Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kakika dnes jim to chci říct..Věci už mám skoro všechny u přítele za chvilku si převezu ještě poslední věci..a pak počkám do večera, řeknu jim to a pak odejdu.
@Claire0 píše:
@Kakika tak to já se daleko nestěhuji, jen půl kilometru(![]()
) ale nejde o vzdálenost, jde o to že mi řekli, že do maturity budu dělat co mi řeknou…
Proč bys měla? Peníze od nich nechceš za život, tak můžou tak leda chtít, právo na to nemají.
No hlavne si dodelej tu skolu i s maturitou. Nadsena bych jinak taky nebyla.
Jsi dospěla a kdyz spolu nevychazite nemusíš vlastne říkat vubec nic, zodpovědnost uz za tebe nemají, muzes delat cokoli.
@Claire0 píše:
Dobrý den je mi 19 let a chci se odstěhovat od rodičů, uz jsem si změnila trvalé bydliště, oběhala úřady a dnes bych jim to chtěla říct, ale vůbec nevím jak.
normálně, na tom není nic špatného..
Dobrý den mám dotaz, je mi 20 za týden dělám ústní maturitu. Bohužel didaktické testy budu muset opakovat. Mám přítele se kterým jsem přes rok( ale známe se 5 let). V září se právě chceme stěhovat. Během léta by se něco našlo a přítel má do začátku spoření a dost peněz. Já bych mu samozřejmě také dala nějaké peníze. Hned po didaktakach bych začala pracovat. Bohužel bydlí až v moravskoslezském kraji. Dneska to chdmee říct rodičům ale moc se bojím jejich reakce. Ano vím že je to krátká doba na stěhování vztahu. Ale věřím v nej a chtěla bych si to zkusit i z důvodu že mám pokoj s bratrem a ten nepracuje, jen se valí doma. Myslíte že mě pochopí?
@Lucie_345z píše: Více
Tak sama znáš rodiče nejlíp, těžko můžeme vědět jestli to pochopí, nebo ne. Každopádně dospělá jsi, doma tě držet nemůžou. Je fakt, že bydlením se partneři poznají nejlépe, tak směle do toho. Mě by tedy ale mrzelo, kdyby se mi dcera odstěhovala někam daleko, a nebyl by možný častý kontakt, ale kdyby chtěla, tak co by se dalo dělat.
Ještě tedy k tomu bytu, to budete v létě teprve koukat po bytech? Ono to není zas až tak jednoduchý něco takhle rychle sehnat ![]()
@arinecka ano vím přítel už se dívá davno po bytech ale všude chcou hned nastěhování proto to budeme řešit asi už v červnu no. A o kontakt samozřejmě chci, Jezdit tu budu moct skrz přímý vlak a určitě počítám i s každodenním psaním a voláním.
Mne to tedy neprijde tak kratka doba na sestehovani, naopak, prijde mi to idealni doba na to, abyste se posunuli - a taky dobre nacasovani, po ukonceni stredni. Jen poznejte, jestli vam to klape v kazdodennim zivote. Neni nic horsiho, nez se sestehovavat napriklad po neplanovanem otehotneni a pak byt celi prekvapeni, ze mate uplne rozdilne rutiny. Podminky doma, ktere nejsou idealni, jsou dalsi duvod v rade. Drzim palce s rodici!
@Lucie_345z píše: Více
Tak naštěstí je to v dnešní době internetu snadný, myslím tu komunikaci. Rodičům to normálně řeni jak to je, jsi dospělá, chceš si žít svůj život. Oni si zvyknou neboj.