu zadarmo…
Když jsem sháněl bydlení (ještě bez dětí), tak v prvý řadě byla dostupnost služeb (školka, škola, lékař, obchod, pošta, bus, vlak…) pak teprve jsem hledal v této lokalitě nemovitost… Toto píšu ne pro zakladatelku, ale poučení pro lidi, co teprve hledají bydlení.
@Anonymní píše:
Dobry vecer, ano, moje predstava je byt pres tyden v Praze a vikendy a prazdniny v domku s partnerem. Dava mi to takto smysl. Kazdopadne finance - pronajem - budu tahnout jen ja. Penize jsou. Ac mi je lito je „vyhazovat“ nekomu do kapsy, misto splaceni hypoteky vlastniho bytu v Praze…coz byla tez puvodni dohoda.
Tez je otazkou, zda to deti zvladnou bez otce a zda je prijmou do prazske skoly/skolky…toho se bojim vlastne nejvic. Nerada bych, aby je stresovalo odlouceni a v pripade, ze je neprijmou do prazskych skol se vratila zpet k nam na vesnici nebo dopalacela rocni najem..ale to se asi da vyresit s majitelem…
Nechci Ti kazit iluze, ale dostat mimopražské děti do pražské školy bude asi velký problém.
My s dětmi bydlíme kousek za Prahou a moje děti se dostaly na excelentní jazykovou školu. Já jezdím do Prahy do práce a děti do školy. Kdyby šly děti k zápisu loni nebo letos, už by nebyly přijaty. Protože dětí je moc, kapacit málo a problém s umístěním mají i děti z Prahy.
Takže nejdřív bych řešila přijetí na školu a pak to ostatní. Myslím, že šanci na přijetí máte minimální. Ale za pokus to stojí.
A pořídit si dům dál za Prahou asi nebyl nejlepší nápad, ale to už víš taky.
Zakladatelko a bude tě bavit každý pátek odpoledne balit věci jed za manželem a v neděli se vracet? A takto to dělat třeba 20let pokud budou děti úspěšně studovat ![]()